Melyiket érdemesebb kitanulni magas szinten, a programozást vagy a hálózatok témát?
Első körben tanuld ki a helyesírás fortélyait! Legalább olyan szinten, ami egy 12 évestől elvárható. (Bocs, de irritáló, amikor valaki ennyire igénytelenül ír, és aki az egyik téren igénytelen, az gyakorta másban is az szokott lenni.)
Nem teljesen tiszta, amit írsz. (Mondjuk a gyér központozás, és a minimalista fogalmazás mellett ez nem csoda.) Ha szó szerint értelmezzük, amit írtál, akkor te a hálózat- és rendszerüzemeltető OKJ-s végzettségeddel mentél egy hálózat-és rendszerüzemeltető OKJ-ra? Csak mert azt írtad. Illetve pontosabban azt, hogy most kerültél egy ilyen helyre. Csak ennek semmi értelme. Vagy arra gondolsz, hogy ilyen munkakörben kezdtek alkalmazni? Viszont akkor eleve nem értem, hogy hogyan jött ide a programozás?
De maradjunk a rendszerinformatikánál! Tekintve, hogy ez a terület is több részterületből áll, nincs sok értelme "legmagasabb tudásról" beszélni. Te bedobtál két Cisco-tanúsítványt, holott ez csak egy szűk területe a szakmának. Én például 15 éve üzemeltetek szervereket. Nem okoz gondot egy Cisco vagy Mikrotik eszköz beállítása, de igazából a tudásom az a része nem kell a mindennapi munkám során. És fordítva: lehetne nekem akármilyen Cisco végzettségem, attól a feladatkörömben nem lennék jobb. Szóval egyáltalán nem mindegy, hogy milyen munka- és feladatkörben dolgozol, viszont ez az információ nem derül ki a kérdésedből.
Egyébként alapszinten egy rendszerinformatikusnak sem hátrány, ha tud programozni. Nekem már sokszáz (vagy sokezer?) munkaórát spórolt meg az, hogy bizonyos feladatokat tudtam így automatizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!