Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Letölthető valahonnan a latin...

Balasa Bence kérdése:

Letölthető valahonnan a latin betűs magyar abc betűkészlete SVG formában?

Figyelt kérdés
A rovásírás betűit már lementettem SVG formátumban, a latin betűket úgy látom még senki sem tette fel a Wikipediára

2020. nov. 23. 11:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Talén tudsz gyártani ilyet egy online vector editorral.
2020. nov. 23. 20:03
 2/12 tabaki ***** válasza:

„a latin betűs magyar abc betűkészlete”

Ez millióféle betűtípust jelenthet. Nyilván a rovásírásé sem csak egyet, gondolom, valaki kiválasztotta valamelyiket a sok közül, és azt esvégésítette. Két javaslatom van, sajnos csak vakon, mert linuxban nem tudom kipróbálni az eredményét.

1. Keresd fel a Google webfont-oldalát, válassz ki egy olyan betűkészletet, amely neked is tetszik, meg a „Select charsets” pontban latin-ext chexkboxot is találsz. Ezt is jelöld be, utána töltsd le a „Download files” résznél. A zip-fájlban ott lesz az SVG-készlet is – mint említém, nem tudom ellenőrizni, de TTF-ben mindenesetre megvannak a magyar ékezetes betűk.

[link]

2. Megpróbálhatod konvertálni a kedvenc magyar betűkészletedet ezzel az oldallal is:

[link]

2020. nov. 24. 13:10
 3/12 A kérdező kommentje:
köszönöm
2020. nov. 24. 13:25
 4/12 A kérdező kommentje:

Keresd fel a Google webfont-oldalát,"

2. Megpróbálhatod konvertálni a kedvenc magyar betűkészletedet ezzel az oldallal is:

hát kipróbáltam, és sajnos nem jött be, én azt keresem hogy lehetőség szerint azonos méretben (kivétel lehet a szélesség, de a magasság legalább egységes legyen) lehetőleg mind a 44 betűt megtaláljam.

2020. nov. 25. 12:50
 5/12 tabaki ***** válasza:
Hát bocs, elbeszéltünk egymás mellett, te nem a számítógépes értelemben vett SVG-formátumú betűkészletet akarod telepíteni, hanem alkalmasint csak egy képet szeretnél a magyar ábécéről. Javasolnám az Inkscape programot, de valószínűleg egyszerűbb, ha én megcsinálom neked este.
2020. nov. 25. 15:16
 6/12 anonim ***** válasza:
1. vagyok, nagyjából erre gondoltam én is...
2020. nov. 25. 15:36
 7/12 tabaki ***** válasza:

Egyelőre a nagybetűk, egy talpas nyomtatott-, illetve az iskolai álló, kézírásos betűtípussal. Négyzetrácsba rendezve nagyon idétlenül nézett ki, ezért szemre egalizáltam, a „logikailag” összetartozó betűket (például O-Ó-Ö-Ő vagy S-Sz) azonos sorokba tördeltem. Nézd meg, hogy a fájlok megfelelnek-e a céljaidnak.

[link]

[link]

2020. nov. 25. 22:15
 8/12 A kérdező kommentje:

szerintem nem néznek ki idétlenül, sőt jók lettek.

Csak az a gond hogy nem képek, hanem egy dokumentumnak veszi a gépem, ezért nem tudom használatba venni a művedet

2020. nov. 26. 07:36
 9/12 tabaki ***** válasza:
Linkeld be a rovásírásos SVG oldalát, hátha észreveszek valami különbséget. Nem tudom, hogyan próbálkoztál, de ezt ugyebár nem a „géped” értelmezi, hanem bizonyos programok. A Firefox például megjelenítette nekem, amikor társítottam vele. Hogy aztán egy weboldalba hogyan szokás beépíteni, arról nincs tapasztalatom.
2020. nov. 26. 08:09
 10/12 A kérdező kommentje:

[link]

néhány szépséget magamnak kellett kiigazítani, de itt is arra törekedtem hogy legalább a magasságuk egyezzen (265py HA A LEGKISSEBBET VÁLASZTOD)

én csak a legkisebbeket töltöttem le.

2020. nov. 26. 09:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!