Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért fizetnek az emberek...

Miért fizetnek az emberek Youtube-prémiumot, amikor a Brave-böngésző ingyen van?

Figyelt kérdés

Letilt minden reklámot. Csak le kell tölteni.

Nem értem az embereket.

2022. febr. 18. 14:09
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
8%
Egyébként annyira bírom, hogy amikor a 32. válaszomban szinte csak TÉNYEKET mondtam, de még azt is lepontozzák.Mi van, ennyire zavar, hogy nekem ingyen van, amiért ti fizettek? :)
2022. febr. 19. 08:38
 42/63 anonim válasza:
83%

Szeretném kifejteni azt, hogy miért jó a youtube prémium, spotify, és hogy mi baj van a revision OS, illetve miért nincs reklám a steamen. Arra, hogy "Miért fizetnek az emberek Youtube-prémiumot, amikor a Brave-böngésző ingyen van?" kérdésre legalul, a *-nál válaszolok.

--------------

A youtube alapból két féleképpen tartja fent magát, cégét és a videósokat:

- cégekből, akik azért fizetnek, hogy te lásd a YT-n a reklámot

- premium tagságból származó bevétel

Azzal, hogy letiltod a reklámokat, megkárosítod a youtube-ot. Az adblockerek ellen pedig igenis próbál küzdeni a youtube (szerintem egyébként kevés sikerrel)

Ha veszel prémium tagságot, azzal egy kényelmesebb szolgáltatást kapsz:

- nincs reklám (mivel a pénzeddel fizetsz, nem pedig azzal, hogy megnézd a reklámot)

- letölthetsz videókat (tudsz ingyen is letölteni videókat, csak az kényelmetlen és vírust is kaphatsz)

- háttérben tudsz videót és zenét hallgatni

- stb.

Youtube vanced: nem rossz megoldás, csak nem tudsz bejelentkezni, nem tudsz feliratkozni, csak egy lebutított youtube-ot kapsz, szerintem inkább a reklámok, mint a youtube vanced

----------------

Hangzott el olyan kérdés is, hogy a steam oldalán miért nincs reklám. Azért mert a játékok árából a steam levonja a saját részét. Az ingyenes játékok nagy részénél pedig lehet venni kiegészítőket (ilyen a fortine, warzone, pubg, cs:go, egyebek), amikből ha jól tudom, a steam szintén von le pénzt magának.

Szóval a steamnek nincs szüksége reklámokra, mert a játékok és kiegészítők (kozmetikumok) árából vonja le a saját részét.

-------------

A torrentezésről pedig annyit, hogy nagy kockázata van. Könnyen vírusos lehet a géped. Illetve kényelmetlen, hogy ahelyett, hogy fel mennél a (fizetős) netflixre, és azonnal elindítsd a filmet, inkább vársz pár órát, hogy ingyen meg tudd nézni. Ráadásul ha jól tudom, a torrentezés lassítja a gépet (sokan azt mondják ilyenkor, hogy ez miért baj, egyszerűen a válasz rá, hogy elég nagy baj).

--------------

Pár gondolat a Revision OS-ről: szerintem third party OS-t használni nem a legjobb döntés, mert ezeket ismeretlenek szerkesztették, illegális (a microsoft terméktulajdonát jogtalanul van felhasználva), és elrejthettek olyan kódokat benne, amivel az adataidat szerzik meg (ami igenis probléma)

Tehát rövid összefoglalva ezek a problémáim a Revision OS-ről:

- illegális, mert a windows nem szabadon felhasználható és terjeszthető rendszer

- eleve azt is aktiválni kell

- elrejthettek benne kódokat, amik az adataidra pályáznak

- a microsoft nem hagyta jóvá ezt a tört windowst

- nem kapsz frissítéseket, így ha a jövőben felfedeznek egy rést a rendszeren, te nem fogsz javítást kapni, így sérülékeny és elavult lesz az OS

- szerintem a normál windows 10/11 is tökéletes játékra

-----------------

*Válasz a legfőbb kérdésre, hogy miért vesznek prémiumot az emberek, ha eleve ingyenes a youtube:

- plusz kényelmi funkciókat kapnak azok, akik fizetnek (és nem csak azt, hogy nincs reklám, hanem mást is, de ezt fentebb részleteztem)

- ha neked nem kellenek a plusz funkciók, akkor nem fizetsz, de meg kell értened, hogy egyesek viszont akarják ezeket a funkciókat, ezért fizetnek

- különbség van aközött, hogy valami ingyenes, és hogy te ingyen elcsalsz valamit (ez esetben az, hogy letiltod a reklámokat)

- tehát alapvetően a youtube ingyenes, de amit te csinálsz, hogy letiltod a reklámokat, az nem az ingyenességhez tartozik, hanem a csaláshoz

- telefonon: youtube app prémiummal VAGY brave böngészőt használni NEM UGYANAZ

- akinek okos TV-je van, az amúgy sem tud brave böngészőt és bővítményeket használni

------------------

Ha ezek után is azt mondod, hogy felesleges a youtube prémium, akkor tényleg nem érted az embereket (mivel veled és a veled együtt értőkkel van a baj)

2022. febr. 19. 20:39
 43/63 anonim ***** válasza:
Akkor a Earnapp Honeygain-t Brave böngészőt és YouTube Vanced-et töröljem le a PC-ről és telokról?
2022. febr. 19. 20:51
 44/63 anonim válasza:
100%

42-es vagyok (02.19. 20:39)

Nem azt mondom, hogy ezek a programok rosszak, hanem hogy ezzel megkárosítasz másokat (és néha magadat, pl. vírusokkal). A célom az volt, hogy megértessem a kérdezővel, hogy a prémium tagságnak igenis vannak előnyei, és sokkal kényelmetlenebbek az alternatív megoldások (pl. brave, torrent, vanced, stb.)

Ha alternatívákat akarsz használni, hajrá, csak értsük meg azt, hogy mik ennek a következményei (amiket részleteztem 02.19. 20:39-kor)

2022. febr. 19. 21:02
 45/63 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem a Brave nem lopna adatokat (inkább a Chrome), vagy ott az Opera vagy az Opera GX. Vanced-el be vagyok jelentkezve a fiókomba.
2022. febr. 19. 21:23
 46/63 anonim ***** válasza:
100%

#43: "Earnapp Honeygain-t"

Ezekről már volt szó. Többször is.

* https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..

* https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__internet__1..

Elmondtuk, hogy mivel nem nyílt forrásúak, nem átellenőrizhető, hogy mit csinál a gépeden.

Másrészt a "bérbe adott" sávszélességedet ismeretlen embereknek adod ki - ki tudja milyen (akár illegális) célokra használják azt.

Ráadásul a sávszélességed továbbértékesítése törvényi szinten szerződésbontást vongat maga után.

"Brave böngészőt"

A Brave böngésző egy megbízható, a Chromium böngészőmotron alapuló nyílt forrású, adatvédelemre kínosan ügyelő, elismert böngésző (ráadásul az a Brendan Eich alapította, aki társalapítója a Mozilla alapítványnak, a Firefox böngésző és a Thunderbird levelezőkliens készítőjének). Nyugodtan használható.

"YouTube Vanced"

A Youtube Vanced is egy nyílt forrású ( [link] ), elismert projekt. Ugyancsak használható.

2022. febr. 19. 21:26
 47/63 anonim ***** válasza:

Opera vagy az Opera GX is Vivaldi, Tor is használhatók?

Chrome és az Edge a legrosszabb (szerintem), semmi képernyőmentés funkció nincs bennük se reklám blokkolok se VPN.

2022. febr. 19. 21:35
 48/63 anonim ***** válasza:
Lehet kapni vírust a Brave böngészővel a kattintok a reklámra és új lapok nyílnak meg? Pénz keresés miatt.
2022. febr. 19. 22:33
 49/63 anonim ***** válasza:
100%

#47: Az Opera, az Opera GX és Vivaldi bár elterjedt, de szvsz. csak egy újabb zárt forrású, Chromiumon alapuló böngésző (mint az Edge) a sok közül.

A Tor Browser - a Brave-hez hasonlóan - egy "kiherélt" böngésző, csak a Chromium helyett a Firefoxot finomították ráadásul megspékelték még a Tor hálózattal. Érdekes egy dolog, de ésszel kell használni, nem kell túl sokat várni tőle ("nem rejti el azt a fenyves, akinek a keze enyves...").

"Lehet kapni vírust a Brave böngészővel a kattintok a reklámra és új lapok nyílnak meg?"

Megeshet. A reklám bármilyen oldalra továbbíthat, ami - ha a böngésző egy ki nem javított, "0day" sebezhetőségét használja ki, és a vírusirtó ezt nem észleli - kártevőt juttathat a gépedre. Ezért szokták mondani: "a legjobb vírusirtó Te magad vagy".

"Pénz keresés miatt."

Hát nem ezen fogsz meggazdagodni, az tuti. ;)

2022. febr. 20. 03:49
 50/63 anonim ***** válasza:
27%

42) megismétlem amit írtam mert látom nem értetted meg: először ingyenes volt,majd mikor felfutott (mára már több mint 2 milliárd felhasználója van)akkor elkezdték fizetőssé tenni.

Ha már a kezdetektől fizetős lett volna akkor semmi gondom nem lenne vele,de ez így egy nagy átverés.

2022. febr. 20. 07:40
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!