Hogyan oldhatnám meg a legördülő cellákat excel-ben rezsi nyilvántartásnál?
Ehhez tudni kellene, mit-hogyan írsz bele - milyen az adatok szerkezete?
Egyébként rengeteg sablon is van ilyesmire: [link]
Adottak a következők:
- Leolvasás dátuma: (pl:2018.01.01)
- Fogyasztás: (Víz,Gáz,Villany,Vill.Éjszakai)
- Egységárak + áfa
A fogyasztást az aktuális és a múlt havi különbségéből kapom meg.
Ezeket felszorzom az egységárakkal és ezeket áfásítva megkapom a végét.
Amit én szeretnék az annyi, hogy fent lenne 2 mező pl: 2018. Január és ezeket ha átváltom akkor váltsa át a megfelelő hónapra a "leolvasás dátuma" mezőt + az ahhoz a hónaphoz tartozó beírt értékeket.
Szóval ha rámegyek egy másik hónapra akkor vissza tudjam nézni az akkori értékeket és ne kelljen egymás alá írkálni minden változó adatot.
Nem tudom érthető-e így?
Mielőtt még ez is keveredne: melyik Office verziót használod? (Microsoft 2003/2007/2010/2013/2016 vagy OpenOffice, LibreOffice 2/3/4/5?)
Na tehát: egyszerre csak egy hónap adatait szeretnéd látni?
Attól még a régebbi hónapok adatai mondjuk a nem látható, második munkalapon lennének listaszerűen tárolva.
Ebből jön a kérdés, hogy egy új hónap adatainak bevitele hogyan történne?
Űrlapot is lehet létrehozni az egészhez, - vagy ha csak szimplán átírsz/beírsz valamelyik mezőbe, akkor egyből módosulnak az adatok.
Legördülő lista:
Új adatsor hozzáadása a nem látható listához szerintem makróval a legegyszerűbb, amit egy kijelölt cellára klikkeléshez, vagy kitett gomb megnyomásához társítasz.
Vagy űrlapelemeket is létre lehet hozni a fentiekhez.
Ha nem szeretnéd egyszerű listaként kezelni ezt a nyilvántartást, akkor nem fogod megúszni egy kevés VB makró nélkül, - de azért komoly programozási tudás sem kell a megvalósításhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!