Mi az ami miatt az elektronika, majd a számítástechnika is a félvezető anyagokat használja fel?
Csak sejtem hogy a hőre változó ellenállási tulajdonsága. De azt miért lehet elektronikában használni, miért kell oda pont ez?
Leírják mi az a félvezető, meg hogy az elektronika hasznosítja. De miért? - azt már nem találom sehol a neten.
Kérem egyszerűen írjátok le, komoly elektronikai vagy fizikai terminológia nélkül...
Elnézést ha elkerülte volna az ok magyarázata a figyelmem de ha mégis kimaradt elég nagy gáz a wikipédia részéről... angolul még ilyen szaknyelvet nem tudok.
Az a baj, hogy mi nem akarjuk megértetni veled.
Ha azt mondjuk nézz utána a definíciónak és gondolkodj el hogy ez hogyan kapcsolódik a kapcsolókhoz, akkor nem risszat akaruk.
Magadtól rájössz az sokkal nagyonn sikerélmény és tanulhatsz belőle, hogy milyen utat vagy gondolatmenetet használsz, ha nem tudsz valamit.
Az a baj, hogy
1.erre alapvetően nem lett volna időm. 3-4h elcsesztem olyan alappal amit senki nem tudott érthetően elmondani.
2.még így sem biztos hogy jól gondolkodtam leírtam a végén hogy miért.
3.sok meg nem értés és kérdés maradt bennem, mert (ennél)magasabb szintű (félig v. nem annyira értett stb.) dolgokból kellett kiválogassam a rendszer alapját érintő tudást.
4.szomorú vagyok mert látom hogy milyen lukak vannak a magyar oktatásban.
5.ha most erre nem megy el ennyi időm lehet hogy magasabb szintű dolgokban sokkal nagyobb összefüggésre tudásra leltem volna...
Kapcsoló nem volt a linkekben amit kaptam, annak lett volna jelentősége?
"szomorú vagyok mert látom hogy milyen lukak vannak a magyar oktatásban"
Én infós suliba jártan és szó sem volt erről a témában.
Talán kilencedik osztályban egyszer.
Ha tudod mi az a félvezető, akko egy idő után rá kell jönnöd miért jó az a számítógépekbe.
"ha most erre nem megy el ennyi időm lehet hogy magasabb szintű dolgokban sokkal nagyobb összefüggésre tudásra leltem volna..."
Ha ennyi sem megy, akkor kétlem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!