Láttatok már olyan példát, ami a Magyaroknál még nincs megvalósítva, de külföldön igen? Esetleg informatikai megoldásokra gondolok
#21 tőlem nap naponta meg szokták kérdezni hogy hogy hívnak.
De leegyszerűsítem a dolgot hogy te is megértsd:
Jártál már külföldön vagy olvastál már róla?
Ha nem, akkor ez a kérdés nem neked szól.
Ha igen, láttál olyan megoldást vagy olvastál róla ma még magyarországon nincs de milyen phasza volna ha lenne?
Ha nem, a kérdés nem neked szól.
Ha igen, informatikai jellegű volt?
Ha nem, hát azért írd le, talán hasznos.
Ha igen, akkor mindenképpen oszd meg velünk.
" tőlem nap naponta meg szokták kérdezni hogy hogy hívnak."
Elhiszem. Tőlem is kérdezték már meg. Csakhogy soha nem adtam rá olyan választ amit a számba akartál adni.
Nem a kérdés volt szélsőséges hanem a példád.
"de milyen phasza volna ha lenne?"
Apró csúsztatás, mivel a kérdés nem tér ki ilyesmire.
A kérdés egyértelműen arról szól hogy máshol van itt meg nincs. Erre írtam a választ.
Egyáltalán nem csúsztatás, ott van a kulcsszavak között hogy probléma.
Ha van Magyarországon fúziós reaktor de manuálisan kell szabályozni, az probléma. Ha van rá szoftver, nincs probléma. Ha nincs fúziós reaktor, hát az mondjuk probléma, de nem informatikai jellegű a megoldása, de legalább nem kell hozzá szoftver.
Illetve nem akartam a szadba adni semmilyen választ csak kiváncsi voltam hogy mas esetben sem vagy-e képes értelmezni egy kérdést.
"Egyáltalán nem csúsztatás, ott van a kulcsszavak között hogy probléma."
:)
"...hogy mas esetben sem vagy-e képes értelmezni egy kérdést."
Szerencsére te képes vagy rá. Félre értelmezni. :-/
"Miért is?"
Mosolyogtatóan értelmetlennek találtam a csúsztatás elleni érvedet ami szóra sem érdemes.
Egészségügyben az online időpontfoglalás.
Tömegközlekedésben az elektronikus jegyrendszer.
Igazolványok elektronikus formában (mobilon), habár ez még épphogy létezik ott is, ahol belekezdtek.
Vannak hiánypótló megoldások, mint pozitív példák (Mobiljegy, MÁV, Ügyfélkapu stb.), de többnyire kezdetlegesek, sok hibával.
#27 jól van, köszönjük, menj máshová mostmár trollkodni, vagy értetlenkedi, és ne zavarjon hogy mások értették a kérdést, max te meg az első válaszoló értette.
#Magyarország #problema #informatika #megvalósítás
Aki nem szellemi fogyatékos, még a kérdés nélkül is összerakja, de te csak kötözködni tudtal eddig.
USA-ban a szamlat nem a postan kell befizetni hanem online a szolgaltato weboldalan megtudod csinalni vagy akar mobilos applikacioban. A tomegkozlekedes(ahol van) digitalis, egy kartyara toltod fel az osszeget es csak lecsippantod felszallaskor, nincs papir jegy.
A szerzodesek digitalisan vannak, sokszor ki sem nyomtatjak hanem elkuldik neked emailben es te egy kis kijelzon irsz ala mikor szemelyesen kotsz szerzodest. Ha online intezed akkor pedig DocuSign-on keresztul elektronikusan alairod.
Mikor a valasztasok vannak, akkor nem egy dobozba rakod a szavazo lapot, hanem egy scannerbe ami beolvassa.
A boltban mikor vasarolsz akkor kerheted a szamlat emailben is ha nem akarod hogy kinyomtassak neked.
Benzinkuton elore fizetsz, igy nem tud senki meglogni egy tele tank benzinnel fizetes nelkul. A kutoszlopnal is lehet fizetni ha kartyaval fizetsz, igy be sem kell menned az uzletbe.
Sok etteremnel online letudod adni a rendelesed es irnak SMS-t mikor elkeszult. Walmartnal online megtudod rendelni az elelmiszereket es kapsz ertesitest mikor mehetsz felvenni. A kijelolt parkolohoz odaallsz es kihozzak, be is pakoljak az autodba.
Lehet ezek kozul par dolog mar Magyarorszagon is van, nem tudom mert nem ott elek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!