Informatikusok, ti melyiket választanátok?
A) Jókor voltál jó helyen, és egy olyan cégnél dolgozhatsz, ahol mondjuk manuális és automata tester-ként megkeresed az 1-1,5 millió közötti nettó fizetést (akár junior vagy medior szinten), viszont a szakmai fejlődésre nem igazán van lehetőséged, azaz nem tudsz szintet lépni cégen belül.
B) Másik cégnél: Van szakmai fejlődésre lehetőséged, hogy szintet tudj lépni - mondjuk fejlesztőnek stb. -, azonban a fizetésed 500-600ezer nettó?
Ezek csak képletes dolgok, csak foglalkoztat a gondolat, hogy ki mit érez fontosabbnak és hogyan látja ezt a helyzetet?
#11 ha jol erzed magad es elegedett vagy azzal a penzzel, akkor miert kene valtanod?
Ha az a kerdesed, hogy kereshetnel-e ennel tobbet 3 ev tapasztalattal, akkor igen, medior savok teteje brutto 1-1.2 milla korul van jellemzoen.
1-1,5 Misi junior/medior az elég ritka itthon szerintem, mindenesetre nekem
Bőven elég lenne ennyi pénz :D.
melyiket választanátok?
A szőkét.
Ha észak kórea atom-programjában kínálnának munkát akkor ott, vagy az orosz kiberháborús osztagban ha ott fizetnek többet? ;)
Én sajnos a B esetet választottam. És jó 10 évet el is csesztem... megbántam. Persze tök izgi, különleges munkával. Iszonyat sok ismeretre tettem szert, de ezt is inkább a kíváncsiságom és szorgalmam miatt.
De tojhatok a széles spektrumú villamosmérnöki/IT tudásomra (nyáktervezéstől, az FPGA-s és MCU-s fejlesztéseken keresztül, a Linux kerneldriver és Win C/++/# és webes appok fejlesztésekig bezárólag).
Meguntam és váltok inkább egy unalmas webes/mobil frontend keretrendszer fejlesztésre nettó 1,5 millió Ft-ra ... vagyis itt már EUR-ban van a fizetés is meghatározva (külföldi cég). Unalmas lesz és nekem, és favágó munka. De kiöregedtem már abból, hogy a saját elhivatottságomból és kockacukorért élvezkedjek a munkával.
Sok pénz, kevés, de "unalmas" meló. Ez a jó kombó így 40+-osan most már tudom, kb 30 évnyi IT tudással :D (igen, tényleg C64 programozással kezdtem általános iskolában :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!