Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Milyen valószínűséggel fog...

Milyen valószínűséggel fog bezuhanni a bitcoin ára? Mi hordozza az értékét? Tehát mi az ami miatt egyik hétről-honapról a másikra 30-40 ezer dollárral megy feljebb az értéke?

Figyelt kérdés
2021. márc. 7. 00:25
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
36%
Attól függ, hogy épp mennyire fújja fel a média
2021. márc. 7. 00:28
 2/17 anonim ***** válasza:
51%

#1.Bitcoin-ról beszélünk, már olyan nagyra "nőtt" az évek során hogy aligha van a média a hatással rá.

Kérdező:

A fedezet mint minden más valuta esetén, befektetők pénze van bent és nem is kevés. Amikor kedvük tartja kiveszik és ilyenkor a "kisemberek" nagyot buknak amikor pánikszerűen eladnak.(ilyenkor felvásárolják)Ezek után a folyamat kezdődik elölről.

A Bitcoin már elég stabil valutának mondható, aligha dől be egyik napról a másikra.(a többi altcoinnal ellentétben ahol nincsen olyan sok befektető és azok képesek elég hamar bedőlni, lásd pár éve nyáron az ETH)

Szóval a kérdésre válaszolva, nem fog bezuhanni a bitcoin mert nem engedik és elég stabil mivel van mögötte bőven fedezet.(nem azzal bányásznak GPU-val hanem arra hatalmas gépparkok vannak, szóval nem befolyásolja a VGA árakat sem a valótlan híreszteléssel ellentétben, az ETH árfolyamát kell figyelni elsősorban)

2021. márc. 7. 00:35
 3/17 A kérdező kommentje:
Értem én, de nem a bitcoin huzza maga után az eth-t is?
2021. márc. 7. 00:38
 4/17 anonim ***** válasza:
Kínában most kezdik betiltani a bányászatot, ez azért jelentős mert ott van a világ bitcoin bányászat 65%a. Szerintem hetek kérdése és kipukkad a lufi.
2021. márc. 7. 05:01
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
A bitcoin véges,a nagy részét már kibányázták.Ebből kiindulva nem valószínű hogy el fog értéktelenedni.Az lehet hogy úgymond be fog zuhanni de olyan brutális nagasságokban van,hogy még ezzel együtt is megéri azoknak akik erőforrást áldoztak a megszerzésére.
2021. márc. 7. 07:05
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
#4 ha betilták a bitcoin bányászásat kínában, az szerintem nem vezet feltétlenül elértéktelenedéshez, elvégre csökken majd a bitcoin mennyiségének a növekedése. Azt meg nem hiszem hogy a kínai bitcoin tulajok ezért kiszednék a pénzt belőle, mármint azok akiknek komolyabb pénzük van benne.
2021. márc. 7. 07:14
 7/17 A kérdező kommentje:

De miért beszéltek arról, hogy nem valószínű az elértéktelenedése? Holott a tavaly karácsonykor 20 ezerig ment, pár honapra rá 5 ezerre esett vissza. Én nagyon kiszámíthatatlannak látom.

#Bár igazad lenne.

2021. márc. 7. 07:26
 8/17 anonim ***** válasza:
51%
#7 az arany ha nem is ennyire szélsőséges, de azért elég hasonló kilengéseket produkál.
2021. márc. 7. 07:34
 9/17 A kérdező kommentje:
Ha az éves 2-3 ezer forintos kilengést szélsőségesnek találod a honapos 30-40 ezer dolláróshoz képest, akkor igazad van.
2021. márc. 7. 08:10
 10/17 anonim ***** válasza:
74%

Mi hordozza az értékét?

A hit hogy van értéke. Hinni kell benne mint Jehovában.

Itt nincsenek olyan gátak és fékek mint a valós valuták esetén, így az érték kilengése bármilyen szélsőséges is lehet.

2021. márc. 7. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!