Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi a legbiztonságosabb és lég...

Mi a legbiztonságosabb és lég tartósabb adattároló?

Figyelt kérdés
Van egy csomó képem és nem tudom hova gyűjtésem össze őket egy külső merevlemezre nem szánnak mert nincs épp annyi kb 50-100 Gb gondoltam DVDre microsd kártyája vagy stickre mi a legjobb? Persze szóbajöhető más is!
2017. júl. 13. 20:53
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
Végre! ember! Beszél! Érti!!
2017. júl. 15. 15:14
 22/37 anonim ***** válasza:
0%
Biztonság kedvéért azért floppyra is dobjátok ki a fájlokat, rarozva, darabolva, jelszavazva, az lesz aztán a biztonságos, LoL :D :D :D
2017. júl. 15. 15:19
 23/37 A kérdező kommentje:
No az én célom az hogy néhány képet valami kézzel fogható dolgon tovább vigyem megőrizzen stb ha valaki nem értene a kérdést?! Jó a felhő az maradjon felhő én is használom DE nekem nem ilyen adattárolás van szükségem..
2017. júl. 15. 18:56
 24/37 Hominida ***** válasza:

Nekem még van néhány floppym, rendszerkarbantartó programokkal, 7.1-es DOS-on, de megvannak még a 6.20-as DOS-hoz készült boot-lemezek is. Az előbbieket még használom néha, ha nagyon steril dolgot kell csinálnom a lemezen. Kábé húsz évesek, de nincs velük problémám. Pedig annak idején a szabványosnál kicsit több sávot és szektort írtam fel rájuk.

A floppy fizikai időtállóságával nincs is semmi probléma, de persze a mai kívánalmakhoz mérve csekély kapacitásuk néhány speciális eseten kívül már használhatatlanná teszi őket. Viszont az a néhány speciális lehetőség még másokat is érdekelhet, úgy látszik, mert kaphatók USB-s floppy egységek. Az alaplapok már nem támogatják őket, de valamiért mégis megéri valakiknek floppymeghajtót gyártani.

Tudjuk, hogy a mágneses adathordozók sokat bírnak, hiszen elég magas szintre jutott végül a gyártástechnológia. Negyven évvel ezelőtti magnókazettákat vettem elő pár hónapja, és átjátszottam róluk néhány nosztalgiát ébresztő, ősrégi, egy-egy esetben szinte azóta sem hallott számot. A minőségük elég jó maradt, a kíváncsiságból elvégzett frekvencia- és zajanalízis szerint is. Sőt, előkerült egy kazetta, amelyen 1982-ben készült számítógépes programok vannak egy ABC80 típusnéven néhány évig létező mikroszámítógéphez. Az ahhoz gyárilag használt BRG magnók már akkor sem voltak túl megbízhatók ehhez a finom munkához, mégis dekódolható volt a felvétel. A Commodore 64-hez készült programok kazettán és floppyn is épek, őrzök egy teljes konfigot, élesben tesztelhettem, elővettem egy joysticket is, egész jót szórakoztam vele. A programok, lám, biztonságban voltak ezek szerint.

Kérdező, végül is ez a floppy-megjegyzés megmutatott még egy fontos szempontot: az időtállóság másik oldalát, az elavulás problémáját. Merthogy igaz ugyan, hogy a floppy bírja az időt, de ha – akár kereskedelmi nyomásra – elavulttá válik egy adathordozó vagy formátum, akkor a leolvasása gondot okoz. Nem kell olyan extrém dologra gondolni, mint amikor valaki talált a sufniban pár adattároló mágnesszalagot a NASA régi űrhajózási felvételeivel, és hosszú ideig tartott, mire sikerült lementenie róluk az így már tulajdonképpen régészeti értékű anyagot. De a hardvergyártók dönthetnek úgy, hogy holnaptól nincs több CD, és a DVD-meghajtók már nem fogják a CD formátumokat kezelni. Akkor a régi mentések is átmentendővé válhatnak. Bár ilyet igazából nem csináltak még, mert minden tárolóformátum kivezetése elég lassú volt ahhoz, hogy az újabb formátumra konvertálást megcsinálhassa, aki akarta. Így ha kicsit elméleti jelleggel is, de be kell venni az értékelendő szempontok közé ezt a tényezőt is.

2017. júl. 15. 20:30
 25/37 anonim ***** válasza:
Zárszónak. Lehet használni felhőt (vállald a kockázatait), de nem rengeteg adat tárolására. Arra ott van a külső HDD ami, mint kiderült (bár sokan már tudták) jobb összességében a felhőtárolásnál. Úgy tudom elképzelni, hogy pár dokumentum van fent vagy olyan anyag ami nem foglal sokat és munkahelyen használatos, így ha a gépeden azt otthon megcsinálod és a felhő automatikusan beszinkronizál akkor nem kell attól félned, hogy otthon felejted. Ez sulihoz remek, munkahelyekhez is jó ahol ugye szükséges. Bele gondoltam ebbe a külső HDD dologba én is és rájöttem, hogy hé, nem ártana használnom. A most számomra fontos adatokról ugyanis nincs másolat, a jelenleg használt HDD-m a tároló ezek számára, SSD meg a rendszer számára. De most ránézek milyen árban vannak a külső HDD-k és beszerzek egyet mivel majd 3 éve használom 0-24-ben a mostani HDD-t és az adatok többsége azóta rajta is van.
2017. júl. 30. 23:24
 26/37 anonim ***** válasza:
NA DE MÉG ÍGY IS, hogy nem volt biztonsági másolat az adatokról (amik ugye régebbiek is, de ezt a HDD-met 3 éve telítik) hiánymentesen meg tudtam őket őrizni. Pedig folyamatos használatban volt a HDD, 3 hónapja van csak SSD-m és azóta nem pörög folyamat.
2017. júl. 30. 23:26
 27/37 anonim ***** válasza:
0%

Felhő.

Minden más ősrégi és elavult.

2017. júl. 31. 07:05
 28/37 Hominida ***** válasza:
Fogadjunk, hogy nem felhőt használsz, csak egy társzolgáltatót.
2017. júl. 31. 16:31
 29/37 anonim ***** válasza:
Ősrégi és elavult? Dobd ki szépen akkor azt a HDD-t ami a gépedben van és amin a rendszered fut hiszen ősrégi és elavult. :DDD
2017. aug. 1. 00:20
 30/37 anonim ***** válasza:

Nincs is benne HDD.

SSD van benne, mivel ahogy írtam a HDD is iszonyú elavult. Nagy, lassú, sérülékeny.

Lassan túl kéne jutni a Windows XP-n meg az xvid filmek CD-re írogatásán srácok, nem?

2017. aug. 1. 07:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!