Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Debian Samba, ha megadom a...

Debian Samba, ha megadom a valid users részt, nem enged be semmiképp sem?

Figyelt kérdés
Létrehoztam egy felhasználót (adduser admin (jelszó admin), és csináltam két osztott mappát (kozos, admin, aztán kiadtam az smbpasswd -a admin jelszó admin parancsot is). A közösbe be tudok lépni windows-ról, nincs vele semmi baja, viszont ha az admin-ba akarok bemenni, kéri a felh.nevet és jelszót. Beírom neki, hogy admin/admin, de azt írja, hogy valszeg nincs jogom hozzáférni. Ez miért van? Hiába írtam hozzá hogy valid users = admin, nem engedi.
2019. okt. 20. 09:25
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Ja, és a közös mappát is csak akkor érem el, ha megkapja a guest ok = yes sort.
2019. okt. 20. 09:28
 2/16 anonim ***** válasza:
50%
És van jogod hozzáférni?
2019. okt. 20. 09:35
 3/16 A kérdező kommentje:
Hát mivel a valid users tagja az admin, akinek az adatait adom meg, ja :D
2019. okt. 20. 10:05
 4/16 A kérdező kommentje:
Vagy ha a mappa jogosultságaira gondolsz, akkor arra is azt tudom mondani hogy igen, van. chmod-dal a mappára mindegyik blokknak adtam írási és olvasási jogosultságot.
2019. okt. 20. 10:12
 5/16 A kérdező kommentje:
"\\192.168.1.2\bob is not accessible. You might not have permission..." blablabla, ugyan ezt hozza ki akár admint, akár "sdajfsdjkfj"-ot írok be. Hogyha azt írom be, hogy root, akkor írja ki azt hogy access denied, nem pedig a fent említett hibát. :/
2019. okt. 20. 10:25
 6/16 anonim ***** válasza:
Hogy néz ki a megosztás smb.conf-ban?
2019. okt. 20. 10:59
 7/16 A kérdező kommentje:

"

[global]

workgroup = WORKGROUP

server string = Samba Server %v

netbios name = sykra

security = user

map to guest = bad user

[kozos]

path = /shared/kozos

valid users = @users

force group = users

writable = yes

browsable = yes

[admin]

path = /shared/admin

valid users = admin

writable = yes.

browsable = yes

"

Így. (az idézőjeleket most írtam oda hogy elkülönítsem az üzenettől.)

2019. okt. 20. 11:28
 8/16 anonim ***** válasza:

writable = yes.

Ebben a sorban miért van pont?

Milyen Windows-ról próbáltad meg elérni?

Csinálj az adminnak egy home mappát (/home/admin) és abba tedd a shared mappát, az legyen a megosztott.

2019. okt. 20. 14:04
 9/16 A kérdező kommentje:

elírás, javítva, köszi az észrevételt!

Windows 10. Engedélyeztem a windows features-ben is az SMB-t, mert valahol írták hogy esetleg ez lehet a baj, de nem.

Próbáltam már úgy is, viszont nem működött, csak akkor, ha FTP szervert csináltam neki, nem Samba-t.

2019. okt. 20. 15:37
 10/16 anonim ***** válasza:
Meg kéne próbálni egy Windows 7-es gépről, és az adminnak állíts be Linux jelszót (passwd), ne csak sambásat.
2019. okt. 20. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!