Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan lehet 2 routert összeka...

Hogyan lehet 2 routert összekapcsolni ?

Figyelt kérdés

Van egy speedport w724v routerem amiben rossz a wifi része de ezt a szolgáltató nem cseréli ki és én se csérlhetem ki,kényelmi funkció funkcióra hivatkoztak,de van egy másik routerem egy speedport entry 2i ezzel szeretném össze kötni hogy wifi elosztoként működjön .

Hogyan lehetséges ?

2022. ápr. 17. 12:44
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
Ha a második is egy szolgáltatói router, sehogy. Ha a boltban veszel egy routert, akkor a szolgáltatóit át lehet kapcsoltatni bridge módba, akkor az csak egy mezei modem lesz, minden más funkciója tiltásra kerül, a saját routered csak simán összedugod vele úgy hogy a szolgáltatóén az 1-es portot a routered wan portjával, majd beállítod a kapcsolatot a routeren, ha kábelnet akkor dinamikus IP-re, ha DSL vagy optikai akkor PPPoE, de a megfelelő beállítások rajta vannak a szerződésen.
2022. ápr. 17. 12:54
 2/17 A kérdező kommentje:

Haverom adta a másik routert szolgáltatóé volt de le reseteltem.

Mindenféleképpen vennem kell akkor újat?

2022. ápr. 17. 13:01
 3/17 anonim ***** válasza:
2022. ápr. 17. 14:57
 4/17 A kérdező kommentje:

Ezzel a két routeral működik akkor ?

Kell külön beállítani valamit ?

2022. ápr. 17. 15:36
 5/17 A kérdező kommentje:
Vagy annyi elég ami a képen?
2022. ápr. 17. 15:37
 6/17 A kérdező kommentje:
Pc nincs
2022. ápr. 17. 15:37
 7/17 anonim ***** válasza:
4/ Mindent be kell állítani ami a képen látható. Természetesen ez akár wifiről is megtehető.
2022. ápr. 17. 15:44
 8/17 A kérdező kommentje:

Első akkor mire írta hogy nem fog működni ezzel a routeral?

Haza érek meg próbálom.

2022. ápr. 17. 15:49
 9/17 anonim ***** válasza:

8/ A speedportnak itt tudod kikapcsolni a dhcp-jét: [link]

Viszont nem találtam benne a IP cím megváltoztatásának lehetőségét, akkor azt a másik routerren kéne változtatni, hogy mindkettőé ne legyen azonos.

2022. ápr. 17. 16:39
 10/17 anonim ***** válasza:
38%

Bocs, itt a jó kép: Még mielőtt bármilyen kábelt dugnál bele: [link]

Az ip-jét is meg lehet változtatni. Minden ok.

Amint megnyomod az Apply-t elvész vele a kapcsolat és csak a kábeles bekötés után éred el újból az új címén (akár wifin is).

2022. ápr. 17. 16:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!