Mi ez az új ijesztgetés a Freemail-el kapcsolatban, hogy nem biztonságos, bárki feltörtheti, azonnal váltsunk?
Tudom, hogy a legtöbb ember ha meghallja ma már Gmail helyett a Freemailt, egyből elkezd hőbörögni, hogy de kaki, ősrégi, minek van neked stb. Ezt most tegyük félre.
Az utóbbi hetekben ismerősöktől hallottam, 3 oldal is figyelmeztetett, cikkekben is olvastam, hogy a kapcsolat nem biztonságos, minden egyes alkalommal, amikor bejelentkezel a Freemail-re. Az egyik oldal ahol fent vagyok, és meg van adva a Freemail-es e-mailem, már rögtön átirányított, hogy változtassam meg az e-mail címem, és váltsak Freemail-ről.
Mi ez az egész, mi a baj vele, valóban nem biztonságos?
Ti nem láttatok ilyesmit? Mert érdekes, hogy az utóbbi időben több frontról ezt kapom, hogy ideje jegelni a Freemailt, ha előbbutóbb nem akarom, hogy feltörjenek, vagy valami legyen a levelekkel, vagy ne tudjak majd belépni... Ezekről szóltak ezek a dolgok/cikkek.
Köszönet a segítségért, ha valaki írna/megnyugtatna/magyarázna! Van Gmailem is,
ez hülyeség.
egyrészt használhatsz https kapcsolatot ami titkosítja a szerver felé az adatokat, azonkívül 10+ éve ilyen a freemail, és a ez alatt nem történt gond, most sem fog.
Valaki berágott a freemailre és elkezdte negatív kampánnyal fikázni.
nem kell parázni
aki meg paragép ott van gmail vagy bármi más
"...3 oldal is figyelmeztetett, cikkekben is olvastam..."
linkeket légyszives
Egyetértek az előzőekkel.
Egyrészt jó lenne látni azokat a "cikkeket", hogy mennyire komolyak.
Másrészt divat fikázni, ami régi (még ha felújították, akkor is). Pláne ha magyar. Pláne ha köthető valamihez (céghez, csoporthoz,...). Pláne ha nem tartozik a kedvenc breadünk égiszébe.
* breadünk = brandünk, bocs.
(Lásd: IPhone vs. Android, Windows vs. Linux, stb...)
"Hogy milyen cikkek és milyen oldalak, irreleváns"
De azért releváns, hisz ezek "ijesztettek be", ezért tetted fel a kérdést.
"Ezért volt zavaró, és nem tudtam, hogy az ilyen források mennyire megbízhatóak kb."
Pont ezért lenne érdemes belinkelned a cikkeket, hogy megcáfoljuk/vitatkozzunk róla.
#1!
"Használhatsz https kacsolatot...."
Hát ez így hülyeség. Egy oldal vagy https-sel jön, vagy nem. De ezt NEM A FELHASZNÁLÓ dönti el.
Amúgy a friméllel nincs semmi baj, rendesen és védetten működik, annak ellenére, hogy Soros fizeti a költségeket (igen, első pertől fogva máig) és a telekom adja a technikát.
" hogy Soros fizeti a költségeket (igen, első pertől fogva máig) "
Már nem:
"Az időközben kialakult piaci szolgáltatói szféra és az infrastruktúra fejlődése a civilszervezet részvételét okafogyottá tette, ezért a Freemail 1999. június 30-án az Origo portálhoz került. 2003-ban az oldal üzemeltetetését a Magyar Telekom Nyrt. vette át és építette be a T-Online portfóliójába, a fejlesztést pedig a nevét időközben C3-ra módosító alapítvány végzi."
Forrás: [link]
Hozzátenném a C3-at Te is támogathatod:
* [link]
A Freemail alján meg ki a fenntartó:
New Wave Media Group Zrt.
az pedig kié:
* [link]
* [link]
A Freemailnél még Te is hirdethetsz:
* [link]
* [link]
Szóval nem kell mindenhol csúnya migránssímogató spekulánsokat vízionálni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!