Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A Microsoftnak miért nem...

A Microsoftnak miért nem sikerült 35 év alatt sem összedobnia egy jól máködő rendszert?

Figyelt kérdés
Úgy fejlesztenek, mint valami amatőr indie cég. De még ha csak az oprendszernek minősülő Windowsokat nézzük, a Win95 óta akkor is eltelt 27 év. A Windows pedig még mindig ezer sebből vérzik. Nem sikerült egy elvárható szintű védelmet kiépíteni, a hardverigénye olyan, mint amit el semkezdtek optimalizálni. (Értenek egyáltlaán hozzá a "fejlesztőik"?) Minimális testreszabhatóság, elbénázott frissítési politika... ha egy kezdő cég lennének, rendben lenne talán. De ennyi év után is még itt tartunk?
2022. jún. 8. 16:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%

Sikerült végülis, de attól függ, hogy milyen szempontból, mint védelem, az elég nehezen kivitelezhető. Tehát, ha olyan védelem lenne, ami mindent leblokkol, akkor lenne sok felhasználó, aki még akkor is engedélyezi azt, én mondjuk jobban örülök, hogy nincs alapból ilyen védelem, hanem alkothatunk sajátot is, mert ha lenne, sok dologban akadályozná a dolgokat. Viszont Windows 7-em van, egyet értek, hogy majdnem a többi rossz, de főként az újabb rendszerek, a régi rendszerekkel semmi baj se volt.

A frissítések, hogy őszinte legyek, a service pack 1 van fent nálam, azon kívül semmi, amikor megszereztem a számítógépet, Win 10-et raktam fel, Ryzen proci végett, de, mikor kékhalálozott minden ok nélkül, és nem lehetett kikapcsolni, normál módon, csak szüneteltetni a frissítést, akkor besokalltam belőle, nem beszélve arról, hogy a Telemetria folyamatosan ette a HDD-t, és, hogy csikargassa a HDD-t, az, hogy gyűjti a rendszer az információt, majd a végén a HDD végét okozza, egyáltalán nem tűnt szükségesnek, így hát, fogtam a régi hdd-t, ami a régi gépbe volt, átklónoztam SSD-re, beraktam az új gépbe, feltelepítettem a drivereket, a régiek mellé, és azóta hibátlanul működik, ami kékhalál volt, az azért volt mert kísérleteztem.

2022. jún. 8. 16:47
 2/14 anonim ***** válasza:
61%
Win 3.1 óta használok Windowst, nekem semmi gondom a Win10-zel. Pár bugot leszámítva eddig szerintem teljesen korrekt.
2022. jún. 8. 17:19
 3/14 anonim ***** válasza:
50%

Mert Indiában fejlesztik.

Ottani mentalitás egészen más. Ha valami 90% ban jó akkor azt jó nak minősítik, nem kínlódnak vele. Te megkapod és 90% ban jó lesz. Nálunk a 99% is 0-t ér, ameddig minden ismert hibát ki nem vakarunk addig az nem jó.

Dolgoztam olyan helyen ahol kész rendszer tervet adtak, ami nem mindenhol van, felhasználói és fejlesztői. Ezen felül az elkészült forráskód külalakját is nézték előírásoknak megfelelő -e, ha ez megvolt akkor ment a logikai tesztre hogy megfelel -e a belső előírásoknak - elnevezések, logikailag hogy lett felépítve bla bla bla, és ha ezen mindenhol 100% ban megfelelt akkor ment csak tesztelésre. Elsőre csak automata tesztelés volt, másodikra emberi is, és voltak random emberek időnként akik kaptak tesztelendő feladatot a dokumentáció alapján és végig kellett menni rajta.

Mind a 4 fázison keresztül kellett mennie, ekkor kerülhetett a valódi teszt rendszerbe, ahol valódi adatokkal élesben nézték meg.

4+1 után kerülhetett az éles rendszerbe.

Néha agyfaxt kaptunk, de hiba az nagyon ritkán jutott ki. Nem a Cég nem Német volt, és nem is Indiai. Európában van.

Nem tudom hogyan dolgoznak az MS nél de hogy sokszor élesben kijön olyan javítás amit a kutya nem nézett meg az sokat elmond.

Nem az a baj hogy van hiba hanem hogy ellenőrizetlenül kijut.

Felhasználói szemmel:

Csak pár nagyon komoly alap dolgot mondanék ami mai napig nem 100% os.

Nem fizikai hiba csak marha idegesítő hogy kérdés nélkül dönt és megcsinálja.

És ugye 99% -ban mellé lő. Csak így találták ki hogy á ezt mindenki használni akarja majd.

Billentyűzet kiosztás kezelés ha többet használna az ember.

Néha random feltelepít egyet akkor lehet parancssorral kínlódni hogy leszedje az ember majd manuálisan újra teleépítgetni ami volt.

Az az érdekesebb mikor van hogy elvesz egyet, és telepíteni se engedi.

PrintScreen amit csak win 10 óta tapasztalok. Valamiért hozzá nyúltak.

Valamilyen csillag állásnál nem megy. Na a gépemen felragyogott ez a csillag.

Nincs rá megoldás és akad rá ticket az MS oldalán.

Van ezer képmentő alkalmazás ami többet tud, így van csak olyan amivel egy gombbal egyből levélbe illeszthetem egér kurzorral együtt olyan nincs.

Mindegyik macerásabb, lassabb, egyik extra funkcióra sincsen szükségem.

Office 365, újra nyelvi problémák is. Beállítgatod mit hogyan, egyszer csak olyan fura mintha nem csináltál volna semmit. Megnézed és szőrén szálán eltűntek a beállításaid. területi beállításhoz igazítja az alapok egy részét minden frissítéskor. Hatalmas ötlet volt. De a helyesírás ellenőrzője a csúcs,

ha egyet használsz akkor tűrhető. Ha többet akkor káosz.

Olyan szarvas hibákat ejt és enged át hogy úúúú. Automata nyelvfelismerés no az egy vicc. Sose működött nálam. Azért a Google ha kell minden sorban más nyelvet tud használni és fényévekkel jobb mint az MS féle. Szóval meg lehet csinálni azért.

Ezek csak ilyen napi bosszantó időrabló vackok amik napi fél 1 órát is hozzáadnak a munkához feleslegesen.

Security meg HW igény ről még nem is beszéltem.

Otthon már régen linuxozom asszony pedig MAC -en dolgozik.

Munkahelyen Windows only rendszer van, még véletlenül se lehet mást használni.

Gyereknek van winfosos gépe játszani.

2022. jún. 8. 18:24
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mert mire eljut odáig, hogy minden szir szarságát foltozzák és megkap sok fejlesztést addigra nyugdíjjazzák és jön helyette egy új oprendszer

Lásd win 10 is volt vele pár gond de igazából mostmár tökéletes erre jön a win11

Mire a win10esek megszokják a 11et és tökéletessé válik addigra jön az újabb windows.

Olyan ez mint egy tanulmányi renszer vagy egy ügyviteli rendszer

Sok koponya kigobdolja aztán sok programozó koponya megcsinálja aztán van egy tesztfázis

A tesztfázis után ráeresztik a sok ezer vagy sok százezer felhasználót és szépen kijönnek a bugok és a fejlesztési igények

Csak az ilyen rendszerekből nem kell 5-6-7-8 évente újat kiadni.....

2022. jún. 10. 21:20
 5/14 anonim ***** válasza:

Ebben van valami.

HA meghagynák a kinézetet és telepítéskor egyszerűen felkínálnák ki melyiket szeretné az non plusz ultra lenne.

Mert nagyon nem vagyok szimpatizánsa a márkének de vannak jó ötleteik vagy koncepcióik amik jól is működnek, vagy legalább elméleti szinten be tudták röffenteni.

2022. jún. 10. 23:44
 6/14 anonim ***** válasza:
48%

Mert az ami az emberek fele szerint jól sikerült OS, az a emberek másik fele szerint rosszul sikerült és átalakítanák olyanra amiről a egyik fél csoport mondaná hogy rosszul sikerült.

Pont így van ez a politikában is.

2022. jún. 13. 14:29
 7/14 anonim ***** válasza:
33%
Igen mert egy halmaz mindig azt mondaná hogy jó, mindegy mi az :) Pont mint a politikában.
2022. jún. 13. 14:32
 8/14 A kérdező kommentje:
Azért sokat elmond, hogy a felhasználóik többsége is többé-kevésbé szidja a rendszert.
2022. jún. 13. 23:27
 9/14 anonim ***** válasza:
0%
Megkérdezted a felhasználók többségét vagy 7 válaszból extrapoláltál 2 milliárd felhasználóra?
2022. jún. 13. 23:31
 10/14 anonim ***** válasza:
0%

Más nincs szóval, nem lehet megkérdezni hogy mit használna helyette.

(Linux potens, csak SW nincs elég rá. Nem a mennyiség a lényeg hanem az üzleti alkalmazások. OSX ugyan ez a probléma. Nem minden webes. Akad még bőven probléma, pláne a vegyes rendszerekkel...)

Mikor egy egy nagyobb javítás után elkezd még annyira se működni a rendszer mint előtte, na ne akkor kérdezd meg :)

Vagy mikor egy security pecs ki, vagy be kapcsolgat ezt azt... Csak elfelejtettek róla szólni. Esetleg teszteletlenül jön ki és megöl egy két gépet. Vagy mikor bejelentik hogy egyik pecs nem jó ne telepítsd és a géped csak kierőszakolja és kész az öröm :)

Vagy mikor épp döglődik az office, vagy frissítés van és visszaállítja a beállításokat kérdés nélkül. Vagy elfelejt maileket szinkronizálni a mail kliens, telefonon vagy gépen.

Régen elhajtottam volna csak az SW környezet win only. ÉS x86/x64 only. Szerver oldal elzörög OSX kivételével mindenen.

2022. jún. 14. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!