Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SSD optimalizáláshoz ti mit...

SSD optimalizáláshoz ti mit használtok?

Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a töredezettségmentesítés nem szabad mert árt, az csak HDD-re jó.
2021. máj. 1. 15:08
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Kell hogy az ssd gyártója adjon hozzá segédszoftvert.a samsung ad hozzá én azt használom, egyéb optimalizálásra sosem gondoltam még.
2021. máj. 1. 15:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Konkretizáld mit akarsz optimalizálni rajta..

(egy kis parfüm optimálissá teszi a szagát ;)

2021. máj. 1. 15:39
 3/11 A kérdező kommentje:
Magát a meghajtót, az SSD-t.
2021. máj. 1. 15:45
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A támogatott windowsok tökéletesen kezelik és optimalizálják alapból az SSD-t.

(ha nem állítgattad el a beállításokat pistikék tanácsát követve)

Sőt tudtommal a linuxok többsége is jól kezeli.

2021. máj. 1. 17:06
 5/11 anonim ***** válasza:

W7-től felfele minden automatikusan optimalizál. Linuxok is.

Csak XP, és attól lefelével van gond, mert nem ismerik, legfőképp a TRIM szolgáltatás hiányával van a gond, az nyírja az SSD-t. Ha megy a TRIM, akkor minden f🤭sza!

Magyarul retro.gépekbe csak akkor ajánlott az ssd, ha kevés írást használsz. Modern rendszereknél nincs gondolkodnivaló

2021. máj. 1. 17:22
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Én az ssd-men kikapcsoltam a hibernációt és az indexelést. Amióta ezt megcsináltam semmi probléma nem volt. Ezen kívül kikapcsolhatod azt is hogy a windows rendszer visszaállítási pontokat hozzon létre, illetve a temp és tmp mappát áthelyezheted hddre, ha van.

Én áthelyeztem ezt a 2 mappát, de amikor a videószerkesztőmmel lerendereltem egy videót az tele volt laggokal, elcsúszott a hang. (A temp mappát szokta telerakni fájlokkal, hogy amikor újra megnyitom a mentést ne kelljen félórat várnom hogy minden anyag újra betöltődjön.)

Megpróbaltam vissza helyezni a mappákat, de a hiba megmaradt szóval vissza állítottam a gépem egy helyreállítási pontra. Szerencsém volt, hogy nem kapcsoltam ki ezeknek a pontoknak a létrehozását, ezt a 2 lehetőséget azóta is kihagyom, de ettől függetlenül ezek is optimalizálják az ssd-t.

2021. máj. 1. 17:24
 7/11 anonim ***** válasza:

Ismétlem: SEMMIT nem kell optimalizálni a windowson az ssd miatt..!

A hibernálást régen azért javasolták kikapcsolni mert akkoriban 32-64 GB-os ssdk voltak és a hiberfile nem elmozgatható a C ről és kevés volt a hely. Nagyon kevés. De ma már...

Pátyolgatni félteni sem kell az ssdt. Többet bírnak mint hinnéd!

2021. máj. 1. 17:53
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, nekem Windows 10 pro rendszerem van, és egy asus tuf gépem, csak van benne pluszba egy 512 gb ssd és amiatt írtam ki.

Egyébként ha egyszer cserélek benne ssd-t pl 1 tb-ra akkor ha csak simán törlöm az ssd-ről a dolgokat az nem roncsolja?

2021. máj. 1. 17:56
 9/11 A kérdező kommentje:
Crucial ssd
2021. máj. 1. 17:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Gondolom játék a felhasználás. Nem kell törődnöd a roncsolással!

Feltételezem egy TLC nand-os ssd-ről van szó a crucial személyében. Több, mint 600-szor újraírható a teljes tárhely. Semmivel se kell foglalkoznod. Mire elhasználódik, addigra a gépet se tudod már mire használni, mert retrónak fog számítani 😃 szóval nyugodtan használd kötöttségek nélkül! Semmire se kell figyelned. 10+ év az élettartamuk.

2021. máj. 2. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!