Kriptosok ti mit számoltatok? Én ha folytatom bukok a rezsi miatt, ha eladom a gépeket, akkor azokon bukok nagyot... mit csináljak?
"4-es. Látom nem ment át nagyon a lényeg. Világszinten nézve mondjuk egy szó: arany.
Ha aranyba fektet valaki azzal lehet számolni, mert évtizedek óta nagyon stabil az árfolyama, keveset növekszik de azt folyamatosan, tehát abba lehet fektetni, mert mondhatom azt, hogy igen ha most veszel mondjuk egy millióért aranyat, arra lehet azt mondani, hogy eddigiek alapján szinte biztos hogy 10 év múlva is meg fog ennyit érni."
Esett is egyből az arany árfolyama 10%-ot :D
Én nem vagyok alapjában véve kripto-ellenes... sőt, amikor először találkoztam vele, kifejezetten imponálónak tűnt egy független, deflálódó pénzrendszer, ami felett nem dönthet kényekedve szerint egykét ember.
De aztán láttam, hogy az egész rendszer hosszú távon fenntarthatatlan.
Még 7-8 éve meg is próbálkoztam a bányászattal, persze csak kicsiben. Na, akkor láttam, hogy ez mennyire gazdaságtalan. Amikor egy átlagos, inkább a felsőbb kategóriába nyúló gépen (nem célhardver...) hetekbe telt egy buszjegy árának a kibányászása, az világossá tette számomra, hogy ezt csak akkor éri meg csinálni, ha az ember hatalmas anyagi kockázatot vállal. Ráadásul ugye semmi garancia nincs rá, hogy az árfolyam nem dől be egyik napról a másikra.
Azóta pedig a bányászat nehezebb lett, jóval kevésbé éri meg, és jóval drágább és komolyabb hardverek kellenek hozzá. Az pedig, hogy az ember több milliót fektessen be azért, hogy TALÁN egy év múlva majd nullára kijöjjön, és TALÁN nyereséget is termeljen, őszintén: akkor sem lenne vonzó, ha lenne 10 millám, amit semmi másra nem tudnék elkölteni. Akkor inkább befektetném olyasmibe, ami stabilabb és biztosabb.
De tényleg ironikus, hogy ezzel a véleménnyel pár éve még mindenféle őskorban ragadt tudatlan baromnak el voltam mondva. Most meg mindenki szabadulni akar a bányász hardvereitől. Én nem szeretnék senkinek rosszat, nem vagyok kárörvendő, de talán lehet, hogy mégsem voltam annyira hülye...
Én egyelőre nem változtatok semmit. A Fidesz úgy működik, hogy beböfögnek valami felháborítót, hogy mindenki féljen, majd nemsokára kijön a valódi rendelet/törvény, amivel úgy fogjuk érezni, nagy kegyesen "megmentettek". Kifordul a belem tőle, de legalább 12 év alatt ki lehetett őket ismerni.
Tehát véleményem szerint várd még ki a végét, sajnos ez most ilyen bizonytalan helyzet, de drága kormányunk biztosan megment majd mindenkit. Az nekik túl sok szavazüba kerülne, ha nem tenné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!