Megéri manapság DVD-t venni adattárolás céljából?
Figyelt kérdés
Számoltam. Neten 5100 forint körül volt 50db 4,7gb-os dvd lemez. 50*4,7=235gb
Ellenben a vinyó: WD 3.5 1TB HDD 12300ft
Mit gondoltok? Adatok tartós tárolása céljából hdd vagy dvd?
2020. máj. 2. 14:29
1/4 anonim válasza:
Egyértelmű:
DVD: 5100 Ft / 235 GB = 21,2766 Ft/GB
HDD: 12300 Ft / 1000 GB = 12,3 Ft/GB
a HDD-nek jobb a Ft/GB aránya, olcsóbban jön ki 1 GB.
Úgy sem lesz sokkal drágább, ha két merevlemezt veszel és duplán készítesz biztonsági másolatot (úgy biztosabb).
2/4 anonim válasza:
Nem.
DVD már csak akkor éri meg ha egy távoli ismerősnek rokonnak kell elküldeni képeket, programokat akinek nincs (korlátlan) internetelérése és feladod neki postai lenélben.
3/4 anonim válasza:
...levélben. ekkor is inkább DVD DL 8GB lemez az ajánlott.
(Pl olyannak akinek csak 10 GB limites mobilnetet használ)
4/4 anonim válasza:
Merevlemezen jobban megéri és biztonságosabb is élettartam szempontból. Persze a mai DVD-k már jobbak mint korábban, néhány tíz évre biztosan megfelelően tárolnak. Szóval én mindent külső HDD-n tárolok a fiókban és onnan másolom vagy írom ki újraírhatóra, pendrive-ra ha mondjuk filmet akarok nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!