Miért fogyatékos a windows, mint olyan?
A következő problémával mindig szembesülök.
Adott egy USB HUB. Ezen van két HDD, a hub ugye egy usb kábellel van a géphez csatlakoztatva.
ha igy másolok akkor mindig buggol, leesik 0%-ra eldobja az USB-ket időnként
Miért van ez?
A HUB nem bírja szuflával egyszerre a két HDD-t.
Nem véletlen, hogy a külső házakhoz is Y-kábelt adnak, Te pedig egy kábellel akarsz KÉT winyót működtetni!
Ez sem Windows, sem Linux, sem Mac alatt NEM fog működni!
"Nem véletlen, hogy a külső házakhoz is Y-kábelt adnak"
"Nem kevés az áram amit a hub tud adni annak a hdd dokkolónak?"
Idézet a kérdezőtől:
"...minden usb 3.0 és minden külső tápos"
"Hát a windows alapból szerintem alkalmatlan arra, hogy másolj vagy mappaszerkezeteket kezeljen."
Figyelj, én már jó ideje rühellem a Microsoftot, a Windows 10-11-ről, de még a többi MS "termékről" is oldalakat tudnék írni, hogy milyen tulajdonságait miért utálom bennük, sőt, az egész aljas Microsoft-marketingről is rengeteg szidalmat tudnék írni.
De az egy baromság, hogy a Windows képtelen lenne másolni.
Tényleg rengeteg hibája van a Windowsnak, egy minimálisan testreszabható, instabil, erőforrászabáló bloatware, de azért az alapvető állománykezelő funkcióiban semmi hiba nincs. Oké, alig egy-két fájlrendszert ismer fel, de azok kezelésével, és az állományműveletekkel nincs baj.
Itt valamilyen hardveres problémára gyanakodnék. Vagy hát a hardver és a szoftver problémája közösen. Van, hogy egy nem tökéletesen működő hardver (és itt nem feltétlenül a vinyüra gondolok, lehet az a HUB, vagy maga az USB port) hibáját egyik rendszer még tolerálni tudja, másik meg nem.
Egyébként meg: nem hiszem, hogy pisztolyt szegeznek a fejedhez, hogy Windowst használj. Én is utálom, 7 éve használok Linuxot, eleinte biztos, ami biztos, dual bootban, de aztán havonta, ha egyszer bootoltam Windowst, sokat mondok... És így nem kell szopnom a Windows problémáival. Ahelyett, hogy dühöngnék, inkább használom azt a rendszert, amivel elégedett vagyok.
"...abban nem ezt írja."
Igaz. abban nem írja (az ellenkezőjét sem).
Később azonban pontosított.
#28 A kérdésben azt írja, hogy "egy kábelen csatlakozik a géphez" de sehol sem írja, hogy tápot is kap, stb.
A kérdés hiányossága miatt feltételeztem a problémát.
"Egyébként meg: nem hiszem, hogy pisztolyt szegeznek a fejedhez, hogy Windowst használj."
Ez általában igaz.
Ugyanakkor a körülmények igencsak gyakran kényszerítik az embert arra hogy azt használja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!