Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy kell összekapcsolni a...

Hogy kell összekapcsolni a modemet, routert és a switchet?

Figyelt kérdés

Azt nem tudom, hogy melyik portba mit kell dugni.

Légyszíves, valaki le tudja nekem írni részeletesen ?

A válaszokat előre is köszönöm !!!

2017. febr. 5. 12:55
 1/6 anonim ***** válasza:

Modemből kijövő kábelt bedugod a Router WAN portjába.

Switch biztos hogy kell? Ha a router 4 LAN portján kívül kellenek még portok, akkor kell a switch.

Router egyik LAN portjába be kell dugni a Switch-et.

2017. febr. 5. 13:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Kell mert meg akarjuk osztani az internetet a házban...

már be volt kötve a rendszer csak tesómèkkal összevesztünk reggel és elvitte mert az övé volt...

Rövid volt a hatótávolsága a hátsószobában lèvő routernek, ezèrt a ház elejére is vettünk egy routert. Szóval a 2 routert kellene összekötni, de nem tudom hogy melyik kábelt hova kell dugni.

2017. febr. 5. 13:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Router LAN portjaiba pedig értelemszerűen a számítógépekből (vagy nyomtatóból - ha netes nyomtató - kijövő ethernet kábeleket kell dugni.

Ha e LAN portok száma nem elégséges akkor kell a switch, melyet a router egyik LAN portjába kell csatlakoztatni és a switch portjaiba kell az eszközöket dugni.

Remélem, hogy a net beállítása a router web-es felületén sikerülni fog.

Általában 192.168.1.1 címet kell a böngészőbe írni, de ez lehet 192.168.0.1 is, meg kell nézni a router kézikönyvében, valamint az alapértelmezett jelszót is, amivel be kell lépni a web-es felületre, ez típusonként különbözik.

2017. febr. 5. 13:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Jaa értem, ha Wi-fi-n akarod összekötni a két router-t (mert ezt is lehet), abban majd segítenek mások, mert olyat még nem csináltam.

Biztos össze lehet kábellel is, ekkor azt hiszem két külön alhálózatba kell tenni mindkettőt (külön IP-tartományba), de ezt is majd a námam jártasabbak leírják.

2017. febr. 5. 13:29
 5/6 P.O.C. ***** válasza:
Jó lenne, ha mondanál PONTOS típusokat is!
2017. febr. 5. 13:33
 6/6 A kérdező kommentje:

Sikerült... megcsináltam

Azért köszönöm mindenkinek a segítséget !!!

2017. febr. 5. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!