Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Microsoftnak miért nem...

A Microsoftnak miért nem sikerült 35 év alatt sem összedobnia egy jól máködő rendszert?

Figyelt kérdés
Úgy fejlesztenek, mint valami amatőr indie cég. De még ha csak az oprendszernek minősülő Windowsokat nézzük, a Win95 óta akkor is eltelt 27 év. A Windows pedig még mindig ezer sebből vérzik. Nem sikerült egy elvárható szintű védelmet kiépíteni, a hardverigénye olyan, mint amit el semkezdtek optimalizálni. (Értenek egyáltlaán hozzá a "fejlesztőik"?) Minimális testreszabhatóság, elbénázott frissítési politika... ha egy kezdő cég lennének, rendben lenne talán. De ennyi év után is még itt tartunk?
2022. jún. 8. 16:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

#10 "Más nincs"

De, van.

"Linux potens, csak SW nincs elég rá."

Legalább mondtál volna bármi mást, ami igaz! Mondtad volna, hogy egyszerűen Windows fan vagy, vagy akármit, de ne azt, ami a legkisebb mértékben sem igaz!

Csak a Debian/Ubuntu/Mint tárolóiban van kb. 8-10 ezer szoftver. Egy átlagember használ kb. 5-10 szoftvert. Aki nagyon produktívan kihasználja a rendszerét, az mondjuk egy 30-at. És a tízezer kevés? Ne hülyéskedj már... Ha minden nap egy szoftvert tesztelnék le, akkor is évekbe telne, mire végeznék.

Linuxot használok, immár 5 éve. Én nem az a felhasználó vagyok, aki szidja adott oprendszert (jelen esetben a Windowst), de a világ minden kincséért sem váltana másra. Nagyjából a Win10 jelentette azt a pontot, amikor azt mondtam, hogy váltani kell. Már a 8 sem volt szimpatikus, ki is hagytam, elevickéltem addig a 7-tel, de amikor új gépem lett, úgy döntöttem, váltok. Tartottam tőle, hogy minden rendben lesz-e, de végül egyik legjobb döntésem volt.

Hogy ne lenne elég szoftver? Dehogynem! Van! Nagyon is sok. Sőt, alig van olyan, amiből ne lenne egyszerre több alternatíva. Nem tetszik a Blender? Ott van a K3D. Nem tetszik a Gimp? Ott van mondjuk a Krita. Még parancsértelmezőből is több választási lehetőség van, ha az alapértelmezett nem tetszik. Bár a legtöbb disztrót eleve nagyon jól összeállítják, a legtöbb felhasználónak teljesen megfelel bármilyen módosítás nélkül.

Microsoft Office helyett meg LibreOffice-t használok. Nincs olyan gondom, mint sokaknak a MS Office-szal. Igazából rengeteg időt megspórolok magamnak, hogy nem a MS cuccait használom.

A frissítés meg tényleg hasznos, és nem valami "megtűrt rossz", mint Windowsnál. És nem csak az oprendszert frissíti, hanem mindent, ami a központi tárolóban, vagy az opcionálisan felvett egyéb tárolókban van. És akkor frissít, amikor azt mondom, hogy frissíthet.

Egyáltalán nem vágyom vissza a Windowsra. Jóvak kevesebb így a problémám, egyszer sem kellett a rendszerem miatt bosszankodnom.

2022. jún. 14. 18:24
 12/14 anonim ***** válasza:

Hello, szia uram, sziasztok, helló, helló!

Windows fan vagyok, miért kéne, hogy valami jól, sikerüljön, ahhoz hogy, használjam?

2022. jún. 14. 21:48
 13/14 anonim ***** válasza:

11: Olyan rendszert használ a legtöbb cég ami Windows Only ahogyan azt oda is írtam, csak ugye el kellett volna olvasni.

Magán emberek pedig nem fognak váltani a legtöbb ember amit megszokott az neki az etalon, minden más csak pótlék.

Ebből kifolyólag a cégek se nagyon fognak váltani. Rengeteg rengeteg probléma van amit meg kell oldani. Egyszerűnek tűnő nyomtatástól, ugye eleve nincs minden nyomtatóhoz driver.

Mire megszokják az emberek... Ehhez képest meg áttérni linux ra... Aham. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezeket a modern ezeket a modern sz@rul kinéző és rohadtul nehézkesen használható menüket, persze lehet találni elfogadhatót, de az nem olyan egyszerű. Meg is kell találni. Telepíteni, belakni. Szerinted miért utálják a w10 -et és 11 et a felhasználók? Mert változott a kinézet. Ennyi ha hiszed ha nem.

Többi nem érdekel senkit. Őszintén engem se.

Itt a programok darabszámával lovagolni kb nulla értelmű. Ha az SW nem elérhető amit akar akkor ennyi. Mindegy hány ezer van másik.

Ismerem a linuxot, dolgozunk is vele, sőt Unix is van.

Alternatívákat felejtsd el. Legtöbben nem fogják leváltani. Ember a megszokások rabja ezért utálják ha változik valami. Hiába van egy valag TotalCommander klón én egyikkel se tudtam megbarátkozni. TC az igazi. Nincs linux alatt. Úgy hogy egyiket se használom, mert rohadtul nem állnak kézre, a hasonló az nem ugyan az.

Nagyon kevesen fogadnak el win alatt is más programokat alternatívának. Én sem szeretem.

Nem hogy teljes platformot váltson és mindent amit ismer.

Ha csak böngésző kell neki akkor kb ez mindegy, de ugye ez nem elégséges.

Dolgozzon böngészőben aki ezt kitalálja az.

MS office kiváltására lehet mást használni de akkor a túloldalnak is ezt kell tennie, különben nem fogod használni. Szépen megformázott LibreOffice dokumentumot nyiss ki egy standard word ben. Mibe fogadunk hogy nem ugyan olyan lesz? PDF -be mented és úgy küldöd, az megoldás, de folyamatosan ezt játszani azért macera.Melyik felhasználó fogja ezt elfogadni? 99,99% nem.

Nem fogják leváltani emiatt. Tudjuk hogy szándékosan nincsen minden dokumentálva de attól ez a helyzet.

IBM is küzdött egy ideig hogy legyen a saját rendszere de a felhasználókkal nem lehet bírni. Nekik MS office kell. Le is váltották a Lotus -t. Pedig vannak kollégák akik eleve linux -on dolgoznak. Komplett linux os rajongó tábor van. Ettől erős kisebbségben vannak így is.

Váltanák én is csak nincs alternatíva. Meg nem én döntöm el. SW környezetünk GUI csak windows only. Szerver bizgerentyűk mennek mert oda nem kell GUI. Webes stuffok nem rendszerhez kötöttek. Jaja csak a felhasználók kényszerből használják nem azért mert kézre áll. Megcsináltunk egy rakat dolgot, még mobilos app is van, szerinted mit használnak? Win GUI -t.

felhasználók 98% Win Guizik böngészőzés helyett. Még otthonról is úgy is hogy ehhez be kell lépnie a céges VPN hálózatba. Ha linux -ot kapnának kitörne a paraszt lázadás. Mondjuk én se vagyok hajlandó webes stufokkal kínlódni. 30-60 percenként folyton kiléptet, akadozik néha, nem full interaktív, ablakokat elrendezgetni egy kínlódás ha több mindent is akarsz látni.

Otthon böngészgetni elég. Ha már office(elni) - van ilyen szó? - akarok megint problémás. Ja majd weben a gugli. Akinek hat anyja van az szerkesszen weben ilyeneket.

Az ember megszokások rabja és változó mértékben de gyűlölik a változásokat.

Pláne ahogy öregszenek annál inkább.

Amit megszokott azt akarja használni akkor is ha tudja hogy van másik. Még kipróbálni se fogja.

Emiatt az alternatíva nem megoldás. Emiatt nincs jó megoldás.

10-20 éven belül sem lesz semmilyen komolyabb változás.

Attól hogy én otthon linuxozom, asszony meg MAC fun lett, mert nem változik (ugye figyeled miért, mert nem változik) attól még van win -em mert sajna a rendszer amiben dolgozunk win only. GUI -t nem is tervezik kiadni más rendszerre. Lehetne heggeszteni valami szenvedéssel valamit de tudod ki fog ezzel kínlódni. Ha változtatnak valahol valamit akkor meg meg leszünk lőve, egy nem támogatott tákolással.

Nincs más reális alternatíva.

Nem vagyok win fan, rühellem, csak reálisan látom a dolgokat.

Ez van.

2022. jún. 15. 13:06
 14/14 anonim ***** válasza:

12: Alapvetően nem kell, de ha az időd arra megy hogy azokat a hibákat vakarod amiket ez okoz akkor nem lesz őszinte a mosolyod...

Viszont az elveszett idővel esetleg el kell számolnod, és azt nem, fogadják el hogy a win nem működött. Idő eltelt és eredményt akarnak látni.

2022. jún. 15. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!