Megéri-e a bányászat? Többi lent.
Kicsit számolgattam bányászat témában nemrég. Egy csak kétkártyás (RTX 3060), még csak nem is külön bányászatra kialakított gépet nagyjából össze lehet hozni nagyon max 1 millióból. A nicehash oldalán lévő kalkulátorral kiszámoltam, hogy pl 38-as lakossági nappali villanyárammal számolva (E-ON) is napi 3500 körül lehetne vele keresni. Ez kb már 285 nap alatt visszahozná a befektetett összeget (feltéve, hogy a gépet pont 1 millából szereztük be). Tehát a felmerülő (szerintem a vázolt infók alapján logikusan) kérdésem az lenne, hogy akkor miért nem csinálja ezt mindenki, aki kicsit is ért az informatikához és össze tud rakni egy gépet magának, plusz van annyi megtakarított pénze hogy ebbe fektethesse?
(És ugye a nicehash csak bérbe veszi a kapacitásod tudtommal, és azután fizet neked. Ha saját magadnak bányászol, akkor még talán ettől többet is meg lehet vele keresni naponta. De itt már lehet hülyeséget mondok, ennyire nem vagyok otthon a témában azért).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!