Bitcoin-t szeretnék bányászni és érdekelne hogy ezt két AMD RX 6800-al vagy inkább egy NVIDIA RTX 3090-el lenne érdemes elkezdenem? Fogyasztás téren is érdekelne melyik lenne előnyösebb.
Egyikkel sem éri meg, még akkor sem, ha ingyen lenne az áram...
Az Ethereum már más tészta.
Vegyed nyugodtan az RTX-et ilyen drágán!
Az ilyen munkakerülő bitcoin bányászok miatt van az ami most van, szóval hajrá!
Remélem végleg kicsináljak azt a kakit... Aztán megint tele lesz agyon használt áron aluli kártyákkal a használt piac!
Nevetséges áruk lett a videokártyáknak. Az rtx 3090 már 3000 dollár körül jár (Magyarországon utoljára 1 millió forintos áron láttam az árukeresőben). Rtx 3070 van 1200 dollárért. RX 6800 van 1300-ért és a 3070-hez hasonlóan teljesít.
Ha egyáltalán lehet éppen kapni bármelyiket is (3070-et és 6800-at láttam az Amazonon), akkor nagyjából 1 év a megtérülési idejük (a minerstaton néztem). Bitcoint nem tudsz bányászni. Ethereumot bányásznak sokan a videokártyával, de kb. 2 év múlva az Ethereum átáll POS rendszerre, akkor már nem lehet bányászni, csak steakelni (elvi 20% éves profitért, de valószerűbb az évi 5-10% és kell 32 ETH, egy saját szerver, vagy beszállsz egy steaker pool-ba). Utána is maradnak altcoinok, csak azok kevés hasznot hoznak, vagy bizonytalanok. Később a kártyát eladhatod, így kevesebb megtérülési idővel kell számolni. Szerintem jelentősen esni fognak a VGA árak, amikor az Ethereum teljesen átáll POS-ra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!