Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Más is úgy látja hogy a Linux...

Más is úgy látja hogy a Linux a használóiknál hit kérdése?

Figyelt kérdés

Ezen az oldalon olyan megrögzötten tudnak érvelni a linux mellett, szinte már az az érzése van az embernek mintha valami ideológia lenne sokaknál. Magyarázza már el valaki normális és nem fanatikus módon hogy miért annyira előnyös a Linux. Én személyesen is ismertem embereket akik használták x ideig (évig), de mégis visszatértek a régi tendszerükhöz.

Ha kérhetném egykoron a rendszert kipróbálók,tartósan használók írjanak véleményt, ne fanatikusok. Szeretnék reális (!) Véleményeket olvasni.

2022. nov. 20. 13:34
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
79%

Otthoni gépen Windowst használok, régen használtam Linuxot, több fajtát is.

Azért van Win a gépemen, mert járt a géphez, és ha valami kell program, akkor 100 hogy elfut rajta különösebb állitgatás nélkül.

LInux alatt nem biztos.

Ha lenne időm meg kedvem, biztos tennék a gépre Linuxot is, de lusta vagyok.

Szoval szerintem ez a lényeg, Winnél nagyjából minden azonnal müködik, az jár a gépek mellé, ahhoz szoktunk hozzá.

2022. nov. 20. 13:46
 2/24 anonim ***** válasza:
80%

Szerver esetén előnyös a Linux licenc, erőforrás, karbantarthatóság, gyorsaság és szabadsága miatt. Desktop (azaz otthoni) felhasználásra én úgy gondolom, hogy még nem áll készen a Linux. Mondom úgy, hogy 6 éves Linux tapasztalatom van. Aki mélyebben járt már a számítógépek világában, annak használható, sőt néha előnyös is a Linux, de másnak nem.

Mindenki olyan rendszert használ, amit akar legyen Windows, GNU Linux vagy OS X, mindegyik rendszernek van előnye is, így Linuxnak is, de vannak hátránya is. Komolyan mondom, akinek az a fő problémája, hogy valaki Windowsot használ Linux helyett (vagy fordítva) én úgy gondolom nem árt ha kicsit ki menne az utcára venni friss levegőt és szocializálódni egy kicsit, hogy rájöjjön van annál fontosabb dolog is, minthogy ki milyen rendszert használ otthon a számítógépén. Akik ezeket szokták mondogatni általában akkor rakták fel a Linuxot, majd 2-3 hét után visszatér az előző rendszerre.

Linuxot csak akkor szoktam ajánlani másoknak kipróbálásra, ha már nagyon régi, teljes mértékben belassult számítógépe/laptopja van, telepítse fel és próbálja ki, hogy Liteosabb Linux disztribúción hogyan muzsikál az adott eszközön. Ha kell feltelepítem és segítek használni miben különbözik. Ez általában sokszor szokott segíteni az embereknek kb 8-10 éves eszközön, főleg amiben alig van memória. Továbbá Linuxot sokan szakmájukhoz használják tehát szoftverfejlesztés, biztonság stb. vagy csak időtöltés miatt, mert a Linux világa teljesen használható hobbiként, hogy megoldasz adott problémákat rendszer alatt, mert szabadságot ad, hogy úgy állítod a rendszered ahogyan szeretnéd ( [link] Emellett érv szokott lenni az, hogy nem követ le téged a rendszer, és látod hogy valamilyen konfiguráció mit csinál. Én ezt az érvet nem szoktam alkalmazni, mert ha nem a rendszer, akkor majd böngészőben lévő oldalak követnek le - Ha ez egy fontos szempont.

De mint mondom, ha nincs lassú eszközöd, nem szeretsz géppel szórakozni csak használni szeretnéd, főleg ha gaming-orientált vagy akkor nem való a Linux neked. Linux fóbiásokkal meg nem kell foglalkozni, hisz reggeltől estig abból áll az életük, hogy Gentoo kernelt forgatják, és az milyen menő stb. (Tisztelet a kivételnek, nem személyeskedésképp szántam).

2022. nov. 20. 13:52
 3/24 anonim ***** válasza:
92%

Az alábbi topikban:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__programok__..

már körüljártuk, hogy nem, nem vallás, így nem hit.

"miért annyira előnyös a Linux."

Mert:

* nyílt forrású, elérhető az a forráskód, amiben a kernelt/a programokat írták, így van esélyed arra, hogy ellenőrizd, magad lefordítsd, modosítsad azt

* az előzőhöz csatlakozik, hogy nem egy monopolhelyzetű, eléggé nagy hatalommal bíró giga multinacionális techcég van mögötte, ami kénye-kedve szerint alakíthatja ki a stratégiáját

* megvannak azok az eszközök benne, ami mindennapi használatra - böngészés, irodai, multimédiás feladatok, de akár kép-, hang-, videoszerkesztés, 3 dimenziós modellezés, tervezés, stb... - alkalmassá teszik

* van egy mondás Linuxos körökben: "a Linux felhasználóbarát operációs rendszer, de megválogatja a barátait" - szóval elvárja a felhasználótól, hogy tudja, mit csinál

Közel 14 éve a Linux az elsődleges asztali rendszerem mind otthoni, mind munkahelyi környezetben.

2022. nov. 20. 14:07
 4/24 anonim ***** válasza:
20%

"Közel 14 éve a Linux az elsődleges asztali rendszerem mind otthoni, mind munkahelyi környezetben."

Melyik disztribúcióval?

2022. nov. 20. 14:49
 5/24 anonim ***** válasza:
75%
#4: Változó, de főként Debian
2022. nov. 20. 14:52
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Olyan ez mint a konzol vs pc, meg a konzolon belül a ps vs xbox stb viták. Totál értelmetlen, aki akarja használja egyiket vagy másikat aztán kész nem akar hittérítőt játszani, hogy mennyivel felsőbbrendű az övé.
2022. nov. 20. 16:36
 7/24 anonim ***** válasza:
13%

A Windows nem operációs rendszer, csak közelítőleg, ami kritikus helyeken elfogadhatatlan.

Mondjuk a felhasználóknál nem ez az első szempont - de azért nem árt, ha tud róla. Egy Windowst elvileg SEM lehet megvédeni sem a támadásoktól, sem a lefagyástól.

Mondjuk nem is erre tervezték.

2022. nov. 20. 17:45
 8/24 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen a linux az, ezt még odaírhattad volna akkor teljes lenne a kép...
2022. nov. 20. 18:01
 9/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én is így látom kérdező.

2015 óta használok Linuxot asztali gépen, laptopon, szerveren, de otthoni felhasználásra, átlag usernek sosem szoktam ajánlani, mert szinte biztos, hogy belefut olyasmibe, amit nem tud megoldani, és nagy valószínűséggel senkit sem fog találni a közelben, aki segíteni tudna neki (esetleg engem).

Főleg hardveres téren van több problémát a Linux-szal, mint Windows-szal, egyébként egyik rendszerrel sincs komolyabb probléma.

De átlagfelhasználó szempontjából jobb választás a Windows.

2022. nov. 21. 08:16
 10/24 Tom Benko ***** válasza:
69%

Nem, nem látom úgy. Inkább azt látom, hogy a Linux ellen érvelők rendszeresen negyed százados problémákat szednek elő hivatkozási alapjént.

HC gamereknek valóban a windows való. Aki valami hasznosat is szeret művelni a géppel, annak a windows összes előnye elolvadt. Innentől saját döntés, hogy mit használ, amit sajnos nagyban befolyásol az üzleti propaganda. Ezért is kell meglehetős erővel reagálnunk, ellensúlyozandó a még mindig kerengő közkeletű tévedéseket, amikből már fentebb is került elő.

2022. nov. 21. 13:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!