Mi volt a legszebb retro élményetek ZX Spectrum számítógéppel?
Last Ninja 2, How to be a complette bastasd, Spy vs Spy.
A Raid over Moscow-ot végig nyomtam, mert úgy hírlett hogy a végén szuper animációs atomrobbantás van. Nem volt...
Mire?
A gépre csak egy, amivel éppen játszottál. Bekapcsoltad a gépet, beírtad hogy LOAD"", és elindítottad a megfelelő helyre tekert magnót. 4-5 perc után már játszhattál is.
Egy 60 perces (C60) kazettára olyan 8-10 játék fért, de pl. a Last Ninja 2 elfoglalt egy kazetta oldalt. Lenyomtál egy pályát, és betölthetted a következőt.
Nekem volt (van!) egy csomó kiegészítőm, Multiface törőkártya (én építettem), uTeam floppy vezérlő, 2db floppyval. Ez 800kb-ra formázott lemezeket használt. Egy lemezre is kb. 10 program fért fel, csak 4 mp alatt töltődött be.
Sokkal többet költöttem a Spectrumra, mint a mai pécémre.
Akkoriban elment rá tíz havi fizetésem, pedig nem kerestem rosszul. De nagyon imádtam...
Utána Amigáim voltak, az is király volt.
A mai pécémen meg csak egy passziánsz játék van... :)
#4.
Sok szép emlék fűződik hozzá, és nem is csak ilyen joystick-nyűvő lövöldözések, hanem focimenedzser (Tracksuit Manager), Forma 1 menedzser, II. világháborús stratégia (Arnhem), logikai játékok (Splitting Images), rajzolóprogram (Art Studio).
Egész nyarakat végigtoltunk, több száz játék, volt búvárkodás (Scuba Dive), dartsozás (180), teniszezés (Match Point) helikopteres mentés (Cyclone), repülőszimulátoros gátbombázás (Dambusters), szellemirtás (Ghostbusters), erdei útonállás (Robin of the Woods), kalandjátékos bolyongás (Tir Na Nog/Dun Darach), robotos akadálykerülgetés (Highway Encounter), kocsmáros-szimulátor (Tapper), középkori sárkánnyal repülés (Thanatos), GTA-előd Turbo Esprit, fogolytáborból szökés (The Great Ecape) és még sok-sok minden más.
Volt, hogy rokonokkal összeröffenve két gép ment egyszerre és egymás ellen sakkoztattuk őket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!