Van olyan linux disztribúció amit ha felrakok egy hordozható SSD-re, HDD-re vagy pendrivera akkor azt bármelyik gépen bootolhatom és használhatom?
Ha van melyik linux disztró lenne erre a legalkalmasabb?
Főleg 3 helyen használnám (otthon, iskola, munkahely) és mind a 3 helyen intel-es 64bites processzorok vannak.
Ha a BIOS támogatja a bootolható USB-t, akkor igen. Akármelyik USB-re kiírt linux jó.
SATA meg alapból támogatott, csak hát ott az a para, hogy minden drivert be kellene töltsön az adott géphez specifikusan.
Ha be tudsz lépni a BIOS-okba akkor van hogy FDD-re kell állítani, már ha régebbi gép.
Csak nem szabad összekeverni a liveCD-t és a pendrive-ra telepített rendszert. De liveCD-t is meg tudsz úgy csinálni, hogy a módosításokat, beállításokat, telepítéseket mentse a pendrive-ra.
Gugli: linux persistent usb
Teszteltem egy 16GB-os USB2.0-ás pendriveon azon tökéletesen működött.
Most rendeltem egy 128GB-os USB3.0-ás pendriveot és iszonyatosan lassú lett az egész.
Kb 2 óra hosszáig telepítette a Debian-t míg a másik pendrivera 5-10 perc alatt felrakta.
A pendriveal nincs gond mert egy 700 megabyteos fájlt ssd-ről átmásolt 4-5 másodperc alatt.
Ha fel is rakta a Debian-t a pendrivera használhatatlanul lassú kb semmit nem lehet megnyitni még a bejelentkezés is egy nagy kihívás (fél óra kb).
Próbáltam USB2.0-ról telepíteni de ugyanaz az eredmény.
Valami tipp, hogy miért lett lassabb egy jobb pendriveról?
"rendeltem egy 128GB-os USB3.0-ás pendriveot"
A gép USB portja is támogatja a 3.0-t?
Igen.
Egy Gigabyte H110M-S2H alaplapom van ami támogatja a 3.0, 3.1-es USB portot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!