Chia bányászatnál elakadtam. Valaki tud segíteni?
Elkezdtem chia-t bányászni. Szépen fel is telepítettem, majd az "add plot"-nál elakadtam. Itt egy csomó minden van. Szóval plot size-nál kiválasztottam a 101.4 gb (temporary space: 239 gb) Ezt sem tudom mit jelent.
A choose number of plots az mit jelent?
A plot count mit jelent?
A plot in pararell mit jelent?
Az add plot to queue mit jelent?
A show advanced optionnál átállítottam aa max ram-ot 28000 mb-ra (32 gb ram-om van)
A number of threads mit jelent? (szerintem a proci szálainak számát, mivel 8 mag / 16 szál van, ezért beírtam neki 12-t (hogy maradjon szufla a gépben és ne szaggasson)
A number of bucket mit jelent?
A queue name mit jelent?
Úgy kb ennyi kérdésem van, és fogalmam sincs, hogy ezek micsodák.
Angol videót ne küldjön senki, nem igazán tudok angolul.
Most elvileg hozzáadtam egy plotot, a k=32-est, 28000 mb-ram, 12 threads-al, a többit úgy hagytam, 5200 rpm-ses hdd-e csináltam az egészet.
Utána a Local Harvester Plots-nál látom, hogy lottol és tetü lassú. Reggel fél 8-tól megy, és alig érte el a 20%-ot.
Miért ilyen lassú?
Egyelőre 0 xch-t látok a walletben, mikor jelenik meg összeg?
Inkább hagyom ezt az egész bányászatot ameddig nem lesz pool, 20 órája megy a plotting, de még csak 40%-on tart.
Igaz, akkor is ilyen sokáig tart majd a plotting, de legalább lesz értelme, ha lesz pool. Így nem éri meg azért 2 napig bekapcsolva hagyni a gépet, hogy egy plott legyen. (A párhuzamos dolgot is próbáltam, talán megy az is).
Igen, sajnos ez a Chia nem olyan egyszerű, hogy valaki vesz több nagy HDD-t, kellenek a gyors, drága hardverek hozzá és még így is sok múlik a szerencsén.
Most már a HDD árak is elkezdtek nőni, mert a Chia hírére beindult a pánikvásárlás (félnek, hogy sokkal drágábbak lesznek a HDD-k, ezért inkább most bevásárolnak), ez már azt nehezíti, hogy legyen hely a kész plotoknak.
Vannak, akik ráálltak arra, hogy az elkészült plotokat nem tárolják sokáig, hanem eladják, így biztosan megvan a 10-20euró/plot bevételük és nem kell több HDD-t venniük egyre drágábban (ehhez már lehet, hogy nem SSD-t használnak, hanem valamilyen RAMdrive megoldást, ami nagyon drága, de gyors és tartós).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!