Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi volt a legszebb retro...

Mi volt a legszebb retro élményetek ZX Spectrum számítógéppel?

Figyelt kérdés
És kinek mi volt a kedvenc játéka, amit órákon át lehetett pl játszani egy ZX Spectrummal?

#Zx,Spectrum
2020. máj. 19. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Atic-Atac, Chequered Flag, Turbo Esprit, Raid over Moscow ;-)
2020. máj. 19. 21:46
 2/9 anonim ***** válasza:
Inkább tanultam volna játék helyett.
2020. máj. 19. 21:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Rambo, Commando, Renegade, School daze, Manic miner, Frankenstein, Dan-dare1, Bonty, Pole position, Fist, Bruce lee. Deatchase..Hirtelen ezekre emlékszem több mint harminc év távlatából hogy sokat nyomtuk. De rengeteg 60 perces kazetta volt. A felsős haverom apja járt ki osztrákba és elrejtve a határon hozott a fiának egy dobozos gumigombost eredeti 48kb-os matricával. Hiányzott a srác suliból és nem tudtuk mi van vele és amikor elmentem hozzá láttam a gépet hogy ezzel a kis berregővel játszik a szőnyegen a falra akasztott hatalmas tévén keresztül. Fogalmam sem volt mi ez, de óriási élmény volt. Minden nap nyomtuk legalább három órát és rengeteg játékot másolgattunk rá a jó öreg goldstar hifijével. Írtunk is később egyszerűeket újságokból stb. Majd egy évvel később én is vetettem a szüleimmel a spórolt pénzemből. Az ugyanolyan és szintén új de 16kb-volt benne amit még aznap délután bővített a számtek tanárom 48K-ra a suliban. A gép még mindig megvan, hibátlan de vagy húsz éve nem vettem elő a dobozból:-) Van egy másik is ami csak alaplap mert abból szedtük ki a ramokat és az ula-t amit egyszer sikerült tünkretennem mert rossz kimenetet kötöttem rá. Billentyű alatt a fólia volt még cserélve amivel később már nem lett gond. Imádtam, jobban mint a mai kütyüket pedig ezekkel már emulálni is lehet ugyanazt. Van egy enterprise 128 gépem is, ezt kb egyszer vettem ki a dobozából mert nem volt hozzá csak a demo kazetta és valamiért zavarta a szüleim tévéjét.
2021. dec. 28. 03:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Last Ninja 2, How to be a complette bastasd, Spy vs Spy.

A Raid over Moscow-ot végig nyomtam, mert úgy hírlett hogy a végén szuper animációs atomrobbantás van. Nem volt...

2022. febr. 20. 09:06
 5/9 A kérdező kommentje:
Kb hány kb nyi játék fért rá?
2022. febr. 20. 10:12
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Mire?

A gépre csak egy, amivel éppen játszottál. Bekapcsoltad a gépet, beírtad hogy LOAD"", és elindítottad a megfelelő helyre tekert magnót. 4-5 perc után már játszhattál is.

Egy 60 perces (C60) kazettára olyan 8-10 játék fért, de pl. a Last Ninja 2 elfoglalt egy kazetta oldalt. Lenyomtál egy pályát, és betölthetted a következőt.

Nekem volt (van!) egy csomó kiegészítőm, Multiface törőkártya (én építettem), uTeam floppy vezérlő, 2db floppyval. Ez 800kb-ra formázott lemezeket használt. Egy lemezre is kb. 10 program fért fel, csak 4 mp alatt töltődött be.

Sokkal többet költöttem a Spectrumra, mint a mai pécémre.

Akkoriban elment rá tíz havi fizetésem, pedig nem kerestem rosszul. De nagyon imádtam...

Utána Amigáim voltak, az is király volt.

A mai pécémen meg csak egy passziánsz játék van... :)

#4.

2022. febr. 20. 13:17
 7/9 anonim ***** válasza:

Sok szép emlék fűződik hozzá, és nem is csak ilyen joystick-nyűvő lövöldözések, hanem focimenedzser (Tracksuit Manager), Forma 1 menedzser, II. világháborús stratégia (Arnhem), logikai játékok (Splitting Images), rajzolóprogram (Art Studio).

Egész nyarakat végigtoltunk, több száz játék, volt búvárkodás (Scuba Dive), dartsozás (180), teniszezés (Match Point) helikopteres mentés (Cyclone), repülőszimulátoros gátbombázás (Dambusters), szellemirtás (Ghostbusters), erdei útonállás (Robin of the Woods), kalandjátékos bolyongás (Tir Na Nog/Dun Darach), robotos akadálykerülgetés (Highway Encounter), kocsmáros-szimulátor (Tapper), középkori sárkánnyal repülés (Thanatos), GTA-előd Turbo Esprit, fogolytáborból szökés (The Great Ecape) és még sok-sok minden más.

Volt, hogy rokonokkal összeröffenve két gép ment egyszerre és egymás ellen sakkoztattuk őket :D

2023. nov. 8. 19:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Nagyon jó lehetett. :)
2023. nov. 8. 22:20
 9/9 anonim ***** válasza:
Volt egy finom illata is a spectrumnak amit imádtam. És hiába a sok jó emulátor az eredeti gép mégis fürgébb és jobban reagál minden gombnyomásra. A megjelenítés is számomra szebb.
2023. nov. 26. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!