Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Melyiket érdemesebb kitanulni...

Melyiket érdemesebb kitanulni magas szinten, a programozást vagy a hálózatok témát?

Figyelt kérdés
2023. jan. 4. 07:42
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
Amelyik jobban érdekel.
2023. jan. 4. 08:27
 2/7 anonim ***** válasza:
Az alapokat
2023. jan. 4. 10:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindkettőre bőven van igény, mindkettő jól fizet. Azt tanuld, amit jobban szeretsz.
2023. jan. 4. 10:32
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez mondjuk leginkább attól függ, hogy programotó, vagy hálózatüzemeltető akarsz-e lenni.
2023. jan. 4. 12:41
 5/7 A kérdező kommentje:
van egy okj hálózat és rendszerüzemeltető végzettségem most kerültem ilyen helyre, de szeretném minél magasabb szinten pl ezt kitanulni. Mi számít ennek a területnek a legmagasabb tudásához? ccna? ccnp?
2023. jan. 4. 18:42
 6/7 anonim ***** válasza:

Első körben tanuld ki a helyesírás fortélyait! Legalább olyan szinten, ami egy 12 évestől elvárható. (Bocs, de irritáló, amikor valaki ennyire igénytelenül ír, és aki az egyik téren igénytelen, az gyakorta másban is az szokott lenni.)

Nem teljesen tiszta, amit írsz. (Mondjuk a gyér központozás, és a minimalista fogalmazás mellett ez nem csoda.) Ha szó szerint értelmezzük, amit írtál, akkor te a hálózat- és rendszerüzemeltető OKJ-s végzettségeddel mentél egy hálózat-és rendszerüzemeltető OKJ-ra? Csak mert azt írtad. Illetve pontosabban azt, hogy most kerültél egy ilyen helyre. Csak ennek semmi értelme. Vagy arra gondolsz, hogy ilyen munkakörben kezdtek alkalmazni? Viszont akkor eleve nem értem, hogy hogyan jött ide a programozás?

De maradjunk a rendszerinformatikánál! Tekintve, hogy ez a terület is több részterületből áll, nincs sok értelme "legmagasabb tudásról" beszélni. Te bedobtál két Cisco-tanúsítványt, holott ez csak egy szűk területe a szakmának. Én például 15 éve üzemeltetek szervereket. Nem okoz gondot egy Cisco vagy Mikrotik eszköz beállítása, de igazából a tudásom az a része nem kell a mindennapi munkám során. És fordítva: lehetne nekem akármilyen Cisco végzettségem, attól a feladatkörömben nem lennék jobb. Szóval egyáltalán nem mindegy, hogy milyen munka- és feladatkörben dolgozol, viszont ez az információ nem derül ki a kérdésedből.

Egyébként alapszinten egy rendszerinformatikusnak sem hátrány, ha tud programozni. Nekem már sokszáz (vagy sokezer?) munkaórát spórolt meg az, hogy bizonyos feladatokat tudtam így automatizálni.

2023. jan. 4. 20:15
 7/7 A kérdező kommentje:
Na! Bocsánat a helyesírásért, kocsiban utaztam és nem volt épp komfortos, össze-vissza írtam! Felvázolom az utolsó emberkének újra a szitut, érthetően. OKJ szintű bizonyítványom van a következőről: informatikai hálózat és rendszerüzemeltető. Most kerültem nem rég egy ilyen pozícióba, ahol főként switcheket és néha routereket kell beállítani, konfigurálni. Az iskolában Cisco Packet Tracert használtunk, ezért a tanárok a cisco tanusítványokkal dobálóztak, hogy ez milyen jó, meg az milyen jó, ha van. Ezért szeretném megkérdezni, hogy mégis mi az a tanusítvány, végzettség, ami teljes körű tudást ad. Természetesen gondolom a legjobb a sok gyakorlati meló, és a troubleshootingolás, akkor ragad valami az emberre, leglábbis ezt mondták a mostani kollegák. A programozás úgy jött ide, hogy a suliban volt egy félév mikor azt is kellett tanulni, és pár ismerős már mérnökinfón diplomázik, szerintük az informatikán belül a programozásban van a nagy jövő. Ezért tudakolózom, full kezdőként, némi tudással rendelkezve, hogy merre érdemes elkezdeni nézelődni? Mit érdemes tanulni úgymond? Nagy mellé lövés a hálózatos része az IT-nek a programozáshoz képest? ELőre is köszi a választ.
2023. jan. 4. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!