Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Debian Samba, ha megadom a...

Debian Samba, ha megadom a valid users részt, nem enged be semmiképp sem?

Figyelt kérdés
Létrehoztam egy felhasználót (adduser admin (jelszó admin), és csináltam két osztott mappát (kozos, admin, aztán kiadtam az smbpasswd -a admin jelszó admin parancsot is). A közösbe be tudok lépni windows-ról, nincs vele semmi baja, viszont ha az admin-ba akarok bemenni, kéri a felh.nevet és jelszót. Beírom neki, hogy admin/admin, de azt írja, hogy valszeg nincs jogom hozzáférni. Ez miért van? Hiába írtam hozzá hogy valid users = admin, nem engedi.
2019. okt. 20. 09:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
És a megosztott mappa legyen az admi tulajdona (chown).
2019. okt. 20. 16:28
 12/16 A kérdező kommentje:
Linux és Samba jelszót is adtam neki, ugyan azokat, a jogot/jogcsoportot is átadtam neki, de így sem akarja kitallózni, ugyan azt írja.. :/
2019. okt. 20. 20:09
 13/16 A kérdező kommentje:
csak akkor tudok belépni bármelyik mappába, ha guest ok = yes ott van.. másképp nem fogad el semmit se.
2019. okt. 20. 20:11
 14/16 A kérdező kommentje:
Nem értem mi baja.. Mindegy, feladom. Betudom annak ,hogy ez csak a tipikus balf..szságomnak köszönhető... Lehet nem nekem való ez az egész...
2019. okt. 20. 20:19
 15/16 A kérdező kommentje:
szrrá böngésztem a netet, fórumokat, videókat, rákérdeztem a tanártól is de semmi. Inkább csak feladom..
2019. okt. 20. 20:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Passz. Én is megcsináltam a gépemen, nálam minden további nélkül működik. Lehet, hogy valami Windows-Linux inkompatibilitás van a háttérben, volt már rá példa.
2019. okt. 22. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!