Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Beperelhetném a gyártót, vagy...

Beperelhetném a gyártót, vagy az üzletet, vagy egyáltalán mit tehetek ebben az esetben? (leszakadt laptoptáska)

Figyelt kérdés

Szóval kb 1 éve vásároltam egy laptopot. Nem volt olcsó, 600 ezer forintos gépről beszélünk amit munkára is használok.

Mivel a munkámhoz minden nap be kell vinnem az irodába (saját gépem) ezért vásároltam hozzá egy laptoptáskát a media marktban. Kb 10 ezer forint volt, igen, az én hibám, vásárolhattam volna egy komolyabb táskát egy ilyen géphez, de megbízhatónak tűnt.

Az a lényeg, hogy ma reggel mentem be és egyszer csak elpattant a szíj fémcsatja mivel valami olcsó ötvözetből készítették, ami törik, majd lezuhant az egész gép a földre egyenesen az oldalával. Szerencsére a vállamon levő szíj talán minimálisan csökkenthette a zuhanást illetve a táska minimálisan párnázott volt és csak egy tompa puffanást hallottam.

A gépnek semmi baja (még...) azon kívül, hogy nem tudom hogyan, de elhajlott kb 5 mm-t az egész váz, mivel belül nagyon komoly réz hűtőrendszer van.

Egy asus TUF F17-ről beszélünk.

Mellette ott volt a táskában szerencsére szivacsos tokban egy western digital 2 tb-os HDD amin kb 5 millió forintot érő szoftverek és adatok vannak elmentve, amiről nincs másolat. Én mindig óvatos vagyok az eszközeimmel, leellenőriztem a táskát is amikor vettem, nem gondoltam volna, hogy egy fém csat így el tud törni.

Most sajnos nem magyarországon vagyok hanem külföldi munkahelyre kellett bejönnöm dolgozni, és itt vásároltam a táskát ezért bármiféle magyar megoldás nem segít. Viszont a hátamon konkrétan feláll a szőr ettől, hogy a 600 ezer forintos laptop egy gagyi csat miatt majdnem tönkrement nem beszélve az adataimról és az egész munkámról.

Ha magyarországon lennék 300 ezer forint alatti kártérítés alatt nem állnék meg még akkor sem, hogy nem lett szerencsére sem a gépnek, sem az adatoknak semmi hardveres problémája, mivel egy pillanat alatt majdnem tönkretették az egész életemet!

Viszont nem tudom hogyan tudnám bizonyítani, hogy a csat nem direkt tört el és a laptop valóban leesett.

Szerintetek jogos a felháborodásom?

[link]

Erről a gépről van szó, életem egyik komoly befektetése volt ami meg is térült.

A fél életem ezen van és ezeken a tárolókon és nem gondoltam volna, hogy pont a táska jelentheti a legnagyobb veszélyt....

2022. szept. 30. 18:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom mégis mit dolgozhatsz, de nem lehetsz egy infó zseni, ha egy hdd-re alapozod az összes infódat. Ha nem vagy infó zseni akkor mégis mire kell neked 600 ezres laptop? Ebből következik az, hogy Nem lehetsz egy észlény.
2022. szept. 30. 21:59
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
Szoval azert akarsz perelni mert semmi se tortent, de mi lett volna ha...? Szanalom oszinten :))
2022. szept. 30. 22:00
 13/22 anonim ***** válasza:
87%
11 a kerdezo biztos valami nyomi :)) normalis ITsnak adnak ceges laptopot.... Meg a baratnomek is kaptak pedig o csak konyvelo...
2022. szept. 30. 22:02
 14/22 A kérdező kommentje:
cringe
2022. szept. 30. 22:15
 15/22 A kérdező kommentje:

Megnézem hol adnak neked ilyet.

[link]

Itsnek parancssor fusson azt cső. meg notepad++

2022. szept. 30. 22:17
 16/22 A kérdező kommentje:
Aztán hozzátenném, hogy kategóriájában ez is egy gyenge gép, a ROG széria olcsó verziója.
2022. szept. 30. 22:22
 17/22 A kérdező kommentje:

Ez már gép. Erre lehetne irígykedni.

[link]

2022. szept. 30. 22:23
 18/22 A kérdező kommentje:
2022. szept. 30. 22:27
 19/22 anonim ***** válasza:
57%
Irodai adminisztrátori dolgozónak elég lenne egy használt 20 ezer forintos gép is.
2022. szept. 30. 22:38
 20/22 anonim ***** válasza:
78%
Verheted a melled a fostalicska laptopodra. Nálunk a cegnel m1es macbookokat osztogatnak... Masik cegnel is ez volt... Programozni meg nem kell valami egetveroen jo gep... Az meg hogy ennyire kicsinyes vagy szinten teged minosit.
2022. okt. 1. 03:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!