Beperelhetném a gyártót, vagy az üzletet, vagy egyáltalán mit tehetek ebben az esetben? (leszakadt laptoptáska)
Szóval kb 1 éve vásároltam egy laptopot. Nem volt olcsó, 600 ezer forintos gépről beszélünk amit munkára is használok.
Mivel a munkámhoz minden nap be kell vinnem az irodába (saját gépem) ezért vásároltam hozzá egy laptoptáskát a media marktban. Kb 10 ezer forint volt, igen, az én hibám, vásárolhattam volna egy komolyabb táskát egy ilyen géphez, de megbízhatónak tűnt.
Az a lényeg, hogy ma reggel mentem be és egyszer csak elpattant a szíj fémcsatja mivel valami olcsó ötvözetből készítették, ami törik, majd lezuhant az egész gép a földre egyenesen az oldalával. Szerencsére a vállamon levő szíj talán minimálisan csökkenthette a zuhanást illetve a táska minimálisan párnázott volt és csak egy tompa puffanást hallottam.
A gépnek semmi baja (még...) azon kívül, hogy nem tudom hogyan, de elhajlott kb 5 mm-t az egész váz, mivel belül nagyon komoly réz hűtőrendszer van.
Egy asus TUF F17-ről beszélünk.
Mellette ott volt a táskában szerencsére szivacsos tokban egy western digital 2 tb-os HDD amin kb 5 millió forintot érő szoftverek és adatok vannak elmentve, amiről nincs másolat. Én mindig óvatos vagyok az eszközeimmel, leellenőriztem a táskát is amikor vettem, nem gondoltam volna, hogy egy fém csat így el tud törni.
Most sajnos nem magyarországon vagyok hanem külföldi munkahelyre kellett bejönnöm dolgozni, és itt vásároltam a táskát ezért bármiféle magyar megoldás nem segít. Viszont a hátamon konkrétan feláll a szőr ettől, hogy a 600 ezer forintos laptop egy gagyi csat miatt majdnem tönkrement nem beszélve az adataimról és az egész munkámról.
Ha magyarországon lennék 300 ezer forint alatti kártérítés alatt nem állnék meg még akkor sem, hogy nem lett szerencsére sem a gépnek, sem az adatoknak semmi hardveres problémája, mivel egy pillanat alatt majdnem tönkretették az egész életemet!
Viszont nem tudom hogyan tudnám bizonyítani, hogy a csat nem direkt tört el és a laptop valóban leesett.
Szerintetek jogos a felháborodásom?
Erről a gépről van szó, életem egyik komoly befektetése volt ami meg is térült.
A fél életem ezen van és ezeken a tárolókon és nem gondoltam volna, hogy pont a táska jelentheti a legnagyobb veszélyt....
Első körben az üzletet keresd, ahol vásároltad a táskát. Volt rá amúgy garancia?
Fura ez amúgy, hogy nagyon óvatos vagy, szörnyen vigyázol mindenre, de a drága gépet becseszed egy ócska kínai táskába, a másokat nélküli többmilliós adataiddal együtt. Nem áll össze a kép.
10 ezer forintos táska volt, oké, nem a legdrágább. És láttam, hogy fém csatja van. Bennem még az él, hogy a fém az fém, hogy mondjuk hajlítani lehet, törni nem, törni a hurkapálcikát lehet úgy ahogy ez a csat eltört most. Még egy száz éves büdös réz izé is jobban bírná.
Nem számítottam rá. A táska vízálló, belefért a gép, megfelelő. Nem azért vettem meg, hogy tönkretegyem hanem azért, hogy megvédjem.
Erre leesik benne a gép mert eltörik a csat.....
Bemegyek az üzletbe, de szerintem ki fognak röhögni, főleg, hogy egy német media marktról van szó én meg magyar vagyok. De megpróbálok belőlük legalább egy 100 euros ajándékkártyát kisajtolni, csak ha nem sikerül, másfél órát buktam az életemből, mert nincs közel az üzlet.
TÖNKRE IS MEHETETT VOLNA MINDKÉT ESZKÖZ ÉS AZ ÖSSZES ADAT!
Esélytelen a dolog.
Továbbá a fontos adatokat mindig több helyen mentjük - és nem egy helyen tároljuk. Ha elveszted vagy ellopjak a táskát benne a laptoppal és a hddkkel akkor mit csinálnál?!
Rohogok rajtad. Karteritest egy egy eves taska miatt.. hol élsz te?
A loteri kutyat nem erdekli miben hordod a laptopod, senki nem fog azert fizetni mert Mr Krvafontos Valakinek leesett a laptopja mert a taska egy szar. Semmilyen felelősséggel nem tartozik a gyártó, plane nem egy ev utan.
Te is kilennél ha leesne a drága géped. Felőlem törölhetik ezt a kérdést is. Talán az lenne a legjobb.
Valószínűleg nem lett baja amúgy. Ha 1 hetet túlél akkor már jó vagyok. Addig simán kiéghet szerintem mert nem kis hőt generál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!