Van ilyen Linux disztró?
Olyasmi disztrót keresek, mint a MakuluLinux, hogy lehessen váltogatni az asztali környezetét, csak ne olyan régi verziók legyenek az asztali környezetekből. És lehetőleg Ubuntu fork legyen, mert Nvidia + integrált GPU-m van.
(Bocsi ha hülyeséget kérdezek, csak kívácsi vagyok, vannak-e ilyen jellegű disztrók a MakuluLinuxon kívül)
Manjaro-t könnyű feltelepíteni és egy csomó féle környezet van rá, ráadásul hozzáfér az Arch Linux AUR-jához, a forráskódgyűjteményhez, és forrásból is forgathatsz rá akár a csomagkezelő segítségével rengeteg programot.
Ha jól tudsz angolul, akkor meg rakhatod fel az Arch-ot is, amire a Manjaro épül. Itt egy nagyon alap rendszert kapsz, te rakod fel az X-et vagy a Wayland-et, aztán valamilyen asztali környezetet vagy ablakkezelőt.
Bármelyiken meg lehet oldani.
Én Mintet használok, de fel van telepítve a Mate, Cinnamon, KDE, Gnome, Classic Gnome, meg pár ablakkezelő. Igazából racionális oka nincs, Mate-t használok 99%-ban, csak... kicsit kísérletező kedvű vagyok. :-)
Kipróbáltam virtuális gépen, hogy Zorin OS-re KDE Plasmát telepítek a Gnome mellé, a Gnome-on elállítódott a sötét mód. [link]
Ezt ki lehet valahogy javítani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!