Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Windows XP-t telepítettem, és...

Windows XP-t telepítettem, és evvel kapcsolatosan kérdezhetnék?

Figyelt kérdés

Poénból felraktam egy kétmagos HP6910p-re XP-t, hogy megnézzem azt, hogy mire lehet még egyáltalán használni.Raktam fel egy wi-fi drivert, egy ősöreg Chrome-ot, és elkezdtem driverek után kutatni a neten.

Belefutottam egy oldalba amelyiktől teljesen "kiakadt" az XP biztonsági központja, de minden tiltásban felülbíráltam.

Amíg az oldal telepítője futott, a gép teljesen lefagyott közel fél órára, már azt hittem hogy telepíthetem újra a rendszert. Egyszer csak végzett, és én újraindítottam a gépet.

Azóta az egyik legfrissebb Chrome-mal akár online, HD-ben tudom nézni a youtube-t! A hullámos képernyő-görgetés természetesen teljesen megszűnt, az asztal pedig 1280x800-as, 32 bites színnel! Ezen kívűl felrakott egy Microsoft .NET Framework 4 Extended-et is, meg még néhány dolgot.

A kérdésem igazából az lenne hogy hogy a fenébe lehetséges, hogy az XP hibátlanul, a jelen kornak megfelelő színvonalon képes működni? Komolyan felmerült bennem, hogy hagyom a Win7-et a francba, (amúgy sem csíptem) és visszaváltok az XP-re. A 7 semmi olyant nem tud, amit az XP ne tudna!

2019. szept. 3. 07:46
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
75%
Neked se mondták, hogy "never go full retard", mi?
2019. szept. 3. 08:58
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
#7: Lássuk csak... Mondjuk játssz egy kicsit a Metro Exodussal! Vagy bármivel, ami nem rendelkezik DirectX 9 támogatással. De feltehetnéd az Office 2019-et is egy jobb víruskergető társaságában, netán ráköthetnél egy modern nyomtatót a gépre, feltehetnéd egy M.2-es SSD-re is a rendszert úgy, hogy legyen TRIM... Majd szólj ha ezekkel elkészültél, utána rátérünk az adatvédelmi dolgokra is.
2019. szept. 3. 09:02
 13/31 anonim ***** válasza:
60%
2019. szept. 3. 10:31
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

>> "az oldal telepítője futott ... Egyszer csak végzett, és"

Tehát te mindenféle megbízhatatlan helyről futtatsz programokat mindenféle ellenőrzés nélkül.. :(

Valószínű minden böngészésed át van már irányítva hogy a cracker szerverén keresztül jelenjenek meg az oldalak. Mivel másként a titkosított oldalak nem mennének. (TLS 1.2 nem támogatott XP-n)

2019. szept. 3. 11:56
 15/31 A kérdező kommentje:

#10-nek:

[link]

#12-nek:

A t'köm sem tudja hogy mi az a Metro Exodus, de rossz hírem van számodra! Pislogj rá a képernyőmre:

[link]

2019. szept. 3. 14:17
 16/31 A kérdező kommentje:

#12-nek:

Az Office 2019 fizetős, úgyhogy felejtős a próba.

Az ingyenes vírusírtók közül találomra kiválasztottam a "Panda 2019"-et.

Tessék, az eredmény: [link]

A többit nem TUDOM kipróbálni. Mondj mást, mert amire eddig lehetőségem volt ezek közül, az sikerült is!

2019. szept. 3. 14:42
 17/31 A kérdező kommentje:

#14-nek:

Ez csak "urban-legend"

De ha mégsem, akkor is lexarom, sőt !

Megköszönöm neki ha Ferrari-t csinált a trabantomból! :D

Ja! Tudtad hogy az XP tudja az IPV6-ot? Ettől végleg kiakadtam! Menjen a Microsoft oda, ahová gondolom!

2019. szept. 3. 14:47
 18/31 A kérdező kommentje:
2019. szept. 3. 15:10
 19/31 A kérdező kommentje:

Lééégyszi!

Dobjon már meg valaki egy olyan feladattal amit ki tudok próbálni, és szerinte nem fog sikerülni!

2019. szept. 3. 15:16
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Az Office 2019-nek van próbaverziója, Office365-nek hívják (az abban lévő verzió kb. ugyanaz most).. nem fog futni, de próbáld ki.

Nem fog futni semmilyen DX10-11-12-t igénylő szoftver, sem játék, sem más (DX12-t igénylő persze csak Win10-en megy, 7-esen sem, természetesen).

Nincs natív virtualizációs (Hyper-V) támogatás. Nincs Linux subsystem, de még Powershell sincs. Nincs (megbízható) 64 bites architektúra támogatás, rendkívül elavultak a rendszer által ismert SSL tanúsítványok, szánalmasan kevés memóriát kezel, rosszul bánik az SSD-vel (ami nem éppen a jelen kornak megfelelő színvonalra utal), és sorolhatnám.

Ráadásul tényleg „fura” 3rd party megoldásokat telepítettél, kizárt, hogy merném használni :-)

Az ipv6 nem nagy csoda, persze, hogy tudja, a 90-es évek derekán már készen állt a protokoll, a legtöbb ósdi vacak ismeri, csak akkor a kutyának nem tűnt fel. TLS 1.1,1.2 az van, csak registry-t kell mókolni hozzá, de ettől még nem lesz biztonságos.

Egy szó, mint száz, kb. arra való, amire eredetileg szántad, poénnak. Napi használatra csak annak ajánlanám, akit igazán gyűlölök.. :-)

2019. szept. 3. 16:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!