Miért lassú az új laptopom?
közel 300k-ért vettem egy ASUS Tufgaming fx 505D laptopot, de közelt se vagyok vele megelégedve.
Ott kezdődik hogy ha pl. megnyitom a steamet vagy csak egy Youtube videót kezdek el nézni akkor 2-3 mp-ig úgy pörög, hogy lassan elrepül. A másik meg hogy játékhoz vettem, de a jéték is valamiért megakad rajta ilyen 1mp-ig (ami ugye egy játéknál azért elég sok idő) olyan mintha egy pillanatra lefagyna a gép.
Lehet ezzel valamit csinálni, vagy inkább csak küldjem vissza?
Írj pontos konfigot, pontos típust!
Vagy ha linkeled, az is jó.
Akkor inkább belinkelem. Amúgy igen HDD van benne.
Én sem akarom elhinni, de ez egy gamer gép HDD-vel, 2021-ben 😃 viccesek ezek a gyártók, hihetetlen...
(na jó... 2019-2020-as konstrukció, de akkor is!!)
Szóval annyi a lényeg, hogy kell venned bele egy SSD-t.
Nagyon könnyű szerelni ezt a lapost, szóval egyszerű dolgod lesz. YT találsz ezer assembly/ssd upgrade videót. M.2 NVME SSD-t kell venned. Javaslat: Kingston A2000
Aztán AOMEI-vel vagy bármilyen windows-osnál jobb partíciókezelővel klónozod a mostani rendszerpartíciókat az SSD-re.
Az se utolsó szempont, hogy elállj a vásárlástól. Hasonló gép jobb lenne pl 4600H procival.
Vagy intel oldalon 10. gen H proci.
Illetve ha szétkapod, akkor már memóriabővítés is jöhet, mert kell a 16GB. Szóval nézd meg mi van benne! Feltételezem 1x8GB, tehát még szabad egy slotod. Így egyszerűen bővítheted + 8GB RAM-mal. Azonos vagy magasabb mhz, és azonos vagy alacsonyabb CL értéke legyen! Használtan mehet hardverapróról. Memóriák megbízható alkatrészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!