Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért ilyen lassú még így is...

Pillowtalk2216 kérdése:

Miért ilyen lassú még így is ez a laptop(HP635)?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Aminap előkerestem régi szeretett laptopomat. Előszedtem bekapcsoltam, de nagyon lassú. Windows 7 volt rajta, de kaki volt. Telepítettem windows 10-et, elhalálozott vele. Most Linuxmint 20.1 Cinnamon van rajta, de ezzel is ahh.

Gondoltam kicsit "felturbózom"

Eredetileg egy

Amd 350-e dual core 2x 1.60GHz Procceszor van benne, és tudom, hogy itt a baj, de akkor sem értem miért ennyire lassú.

4gb ram, és egy 300 gb os samsung hdd volt benne.

A "Turbózást" úgy értettem, hogy vettem bele 8gb ramot(Mert az a maximális amit el tud fogadni)

És egy 128gb os SanDisk ssdt

Mindenki az ssdt ajánlotta itt is gyakorin és ismerősök is, de semmi. Mind 3 at feltelepítettem rá külön külön, és csak a linuxmint el jobb a helyzet kicsit, de ez is kegyetlen lassú.

Szét is szedtem, de a processzor beépített szóval nem tudom kicserélni. Azért tettem rá új pasztát is hátha.

Csak átlag felhasználásra lenne semmi több!

Mit ajánlanátok, vagy mit lehetne tenni még ez ügyben?, már ha lehet :D

2021. máj. 17. 20:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
67%

"tudom, hogy itt a baj"...lassú, de már költöttél rá.

Megjelenés beállításán állíthatsz, az némileg gyorsítja. Egy átlag intel C2D teljesítményének is kb a felét tudja ez a processzor. Ha van kártyaolvasója egy CL10-es 4GB (8GB)kártyát ReadyBoost-nak megpróbálhatsz. Win10 meglepően jól használja. Win7, és 8.1 nem volt érezhető. De emiatt ne vegyél CL10-es kártyát...., csak ha van.

2021. máj. 17. 20:39
 2/11 K Laci válasza:

Hali.

Én még azt mondom, memória 2x 4Gb vagy 2x 2Gb. Szerintem 2x 2Gb is elég volna.

A processzor igen gyenge, legalább 2x 3Ghz volna jó.

Még meg ott is lehet alaplapi memória foglalat miatt is, kontakt spray lehet akkor felgyorsul.

Ugyan is hiába kétmagos a proci ha memória nem tud dualban dolgozni.

Még másik alaplapon valami forrasztasi gubanc van procinal.

Próbáld ki win10 lite.

A telepítésnél 32bitesen hogy dolgozik meg 64bitesen.

2021. máj. 18. 22:09
 3/11 A kérdező kommentje:

Alapból most 8gb ram van benne. 2x 4gb..

Win 10 lite? Az milyen? Átlag felhasználásra elég?

2021. máj. 19. 03:39
 4/11 anonim ***** válasza:
Ha már linux akkor ne a cinnamon legyen. Inkább xcfe, vagy kde azokkal szerintem gyorsabban futna, hiszen kisebb gégényű.
2021. máj. 19. 12:39
 5/11 anonim ***** válasza:
Én azt mondom, hogy egy linux mint Tara xcfe verzióval teljesen normálisan menne.
2021. máj. 19. 22:28
 6/11 A kérdező kommentje:
Esetleg egy link a letöltéshez? Hülye vagyok a linuxhoz. Rufus-al kell ezzeket is a pendrivera tenni ugye?
2021. máj. 20. 01:49
 7/11 anonim ***** válasza:

Ha javarészt netre kell a gép, filmek, youtube, face stb. Akkor szerintem jó választás lehet. Igen rufussal kiírhatod.

[link]

A felhasználói felület kicsit fapados lesz talán, de egyébként egy nagyon stabil rendszer. Azt már az elején elmondom, hogy a linux nem windows! A telepítések, a fájlrendszer, az egész struktúra, máshogy épül fel, mint a win-ben. Youtube-on is elég sok hasznos videót találhatsz róla. Én már évek óta csak linuxon vagyok. Miért?

Itt egy pár előny:

[link]

2021. máj. 20. 11:15
 8/11 A kérdező kommentje:

Már sok videót megnéztem és tetszik is.. Most. Cinnamon van rajta. Kicsit necces volt a google chrome-ot meg csinálni, de sikerült aztán.

Igen csak ezekre pontosan ahogy írtad.

Köszönöm szépen a segítséget..

2021. máj. 20. 21:25
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha ragaszkodsz a google chrome-hoz az sem baj, de a szoftverkezelőben ott van a chromium. Egyébként az én gépem sem erősebb, és teljesen jól fut rajta minden. Na mindegy kellemes használatot. :)
2021. máj. 21. 09:34
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen..
2021. máj. 21. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!