Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ebben az esetben, hogy tudom...

Ebben az esetben, hogy tudom a Windows 10-et telepíteni?

Figyelt kérdés

Van egy laptop-om amin eredetileg Windows 7 van rá telepítve, azonban valahogy elromlott rajta. Ezért telepítettem a Linux Mint-et ami teljesen jól működik. Most tehát 2 operációs rendszer van a laptop-on, a Windows 7 ami semminyire sem működik és a Linux Mint ami jól működik. Vettem egy Windows 10 oem kulcsot amiből csináltam egy telepítő pendrive-ot, ezt szeretném valahogy telepíteni de sehogy sem sikerül. A bios menü nem tudom behozni, egyből a gnb grub menu jelenik meg és ott nem lehet telepíteni. A Linux-al nem tudom, hogy kell letörölni a Windows-t vagy hogy egyáltalán lehetséges-e. A Windows 7 úgye teljesen nem működik úgyhogy arról nem tudom törölni a Linux-ot. Hogyan tudnám telepíteni a Windows 10?

A laptop:

Toshiba satellite pro c660

Elnézést ha nem volt érthető amit írtam. A válaszok előre is köszönöm!

2021. júl. 3. 00:25
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hogy próbálsz BIOS-ba belépni? Mert elvileg ennél úgy kell, hogy kikapcsolod, lenyomod és nyomva tartod az F2-t, majd bekapcsolod, és addig tartod nyomva továbbra is az F2-t míg bejön a BIOS.
2021. júl. 3. 00:39
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, most már bejön a BIOS menü, de hiába állítom át az usb bootra, így is a gnb grub menü jön be és a Linux és Windows 7 operációs rendszer választási lehetőség. Lehet, hogy rosszul csináltam meg a telepítő pendrive-ot, majd holnap megnézem.
2021. júl. 3. 00:52
 3/9 anonim ***** válasza:
Linux-hoz nem értek, de így rálestem, annyit írnak, hogy ki kell lépni a grub-ból exit paranccsal és akkor bejön az alap választómenü.
2021. júl. 3. 00:55
 4/9 A kérdező kommentje:

Már megtaláltam a biost, azonban mégsem boot-ol a pendrive-ról. Mi lehet a probléma?

Az ISO fájl erről az oldalról töltöttem le a telefonomra.

[link]

Azt rá másoltam a gépre és a rufus-al csináltam a telepítő pendrive-ot. Utána be tettem a laptop-ba, kiválasztotttam a bios-ban, hogy a pendrive-ról boot-oljon, de mégsem csinálja azt.

2021. júl. 3. 02:32
 5/9 P.O.C. ***** válasza:
88%
Szerintem rosszul van megcsinálva a pen drive és ezért nem boot -ol a telepítőről. Media Creation Tools -al csináld.
2021. júl. 3. 02:53
 6/9 A kérdező kommentje:

#5 Sajnos nem tudom a Media Creation Tools-t használni, mert a számítógépen nincs elég hely hozzá. Azt írja szükség van 8gb szabad helyre a "C" meghajtón.

Más valahogy nem lehet megoldani?

2021. júl. 3. 02:59
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek segítséget!

Gondolkoztam és szerintem úgy lesz a legjobb, hogy a munkahelyen megcsinálom a Media Creation Tools-al a telepítő pendrive-ot és majd azzal próbálom meg.

2021. júl. 3. 03:27
 8/9 P.O.C. ***** válasza:
39%
Hát szabadíts fel helyet. Azon kívül vannak más számítógépek is, amivel dolgozni lehet, megcsinálni a telepítőt.
2021. júl. 3. 03:28
 9/9 anonim ***** válasza:
49%

Ha beléptél mindent törölsz win10 alól, és indítod a telepítést. A telepítő létrehozza a szükséges részeket. Remélem van D partíciód is az adatoknak most és ott vannak azok. ha nem akkor előbb mentsd le az adataid, és csinálj C és d részt a HDD-n.

Amúgy bekapcsoláskor kiírja a boot-menüt, nem feltétlen kell BIOS. Gépe válogatja F12-őt nyomogasd és válaszd az USB-t. És ahogy javasolták: Media Creation Tools -al csináld.

2021. júl. 3. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!