Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Van ilyen Linux disztró?

Van ilyen Linux disztró?

Figyelt kérdés

Olyasmi disztrót keresek, mint a MakuluLinux, hogy lehessen váltogatni az asztali környezetét, csak ne olyan régi verziók legyenek az asztali környezetekből. És lehetőleg Ubuntu fork legyen, mert Nvidia + integrált GPU-m van.

(Bocsi ha hülyeséget kérdezek, csak kívácsi vagyok, vannak-e ilyen jellegű disztrók a MakuluLinuxon kívül)

2022. jún. 27. 21:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Bármelyik disztrón lehet váltogatni az asztali környezeteket.
2022. jún. 27. 21:09
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Manjaro-t könnyű feltelepíteni és egy csomó féle környezet van rá, ráadásul hozzáfér az Arch Linux AUR-jához, a forráskódgyűjteményhez, és forrásból is forgathatsz rá akár a csomagkezelő segítségével rengeteg programot.

Ha jól tudsz angolul, akkor meg rakhatod fel az Arch-ot is, amire a Manjaro épül. Itt egy nagyon alap rendszert kapsz, te rakod fel az X-et vagy a Wayland-et, aztán valamilyen asztali környezetet vagy ablakkezelőt.

2022. jún. 27. 22:15
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja és az Nvidia+integrált GPU támogatása nem függ attól, hogy Ubuntu alapú a disztró vagy nem
2022. jún. 27. 22:17
 4/18 A kérdező kommentje:
Úgy értettem, hogy több asztali környezet van egyszerre telepítve, lehet váltogatni köztük. Vagy ezt meg lehet oldani bármilyen disztrón?
2022. jún. 27. 22:44
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
#4 Igen, bármelyiken meg lehet oldani.
2022. jún. 27. 22:51
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Bármelyiken meg lehet oldani.

Én Mintet használok, de fel van telepítve a Mate, Cinnamon, KDE, Gnome, Classic Gnome, meg pár ablakkezelő. Igazából racionális oka nincs, Mate-t használok 99%-ban, csak... kicsit kísérletező kedvű vagyok. :-)

2022. jún. 28. 00:17
 7/18 A kérdező kommentje:

Kipróbáltam virtuális gépen, hogy Zorin OS-re KDE Plasmát telepítek a Gnome mellé, a Gnome-on elállítódott a sötét mód. [link]

Ezt ki lehet valahogy javítani?

2022. jún. 28. 19:27
 8/18 anonim ***** válasza:
Telepítsd fel a Gnome Tweaks-et, abban vissza tudod állítani, bár úgy emlékszem, KDE-ben is lehet állítani a Gnome témát.
2022. jún. 28. 20:04
 9/18 A kérdező kommentje:
Pontosan mit kell átállítani Gnome Tweak-ben? A téma ZorinBlue-Darkon van, de a többi sötét témánál is ugyanez van.
2022. jún. 29. 13:52
 10/18 anonim ***** válasza:
Pont a témát kell átállítani. Az alapértelmezett Gnome téma az Adwaita, hogy a Zorin mit használ, azt nem tudom.
2022. jún. 29. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!