Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van ilyen Linux disztró?

Van ilyen Linux disztró?

Figyelt kérdés

Olyasmi disztrót keresek, mint a MakuluLinux, hogy lehessen váltogatni az asztali környezetét, csak ne olyan régi verziók legyenek az asztali környezetekből. És lehetőleg Ubuntu fork legyen, mert Nvidia + integrált GPU-m van.

(Bocsi ha hülyeséget kérdezek, csak kívácsi vagyok, vannak-e ilyen jellegű disztrók a MakuluLinuxon kívül)

2022. jún. 27. 21:00
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Adwaita-darkal se jó. Csak a világos témákkal. Viszont én sötét témát szeretnék használni.
2022. jún. 29. 15:35
 12/18 anonim ***** válasza:
Tulajdonképpen mi is a probléma?
2022. jún. 29. 15:52
 13/18 A kérdező kommentje:

Néhány programban fehér alapon világos szürke betűkkel jelenik meg a szöveg. Pl szoftver centerben: [link]

A fő rendszeremen nincs ilyen gond, csak a virtuális gépen, miután felraktam a KDE Plasmát a Gnome mellé.

2022. jún. 29. 17:13
 14/18 anonim ***** válasza:
Asszem a .config mappán belül van a gtk-3.0 és hasonló nevű fájlok, vagy gtk-3.0 mappán belül settings.ini, ide menti a KDE a GTK-ra vonatkozó felüldefiniálásokat, ezeket keresgéld meg és töröld ki (csak előtte készíts róluk biztonsági mentést).
2022. jún. 29. 17:47
 15/18 A kérdező kommentje:
Kitöröltem mindent, továbbra se jó
2022. jún. 30. 18:22
 16/18 anonim ***** válasza:

Akkor passz. Nálam csak Gnome van fent, van egy ~/.config/gtk-3.0 és egy gtk-4.0 mappám, azokban van egy-egy settings.ini és ennyi.

Esetleg megnézheted, van-e kde-config-gtk vagy kde-config-gtk-style programod, és azokban állítani valamit, esetleg a qt5configban.

Igazából bármelyik disztróban lehet több asztali környezetet telepíteni, de szerintem egyikben sem ajánlott, pont az ilyen összekeveredések miatt. Az is előfordul, hogy teltelepíted pl. az Xfce-t és a Mate-t, mindkettő hozza a saját power management appját, mindkettő beeszi magát az $XDG_AUTOSTART-ba, és mindkettő fut egy időben. És az egyikben beállítod, hogy 5 perc múlva kapcsoljon ki a monitor, a másikban pedig be van állítva 3 perc, és te meg csodálkozol, hogy miért 3 perc alatt kapcsol ki, mikor te 5-re állítottad...

Ilyenek előfordulnak.

Egyébként a Gnome hivatalosan nem is támogatja a téma megváltoztatását, a Gnome Tweaks is csak belső, rejtett opció segítségével képes megváltoztatni a témát. A GTK4-ben pedig már nem is lehet tudtommal.

2022. jún. 30. 21:41
 17/18 A kérdező kommentje:

Hát nem sikerül sajnos.

Szerintem maradok a Zorin OS Core és Manjaro KDE dual boot-nál :D

AZért köszi a segítséget

2022. júl. 2. 15:46
 18/18 anonim ***** válasza:
A Zorin OS-t próbáld ki szerintem, eléggé hasonlít a Windowsra, és Ubuntu fork
2022. júl. 5. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!