Láttatok már olyan példát, ami a Magyaroknál még nincs megvalósítva, de külföldön igen? Esetleg informatikai megoldásokra gondolok
30, de aranyos vagy 😅
Hát igen... attól, hogy elmentél még nem állt meg az élet itt sem. ebből több dolog jobban működik nálunk, van ami kevésbé jól...
Pl étterem (wolt, foodpanda) és bevásárlást (kifli, és a hagyományops boltok többége: tesco, auchan, spar, ...) nálunk az ajtódhoz hozzák, meg nyilván kérhetsz a heylszínen is elvitelre, vagy elvitelre online. idéntől nem is tudom... talán wolt.. kiszállítanak parkba is piknikezőknek, vagy bárhova.
Számlára elég csak csoportos beszedést beállítanod, és a fizetéssel sem kell foglalkoznod. elég csak ellenőrizni, hogy helyes összeget vontak le. vagy ha maradsz a hagyományosnál, akkor a csekken levő QR kód alapján fizethetsz (iCsekk app / forgalmas helyeken csekkbefizető automata). nyuggereken és céges dolgok intézésén kívül a kutya se jár postára.
benzinkutakon sok helyen van előre fizetős automata. Utólag fizetős megoldásoknál sem tudsz elhajtani, mert az lopás, megy utánad a rendőrség, minden be van kamerázva (ott nincs??).
Elektronikus számla adása még nem bevett szokás, nem kötelező, de sok helyen van, főleg online is értékesítő helyeknél (és nyilván ez a preferált a cégek részéről, nem akarnak nyomtatgatni). Maga a könyvelés része a számlázásnak viszont lassan minden szinten kötelezően online. boltokban online pénztár van (szóval ja, a fax tudja miért nem lehet online megkapni a számlát, ha amúgy kötelező az online számlázás, de hát ez ilyen magyaros..). Bankkártyás fizetési lehetőség biztosítása is már kötelező a helyek 95+%-ánál (már csak kiskapuk maradtak olyan kereskedőknek, akik tevékenységéhez mérten drága lenne egy online pénztárgép/kártyaolvasó). Én telefonnal fizetek minden boltban, NFC érintésmentesen.
szerződések elektronikus aláírása is alap. nem mindenhol, mert nem kötelező, de pl bankok, meg olyan nagyobb piaci cégek, akiknél megéri ez az informatikai fejlesztés, ott már rég meglépték... pl biztosítást ~15 éve online kötünk, bemenni se kell sehova.
szavazás... az USA rendszere egy egyszerű mutyi. egy csoport jól meggazdagodott belőle, akik gyártják a szkennereket, ennyi. amúgy semmivel nem csalásbiztosabb, mint az egyszerű papír alapú.
Biztosabbat a blokklánc alapú jelent majd.
"Aki nem szellemi fogyatékos, még a kérdés nélkül is összerakja..."
Nem. Válaszoltam arra ami a kérdésben volt. A kérdésben!
"...de te csak kötözködni tudtal eddig."
Te pedig a kérdés helyett velem foglalkozol, személyeskedsz, degradáró jelzőket vágsz a fejemhez, hülyének nézel.
31: Nalunk USAban is elviszik az ajtodig a kajat, elemiszert csak azert pluszban kell fizetni :D. Azert nem kernek plusz mert kiviszik a parkoloba es bepakoljak, meg borravalot sem varnak el.
Amikor 2009 korul nyitottam bankszamlat Magyarorszagon akkor meg egy rakas papirt ala kellett irnom. Gondolom ez ma mar mashogy megy de nem tudom hogy pontosan mire szamithat az ember ha bankszamlat nyit.
USA-ban csak alairok azon a kis erintos vackon es mikor vegeztunk akkor vagy kinyomtatja es odaadja vagy emailben elkuldi.
5 eve koltoztem el, akkor meg sok embernek nem is volt mobilnet Magyarorszagon, nekem is kb 100-200mega volt a dijcsomagban, de ma mar gondolom 3-4 giga az alap otthon is, igy sokkal jobban eltudnak terjedni az online telefonrol intezheto ugyek mint pl mobil parkolas.
Amiben viszont Magyarorszag elorebb tart az a mobilos fizetes. A legkisebb uzletben is mukodik de USAban sok helyen meg mindig nem lehet. Walmartban, Home Depotban, Lowesban meg mindig elokell venni a kartyat fizeteskor. Itt az utobbi evekben kezdtek jobban raalni az erintos fiztesre. Az elso kinti kartyam meg nem is volt erintos. Magyarorszagon meg mar 15 evvel ezelott is erintos kartyam volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!