Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Megéri venni 2017-es Macbookot...

Megéri venni 2017-es Macbookot? (Csak alap dolgokhoz kell)

Figyelt kérdés
2021. márc. 3. 18:46
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
300ért már lehet rendes laptopot is kapni, újonnan is. (Lol voltam XD)
2021. márc. 3. 19:35
 12/27 anonim ***** válasza:
Nem lassul be, csak normalisan kell hasznalni. Van egy 8+ eves Dell gepem, hibatlanul megy rajta akar Windows, akar Linux. Van egy masik, kb. 6 eves Lenovom, naponta 8-10 orakat hasznalom munkara, nem lassult be. Fogalmam sincs mitol kene 'belassulni' egy laptopnak, de szerintem te is csak hallotttad valakitol akinek a tesojanak a novere olvasta egy facebook-bejegyzesben.
2021. márc. 3. 19:36
 13/27 anonim ***** válasza:
88%

300-ért olyna új laptopot veszel ami teljesítményben keresztbe megeszi kétszer a 2017-es Macbookokat.

Ha kell az Apple ökoszisztéma akkor vedd, ha nem kell akkor értelmetlen.

"150ert azert nem vennek mert 1.5 ev mulva belassul."

Csak halkan jegyzem meg, hogy mintha pont az Apple fizetett volna eddig úgy 620 millió dollárt a készülékeinek mesterséges lassítása miatt :D

2021. márc. 3. 20:14
 14/27 anonim ***** válasza:

"150ert azert nem vennek mert 1.5 ev mulva belassul."

Dehogy lassul be... ez nem egy rozsdásodó bicikli, aminek folyton kopnak az alkatrészei, és idővel szorulni kezd, meg lassabban megy.

A "lassulás" oka általában az, hogy szétbarmolják az operációs rendszert. Windowsnál tipikus magatartás, hogy mindent rendszergazda módban használnak, mindent gondolkodás nélkül feltelepítenek, heti szinten vannak szoftverek telepítve meg törölve, védelmi szoftverek meg ugye minek?... Ezért szokott "belassulni".

Illetve azért is tűnhetnek idővel (no, nem másfél év után) lassabbnak a számítógépek, mert egyre nagyobb hardverigényű szoftvereket akarnak rajta futtatni, illetve maguk a weboldalak is egyre erőforráspazarlóbbak. Ez persze nem a gépnek a sara, igazából nem a gép lassul be, hanem a felhasználó akar nagyobb hardverigényű alkalmazásokat működtetni. Ezen pedig az sem változtat semmit, ha ugyanazt a teljesítményt dupla áron veszed meg.

Én 10 éve vettem egy akkor alsó-közép kategóriás notebookot. 5 évig használtam (nem volt újratelepítve ez alatt), és nem éreztem, hogy belassult volna.

Egyébként meg alap dolgokhoz a Linux is tökéletes. Egy átlag 150 ezres notivan a Linux valósággal hasít. A rendszer maga pedig jóval strapabíróbb, mint a Windows.

2021. márc. 4. 10:35
 15/27 A kérdező kommentje:
Koszi, vegul a Mac mellett dontottem
2021. márc. 4. 11:00
 16/27 A kérdező kommentje:
Erdekelt a masok oldal velemenye is, csak nem gyozott meg.
2021. márc. 4. 17:38
 17/27 anonim ***** válasza:
Csak kíváncsiságból, mi volt a végső ok, amiért végül a Macbook mellett döntöttél? :)
2021. márc. 4. 18:24
 18/27 anonim ***** válasza:
'Mert menobb.'
2021. márc. 4. 18:58
 19/27 anonim ***** válasza:
En az elmult 5 ev alatt ketszer is vettem uj laptopot, mindketto asus 150k korul. Egyik sem mukodott tokeletesen pedig en tenyleg SEMMIT nem csinalok veluk, mert az iPadem vagy a telom hasznalom. 200 alatt nem talalsz olyan gepet szerintem, ami nagyon gyors es gond nelkul tudod online orara hasznalni, kamera bekapcsolva, mikrofon bekapcsolva, kozben prezentalsz, videot vetitesz, szoval ezekhez elkell az erosebb proci. En egy technikai analfabeta vagyok egyebkent, sosem ertettem a testreszabashoz, virusirtashoz, semmihez, tenyleg semmit nem valtoztattam a gepen, de hihetetlenul belassult mindig es egyszeruen fagy, akad. Aki jol ert a szamitogepekhez, gyorsitotarakhoz akarmihez, az lehet elboldogul es hasznosan kihasznal egy kozepkategorias windowst, de aki kb semmit nem tud beallitani vagy magatol csinalni, annak kenyelmesebb szerintem az apple gyari testreszabasa nehany fizetos, de megbizhato progival. En szeretem az apple rendszereit, mert megbizhatoak es sosem hagytak eddig cserben, nem dob ki a videochat tableten, nem akad stb. En is azon gondolkozom, hogy a 2017-es air-t vegyem-e vagy 2020 air M1, ugyanis nekem nagyon hosszu tavra kellene megbizhato laptop, meg akkor is, ha semmit sem csinalok rajta kb. a projektjeimen kivul.
2021. márc. 8. 17:25
 20/27 anonim ***** válasza:
Egyebkent mindenkinek szive joga, mit vesz meg, ha valaki azert akar Macbookot, mert meno, esztetikus, statuszszimbolum, akkor azert veszi meg, ha teljesitmeny kell, akkor meg azert. Mindenki tudja, hogy tul vannak arazva, de attol meg nem szart/zsakbamacskat kapsz azert a penzert, hanem egy eros, jol mukodo gepet.
2021. márc. 8. 17:30
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!