Bozont333 kérdése:

Windows vagy linux?

Figyelt kérdés
Mind 2 vel lehet játszani pl tf2 gmod cs go?
2021. júl. 15. 21:13
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%

Mindegyik játék fut Ubuntu (vagy annak származéka) Linux-disztribúció alatt:

* [link]

* [link]

* [link]

Steam alól.

2021. júl. 15. 21:24
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Linux. Setamnek hála nagyon sok game megy rajta, ingyenes, nyílt, stabil, biztonságos és sokkal jobban testre szabható.
2021. júl. 15. 21:33
 3/13 Alex Fly ***** válasza:

Jgen. Windows vagy Linux. Esetleg OSX, VSD, Solaris, QNX, OS/2 vagy más.

De mi a kérdés?

2021. júl. 16. 00:18
 4/13 anonim ***** válasza:
25%
Én próbáltam már párszor a Linuxot, sokkal nehezebb rajta mindent megcsinálni és érteni is kell hozzá. Ehhez képest windowson beírod a keresőbe, letöltés, megnyitás és mindent megcsinál neked. Nem tudom ki az aki magát akarja szivatni parancssorok keresgélésével és próbálgatásával, szenvedéssel, hogy megnyíljon az a tetves program. Nem is beszélve arról, hogy elég sok program nem elérhető rá, persze vannak szutyok másolatok, amiket felrakhatsz helyette, éljen, de az már nem ugyanaz. Unatkozó, nagyon alap dolgokat használó usereknek megfelelő lehet, de aki már egy kicsit komolyabban használná a gépét pl. játékra, annak nem ajánlom. Biztos jön most a lepontozás, de ez a véleményem róla.
2021. júl. 16. 03:11
 5/13 anonim ***** válasza:
33%
Ahogy szokták mondani, a Linux akkor ingyenes ha az időd nem ér semmit. Ugyanis több időd elmegy az állítgatásával, mint Windows-on ahol minden alapból működik. Mondom ezt úgy hogy értek hozzá, és dualboot-al használok is Linux-ot (az volt a terv hogy áttérek rá és Win-re csak játszani megyek át, hát nem jött össze, a Linux csak backup maradt)
2021. júl. 16. 06:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan ritkán kerül elő ez a kérdés kérdés, szinte már hiányzott...
2021. júl. 16. 12:52
 7/13 anonim ***** válasza:
68%
Én le nem cserélném a Manjarot. És igen, lehet velük játszani ugyanúgy.
2021. júl. 16. 17:08
 8/13 anonim ***** válasza:
80%

"sokkal nehezebb rajta mindent megcsinálni"

Igen, ha azt várod, hogy minden ugyanúgy működjön, mint Windows alatt.

"Ehhez képest windowson beírod a keresőbe, letöltés, megnyitás és mindent megcsinál neked."

Ehhez képest Linuxon beírod a szoftvercenterbe, hogypl Firefox és egy kattintással mindent telepített.

"Nem tudom ki az aki magát akarja szivatni parancssorok keresgélésével"

Senki. De nem is kell.

"elég sok program nem elérhető rá, persze vannak szutyok másolatok,"

A legtöbb népszerű program elérhető rá. Chrome, Firefox, Thunderbird, Skype, Teams, Zoom, Discord, VLC, torrent programok, stb stb.

"aki már egy kicsit komolyabban használná a gépét"

12 éve Linux az elsődleges rendszerem. Programozok rajta, filmet nézek, intézem az ügyeimet és játszok. Régen néha még elindítottam a Windowst, manapság már nem. Talán egy éve volt, hogy utoljára kellett.

"pl. játékra, annak nem ajánlom."

Hála a Steamnek, rengeteg játék elérhető Linuxra.

2021. júl. 16. 20:27
 9/13 anonim ***** válasza:
29%

"Ehhez képest Linuxon beírod a szoftvercenterbe, hogypl Firefox és egy kattintással mindent telepített."

Alapvető programokkal igen, minden más Arch-on AUR-ból még megy így, de Ubuntu alapú disztrókon el lehet tökölni ha nincsen benne repóban, ja meg ott a flatpak, snap, appimage, fordíthatod forrásból ha ez sincs. Ugye mennyivel egyszerűbb mint Windows-on az exe?

"Hála a Steamnek, rengeteg játék elérhető Linuxra."

De nem mind. És ha én egy olyan játékkal akarok játszani ami nem fut rajta, akkor nem vigasz az hogy "de ott a Proton és a játékok nagy része fut rajta"

"A legtöbb népszerű program elérhető rá."

Népszerű != amit használni akarok. Total Commander helyett a Double Commander még megszokom. De PotPlayer helyett SMPlayer meg mpv nekem nem megfelelő. Ahogy MSOffice helyett a LibreOffice sem (ne kezd el mondani hogy ugyanazt tudja, mert nem). Videszerkesztőkről nem is beszélve, persze van DaVinci Resolve, de az nem egy Adobe Premiere, ahogy 3D tervezni is kínlódás az ingyenes alternatívákkal. Nem munkára gondoltam, hanem magamnak 3D nyomtatni.

Emellett megjegyzem hogy pl. Firefox Youtube 4K playback rendesen frame droppol, miközben Windowson vígan elfut.

Alapfelhasználásra alap felhasználónak jó a Linux, meg power usereknek, fejlesztőknek, de ne akarjuk már mindenki torkán lenyomni hogy milyen jó, mert nem feltétlen az.

2021. júl. 17. 10:37
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Ha annyi a célod hogy feldobod a lábad a puffra és élvezed,hogy minden megy egyszerűen akkor Windows.

Ha szereted a sokszor kanyargós megoldásokat,akkor Linux.

Ami tény,hogy Linux alatt benyelni egy vírust szinte lehetetlen,mert nem célrendszer a sötét szándékúak számára.

Steam-es CS:GO magasabb FPS-t produkált Ubuntu alatt,Windows-nál (nem értem miért).

Én is sokszor valami irreális biztonság tudatot várok a Linux-tól.

De összességében nekem is emlékeztetnem kell magam,amikor megremeg a kezem egy kis Linux-szért,mennyi szhopást okozott nekem és mantrázom magamban:"Nem szhopatom magam a Linux-szal,nem szhopatom magam a Linux-szal,....".

Ezt addig mondogatom,ameddig el nem múlik a nyomás.:)

2021. júl. 17. 14:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!