Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows XP-t telepítettem, és...

Windows XP-t telepítettem, és evvel kapcsolatosan kérdezhetnék?

Figyelt kérdés

Poénból felraktam egy kétmagos HP6910p-re XP-t, hogy megnézzem azt, hogy mire lehet még egyáltalán használni.Raktam fel egy wi-fi drivert, egy ősöreg Chrome-ot, és elkezdtem driverek után kutatni a neten.

Belefutottam egy oldalba amelyiktől teljesen "kiakadt" az XP biztonsági központja, de minden tiltásban felülbíráltam.

Amíg az oldal telepítője futott, a gép teljesen lefagyott közel fél órára, már azt hittem hogy telepíthetem újra a rendszert. Egyszer csak végzett, és én újraindítottam a gépet.

Azóta az egyik legfrissebb Chrome-mal akár online, HD-ben tudom nézni a youtube-t! A hullámos képernyő-görgetés természetesen teljesen megszűnt, az asztal pedig 1280x800-as, 32 bites színnel! Ezen kívűl felrakott egy Microsoft .NET Framework 4 Extended-et is, meg még néhány dolgot.

A kérdésem igazából az lenne hogy hogy a fenébe lehetséges, hogy az XP hibátlanul, a jelen kornak megfelelő színvonalon képes működni? Komolyan felmerült bennem, hogy hagyom a Win7-et a francba, (amúgy sem csíptem) és visszaváltok az XP-re. A 7 semmi olyant nem tud, amit az XP ne tudna!

2019. szept. 3. 07:46
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

"..felsőoktatási és kutatói hálózaton 2001-ben kezdődtek meg az IPv6-os kísérletek és 2005 óta szolgáltatásként elérhető az IPv6 az egyetemek, kutatóintézetek és közgyűjtemények számára."

IPv6: 2005

XPsp3: 2008

Magyar Telekom: 2009

Nem meglepő ha tudja...

Az egér is kétségbe vonja ha figyelmeztetné valaki hogy miért ne egye meg azt a szép szelet sajtot ami ott szépen ki van helyezve neki szájmagasságban. Pár falatot a többiek is ettek már belőle. Finom jó semmi gond vele tökéletes. Még egyetlen egér sem panaszkodott hogy abban van valami rossz. De egy intelligensebb lény mint az ember mégis tuja mire való az egérfogó.. :)) Neked meg egérke maradjon az XP ;P

2019. szept. 3. 17:16
 22/31 A kérdező kommentje:

#20-nak:

Az office 365 mindenképp bankszámla-számot kér, úgyhogy menjen a 'csába!

A directx 10-ről ennyit:

[link]

[link]

[link]

Ez a durva!

Semmi kedvem tovább szórakozni! Tudsz olyat mondani, amivel nem bírok???

Vagy csak tippelgetsz? (mert az eddigi tippjeid qrvára nem jöttek be!)

2019. szept. 3. 21:14
 23/31 anonim ***** válasza:
100%

#22 - amit linkeltél, az lószr, nem DX10 :-) dxdiag kimenetét is meg tudod mutatni szerinte 9.0c lesz annak a vége..? A DirectX telepítő univerzális, azt telepíti, amit tud belőle.

Számtalan példát hordtunk össze neked, amivel nem fogsz tudni mit kezdeni, Te meg csak hajtogatod a magadét, nem hiszem, hogy ez sokkal több szót érdemel. Örülj az XP-dnek, használd, amire tudod, sokunknak ez a rendszer már nagyon kevés, sutácska és megbízhatatlan. Van feladat, amire egy NT4 is jó még, sőt, ha csak aknakeresőznék, passziánzoznék és sima text-ben írnék szövegeket, akár egy Amiga500, vagy egy Windows 3.1 is tökéletesen megfelelne ezeknek az igényeknek. Én pl. használok Office365-öt, játszom Forza4-et, több PC-t virtualizálok és Docker-ezek, valamelyik rövidsége az XP-nek mindenképpen akadályozna benne (nincs DX12, Office nem fut és 4GB memóriával, amit az XP kezel nem megyek messzire).

Az, hogy valami elfut, nem jelenti, hogy használható. De nem fogunk tudni megingatni a hitedben, az XP kapott egy új hívőt, de majd elmúlik :-)

2019. szept. 4. 07:33
 24/31 anonim ***** válasza:
100%

Mutass egy AsSSD benchmark programmal készült sebességmérést XP-n.

Én is építettem egy P4 gépet (XP - win7x32 dualboot) és ez az egyszerű progi 7en vígan fut, míg XPn nem..

De ez csak egy példa hogy XPn még az ilyan egy exe-s programok is keresztbe tesznek. :(

2019. szept. 4. 19:19
 25/31 A kérdező kommentje:

Bocsika, de hetelni voltam és nem volt netem.

#24-nek:

[link]

Kérem az újabb feladatot. Ez előételnek pont elég volt.

2019. szept. 10. 15:46
 26/31 anonim ***** válasza:
100%

Nálam legalább minden zöld OK:

[link]

[link]

Nálad meg minden vörös BAD: [link]

És a sebessége is túl alacsony.

2019. szept. 12. 11:46
 27/31 anonim ***** válasza:
100%

Akár win98se -t is használhatnál.

[link]

Fel lehet tenni hozzá NTFS támogatást, DirectX 9 -et és hasonló nyalánkságokat.. Ha érdekel a retro.

2019. szept. 12. 17:10
 28/31 A kérdező kommentje:

#26-nak:

A "pciide bad"-et nem kezdem el neked magyarázni, leegyszerüsítve ahhoz van köze hogy HDD-t használok, nem SSD-t.

"És a sebessége is túl alacsony"

Nekem megfelel. Ennek mi köze ahhoz, hogy felraktam XP-re azt a szoftvert, amiről azt állítottad hogy nem lehet?

A 31K bad pedig rossz partíció-beállítást jelez, ami úgyszintén abból fakad hogy HDD, nem pedig SSD.

2019. szept. 14. 14:26
 29/31 A kérdező kommentje:

#27-nek:

Nem a retro érdekel igazán hanem az, hogy hogy a francba lehet hogy az XP-vel teljesen gond nélkül futtatok olyan szoftvereket, amiket elvileg nem tudhatnék!

Van egy további érdekesség is, ami teljesen ledöbbentett!

Rendszeres felnőtt-oldal látogató vagyok, így igen gyakran kellett pucolgatnom a win7-et a vírusoktól.

Készítettem egy txt fájlt, amibe szépen beírogattam azoknak az oldalaknak a címét, amelyekről tudtam hogy vírusosak.

Amikor elkezdtem nyüstölni az XP-t, akkor sokszor előfordult hogy egy-egy oldalra nem tudtam belépni, mert az XP nem engedte. Úgy voltam vele, hogy az XP mégiscsak öregecske, ez várható volt, és elkezdtem összeírogatni azon oldalak címét, amire már nem tud belépni.

Egy idő után az a hülye érzésem támadt, hogy valamiért én ismerem ezeket a címeket! Elővettem a win7 vírusos listáját, és összevetettem.

AZ XP 85%-BAN AZOKRA AZ OLDALAKRA ELEVE NEM ENGEDETT BE, AMIK TUDOM HOGY VÍRUSOSAK!

2019. szept. 14. 14:36
 30/31 A kérdező kommentje:

Na!

Ezt próbálja nekem megmagyarázni valaki!

2019. szept. 14. 14:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!