Milyen wifi routert vásároljak?
Mármost mindenképp le kell cserélnem a mostani routeremet!
Fontos elvárások
- legfeljebb 10-15 ezer forintból kijöjjön
- Legyen lehetőség 5GHz-re a 2.4 mellett (lehetőleg külön lehessen rácsatlakozni)
- legalább a 2.4 GHz-nek nagy legyen a lefedettsége mert sok fal van a házban, és a TV a ház másik felében van ennek köszönhetően, legalább 2 falon át kell mennie.
Előre köszi!
Jah illetve az fontos még hogy egyszerre (főleg hétvégén) sok eszköz csatlakozik rá és fontos hogy bírja a "túlterhelést" gondolok itt az egyszerre akár 5-6 eszközön megy mondjuk az HBO GO, Netflix, YouTube, letöltés/feltöltés, illetve nálam a játék streaming (Geforce Now) (emiatt a legfontosabb az 5Ghz)
Ezt néztem ami esetleg jó lehet bár kíváncsi vagyok a véleményetekre:
Ha egyéb is szóba jöhet, akkor én a Tenda AC11-t tudom javasolni. Várni kell rá pár hetet mondjuk amig megjön.
200nm a telkünk, és 5ghz-t bárhol tudom fogni, még a pincében is. 5db izmos antennájának köszönhető.
2.4 és 5ghz is tudja.
Egyetlen hátránya, ha annak mondható, hogy csak 3gigabit LAN van rajta.
Negatívumot nem tudok mondani, mikor megvettem, bedugtam, azóta jó.
Egy TP-link 1043N-ről váltottam.
Utána nézek, de valami Magyarországról beszerzhető típust esetleg?
Illetve én olyas féle "márka b*zi" vagyok ilyen téren, úgy vagyok vele hogy a TP-LINK eddig bevált, most sem okozhat csalódást. De a legfontosabb az hogy a mi kis hazánkból beszerezhető legyen :D
TP-link archer c6 AC1200.
Tudja az 5 GHZ-t és a portjai 1 GB/s.
Köszi! Utána néztem, és van két verziója:
Van a sima
Meg van valami "mu-mimo" verzió (4-5000-el drágábban) mégis mit takar ez? Megéri ezt a verziót vásárolni?
2.4ghz-nek nagy a lefedettsége, sebességben gyengébb, de a beton illetve vályog falak nagyon megfogják.
5ghz, kisebb lefedettségű, nagyobb a sebessége, és a falak se fogják meg annyira, mint a 2.4ghz-t.
Nem lehet egyértelműen kijelenti a kérdésedre, se igen, se nemleges választ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!