Irodába melyik Linux disztrót tudnátok ajánlani?
Valami olyan Linux disztrót keresek, ami kifejezetten irodai munkára van összeállítva és lehetőleg atom stabil legyen. Amit eddig találtam, hogy talán a legalkalmasabb rá az a Linux Mint XFCE kiadása volt. Korábban ajánlották a Debian-t is viszont az messze nem tűnt olyan stabilnak, mint a Mint vagy az Ubuntu hozzátéve, hogy az Ubuntuval volt rendesen problémám. Melyik disztrót ajánlanátok kifejezetten irodába?
Ezek nem tudom mennyire számítanak, mert tapasztalataim szerint a Linux elég jól van optimalizálva gyengébb PC-kre is, minden esetre nagyon nem egy atomerőmű.
Intel Core i5 4460
8 GB RAM
Inel HD 4000-es videókártya és SSD - winchester kombinációval van a gép.
Esetleg OpenSuse, de szvsz az sem olyan stabil, mint egy Debian. Debianból a stable-t próbáltad ki? Mi nem volt stabil rajta?
Milyen szoftvereket szeretnél futtatni? Ilyen esetekben nem az oprendszer szokott a probléma lenni, hanem a felhasználói szoftverek inkompatibilitásai, hiányosságai.
Valószínűleg az volt a probléma, hogy telepítésnél, mikor rákérdez, hogy engedélyezze-e a non-free és a contrib tárolókat, "nem" lett válaszolva. Ekkor szokott előfordulni, hogy kevés csomagot látsz, ill. egyes non-free drivereket nem tud telepíteni a telepítő.
A Mint semmivel sem kevésbé biztonságos, mint a többi disztró általában.
Nem fog senkit meglepni, ha aki ismer, hogy a Fedorát ajánlom, de a fusion tárolókat is tedd fel hozzá, mert ahogy a fenti kollega is írta a non-free azér kell a megszokott használathoz :)
Amúgy nem értem mi lehetett a debin stable-vel a gond, mert én tavaly aug. 20 óta kinozon openbox alatt és normál használatra nagyon jó + atomstabil. Régebbiek a csomagok, de ez a stable tulajdonsága és nekem pont ez kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!