Hogy lehetne visszaállítani az mkv fájlokat?
Figyelt kérdés
Nagy baj van. A freemake converterrel próbáltam iso fájlt aviba konvertálni és a konverter letöltése közben elállítódott,alapértelmezett lejátszó lett a freemake bármilyen kiterjesztésű videóra. Addig eljutottam,hogy a windows media playert visszaállítottam alapértelmezett lejátszóvá. De a véletlen elállítás előtt az mkv fájlok rózsaszínek voltak és fel is ismerte a gép,lejátszotta őket. Most viszont az összes mkv video helyén a media playert szimbolizáló nyíl van és semelyik mkv videot nem tudja a gép lejátszani. Mit lehet ezzel kezdeni? Remélem van megoldás,nagyon el vagyok keseredve.2022. júl. 16. 18:36
1/16 anonim válasza:
Egy .mkv fájl tulajdonságait nyisd meg, itt ki lehet választani a Társításnál a programot, amivel meg akarod nyitni. Ha itt beállítod a használni kívánt médialejátszót, az összes ilyen típusú fájlnál megváltoztatja arra.
2/16 A kérdező kommentje:
azt már megtettem és mégsem ismer fel egy mkv fájlt sem
2022. júl. 16. 18:46
3/16 A kérdező kommentje:
a windows media player nem játssza le azt sem amit előtte lejátszott
2022. júl. 16. 18:47
4/16 anonim válasza:
Dobj fel egy VLC-t, az kb. mindenféle videót megnyit.
5/16 anonim válasza:
"converterrel próbáltam iso fájlt aviba konvertálni"
Előszöris bőven elég az iso-ra duplán kattintani és kimásolni belőle a fileokat.
És miért pont avi ba..???
6/16 A kérdező kommentje:
Sikerült megcsinálni. Az mkv lejátszót kellett az mkv fájlhoz beállítani alapértelmezettként. De ha abban valaki tudna segíteni,hogy iso fájlt mivel tudnék aviba konvertálni,köszönöm (nagy fájl,5 gb terjedelmű). Azért aviba,mert azt lejátsza a számítógép.
2022. júl. 16. 20:26
8/16 anonim válasza:
Eszerint a számítógép az mkv-t is lejátsza. Sőt a .vob fileokat is :)
9/16 A kérdező kommentje:
isot nem játsza le
2022. júl. 16. 20:57
10/16 anonim válasza:
A Windows Media Player-t hanyagold. Egy alap lejátszónak jó volt 20 éve, vannak tőle sokkal jobbak amik normálisan kezelik a formátumokat, feliratokat vagy éppen a több audiosávot (régi WMP-ben például egyszerre szólt mindkettő egy HUN/ENG film alatt, mert nem lehetett választani és mindkettőt felismerte). A Windows áruházas lejátszók sem feltétlenül a legjobbak.
VLC-t és Media Player Classic-ot használnak a legtöbben, ezek aktívan vannak fejlesztve is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!