Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Az informatika világa hogyan...

Az informatika világa hogyan lehet ennyire gusztustalan?

Figyelt kérdés

A boltok, a szoftvergyártók, hardvergyártók, az egész arról szól a felhasználókat hogy lehet átverni, lehúzni, egy igénytelen kókányolás az egész, a tervezett elévülés. Évek óta foglalkozom informatikával, és el kell hogy mondjam hogy kimondhatatlan undort érzek. Nem arról van szó hogy egy két ágában van ez, hanem minden ágán az iparág egy gusztustalan rablás!

A boltok: A legkisebb dologban is hogyan lehet átverni lehúzni a felhasználót. Ha javitattod a barmolás, számla az luxus, amire nem figyelsz oda a leg sz ból mindent belerakni ami hamar tönkremegy. Ha van valami hiba úgy intézik hogy te a lehető legnagyobb költségekkel gyere ki. Kontár munka, hitvány szaktudás. Láthatatlan károk amit csinálnak több százezres gépeken a boltokban akik szerelik.

A hardware: Az egészet dobhatod ki ha elromlik, ha mégis valami javítható a pótalkatrész nehezen beszerezhető és drága. Az egész úgy van megtervezve hogy nem javítható hanem dobhatod ki! A gépben semmi nem bírja tartósan és hosszasan, egy pénznyelő az egész. Több tízezres tétel csak egy vacak gép karbantartása annyi minden romlik el rajta.

A szoftveripar (röviden): A tervezett elévülés, kókányolás, mindent félig meddig, a felhasználó teljes hülyére vétele. Ezek a szoftverek mindent csinálnak csak a feladatukat nem végzik el. Tudatos hibák elhelyezése. Nyílt szoftverekben is hibáknak feltüntethető hátsókapuk, orbitális igénytelenségek. Tudatos korlátozások beépítése amik szánt szándékkal tesznek közre a felhasználónak. A biztonsági rendszerekkel és a frissítésekkel való hülyítés. AMI A LEGJOBB MÓDJA HOGY A FELHASZNÁLLÓ GÉPÉT MINÉL HAMARABB VÁGJÁK TÖNKRE!

A fórumok közösségi oldalak: Tele vannak magukat átlagembernek kiadó érdek képviseletekkel és érdekekkel. Ha írsz a témában nincs olyan hely ahol ha nagyon őszinte vagy ne próbálnának ezek az elemek kicsinálni!

2021. febr. 24. 13:47
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy gusztustalan de szinte mindenhol ez megy #1-es írta jól „A PÉNZ” az oka mindennek. Szaros színes papírfecnikért nézd meg emberek mi mindenre képesek. Egy értéktelen fos cetli. A szükséges rossz. Kellene egy újabb akkora válság mint a valamikori Pengő tönkremenetele, akkor újra értékelnék az emberek az életet, a munkát és minden mást, nem a pénz lenne az isten.

Bezárnám az ilyeneket egy cellába azt mindennap oda tennék neki egy 5000-est nesze itt az istened lakj vele jól. Kíváncsi lennék mit szólna.

És a hardverek, hogy mit kibírnak.

Egy régi történet.

Mikor először hallottam csak röhögtem.

Kb. 15 éve történt, hívtak egy géphez, hogy nem akar elindulni, pedig most rakták össze.

Elmentem az emberhez, és már az oldal lebontása után látszott itt valami nagyon nem stimmel.

Olyat láttam amit azelőtt soha.

Mikor kérdezem a tulajt mi történt a géppel, hát elmesélte. A szomszédjától mentette, aki egy igen hirtelen haragú emberke. Egyszer arra lett figyelmes, hogy nagy mérgesen viszi kifelé először csak a billentyűzetet és aprítja mint más a gyújtóst. Aztán jött a monitor, és végül a gép.

Konkrétan kapott egy alapos temetést, csak koszorú nem volt. Mindezt úgy, hogy nem volt fen a gépház oldala, és jó minőségű agyagos talaj volt a helyszínen picit megnedvesedve. Emberünk megterítette pár lapáttal, miközben ordított, hogy ilyen szar meg olyan szar.

Mikor picit csillapodott, az új tulaj átment azt nagy félve kikönyörögte tőle a nagyjából színig tele lapátolt gépet.

Otthon elsőként ki borította ami kijött-kijött mondta, a többit viszont éles elmével, úgy gondolta, egy erős vízsugárral majd ki tudja mosatni. A gondolatot tett követte. Még jó hogy volt annyi esze, hogy várt állítólag egy hetet mire úgy gondolta bekapcsolja, de se kép se hang.

Csoda, hogy nem lett nagyobb baj, mert utólag mikor szét szedtem bizony a tápban volt még elegendő nedvesség ahhoz, hogy akár durva zárlat is lehetett volna.

Elvittem a gépet és mondtam neki igyekszem mindent megtenni de sok jóra ne számítson. Két napig pucolgattam szárítgattam hajszárítóval, tisztítottam tiszta szeszes, kis ecsettel. Szinte cafatra szedtem mindent benne.

És a slussz poén, a gép beindult és utána az emberünk még jó-pár évig használta. Egyetlen egy alkatrész sem ment tönkre.

Pedig ez nagyon ütős volt azt gondolom, magam sem hittem benne, hogy túléli.

2021. febr. 25. 06:35
 12/15 anonim ***** válasza:

Ha új a gép és új a Windows a rendszer nem lassúl. A következő Windows ugyan arra a gépre már idegesítően lassú. A 3. Windows már semelyiken nem fog működni.

4 asztali gépnél és 1 laptopnál is ezt megfigyeltem. Windows XP, 7 és 10. Linux Mintnél, vagy más Linuxnál a leg újabb változatok régi gépeken is teljesen jók nincs lassulás. Windowsnál (ami fizetős) olyan lassú minden folyamat hogy szét tudná az ember verni. Linuxnál (ami ingyenes) ugyan az a gép ami alig akar működni egy gyenge régi konfiguráción is gyorsabban tud dolgozni, mint egy jóval nagyobb teljesítményű gépen egy Windows.

A laptopomon Windows 7 alatt mindent nagyon lassan akart megcsinálni. Ha gépelni akartam összebarmolta a szavakat. Linux mint alatt villám gyors a laptop. És nem melegszik annyira. 4 magos 8 szálas proci, 16 Giga RAM, egy 150 000 Ft-os RTX-2060 nagy teljesítményű gépnél is érezhetően fogja a gépet a Windows.

Akit nap mint nap kiidegel egy ilyen rendszer avval hogy minden egyes műveletre rengeteg időt kell várni. Azt is vagy megcsinálja vagy nem, egy csomó dolognál hibázik. Bele van ölve egy csomó pénz ráadásul a rendszerbe , mert ez az elromlik. A nehezen beállítható programok ráadásul önálló életet élnek. Használni akarja a felhasználó a gépet de nem tudja mert ezek minden féle hibákkal zavarják. Amit ha nem tud maga megoldani, valaki másnak kell ami nem olcsó. Windows 10 esetén már úgy van megoldva hogy aki nagyon ért hozzá csak azt tudja nagyon nehezen kikapcsolni a frissítéseket. Nem meglepő hogy a tulajdonos azt mondja hogy márt csak szabaduljak meg ettől a géptől. Szét tudná már verni az egészet.

2021. febr. 25. 08:30
 13/15 anonim ***** válasza:
A legtöbbet laptopra asztali gépre kellet eddig költeni, a leg kevesebbet a laptopra. A leg kevesebb problémám nekem Linux mint alatt volt laptopon. Windows 7 alatt idegesítően lassú, minden féle hibaüzenetek. Rá raktam egy linux mintet ami akkor frissül ha én akarom. És ezek a problémák mind megszüntek. A laptopból kijövő levegő sem olyan meleg. Drivereket sem kellet hozzá telepítgetni külön. És nem is egy lopott hackelt kalóz rendszer mint ahogy az a Windows rendszereknél szokott lenni. Rendszeresen adnak ki újabb kiadásokat amik ingyenesek, és a régi laptop is ugyan olyan modern így szoftveresen mint a leg újabbak. És semmivel sem lassabb.
2021. febr. 25. 08:40
 14/15 A kérdező kommentje:
Az okostelefotol kezdve a laptopon át az asztali számítógépig mindennel voltak plusz kiadások. Az asztali számítógép többszőr volt javítva mint az összes műszaki termék ami valaha volt a házban eggyütvéve. A leg olcsóbb dolog javíttatása, pótlása is 5 ezer forintól felfelé alkalmanként százezren felüli tételig. És mindegyik a leg márkásabb, egyikk terméknél sem vette soka olcsó bóvlikat.
2021. febr. 25. 08:56
 15/15 A kérdező kommentje:
Akik azt mondják hogy modern 5 évesnél nem régebbi erős asztali gépeknél ezek a hardwarek bírják hazudnak! Régen ahol kevés volt az elektronika, ventillátorból is kevés volt, na azok bírták. Az erős modern asztali gépeknél ez az elektronika megsokszorozódott. És a leg apróbb dolognál is aminél nem mondja a vásárló, biztosra veheti hogy bele raknak, vagy rásóznak valami visszamaradt silány vackot.
2021. febr. 25. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!