Letölthető valahonnan a latin betűs magyar abc betűkészlete SVG formában?
„a latin betűs magyar abc betűkészlete”
Ez millióféle betűtípust jelenthet. Nyilván a rovásírásé sem csak egyet, gondolom, valaki kiválasztotta valamelyiket a sok közül, és azt esvégésítette. Két javaslatom van, sajnos csak vakon, mert linuxban nem tudom kipróbálni az eredményét.
1. Keresd fel a Google webfont-oldalát, válassz ki egy olyan betűkészletet, amely neked is tetszik, meg a „Select charsets” pontban latin-ext chexkboxot is találsz. Ezt is jelöld be, utána töltsd le a „Download files” résznél. A zip-fájlban ott lesz az SVG-készlet is – mint említém, nem tudom ellenőrizni, de TTF-ben mindenesetre megvannak a magyar ékezetes betűk.
2. Megpróbálhatod konvertálni a kedvenc magyar betűkészletedet ezzel az oldallal is:
Keresd fel a Google webfont-oldalát,"
2. Megpróbálhatod konvertálni a kedvenc magyar betűkészletedet ezzel az oldallal is:
hát kipróbáltam, és sajnos nem jött be, én azt keresem hogy lehetőség szerint azonos méretben (kivétel lehet a szélesség, de a magasság legalább egységes legyen) lehetőleg mind a 44 betűt megtaláljam.
Egyelőre a nagybetűk, egy talpas nyomtatott-, illetve az iskolai álló, kézírásos betűtípussal. Négyzetrácsba rendezve nagyon idétlenül nézett ki, ezért szemre egalizáltam, a „logikailag” összetartozó betűket (például O-Ó-Ö-Ő vagy S-Sz) azonos sorokba tördeltem. Nézd meg, hogy a fájlok megfelelnek-e a céljaidnak.
szerintem nem néznek ki idétlenül, sőt jók lettek.
Csak az a gond hogy nem képek, hanem egy dokumentumnak veszi a gépem, ezért nem tudom használatba venni a művedet
néhány szépséget magamnak kellett kiigazítani, de itt is arra törekedtem hogy legalább a magasságuk egyezzen (265py HA A LEGKISSEBBET VÁLASZTOD)
én csak a legkisebbeket töltöttem le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!