Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » A jövő operációs rendszerei...

A jövő operációs rendszerei fel ismerik úgy a mappát ha ezzel a módszerrel titkosítom és ki írom lemezre?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=BY_v8PcYeH8

Ugyan ez volna a kérdésem win raral való jelszavas védelemre is. Van egy kisebb fóbiám a mai fejlődési sebességtől. Talán 5-10 év múlva nem is lesz win rar. Pl ha win rarral le védek egy mappát meg lehet nyitni más csomagoló programmal is? pl Winzip?

2016. szept. 20. 12:39
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%
Tökömnek gyűjtöd a szemetet?! Mondd már el, hogy mi az titkos dolog, mit le kell jelszavazni, de 10 évig nincs is rá szükséged annyira nem kell. Mindezt úgy, hogy 5 év múlva kidobod a winyót a francba, mert már túl kicsi lesz a kapacitása vagy éppen elromlik.
2016. szept. 20. 12:57
 2/17 anonim ***** válasza:
69%

21 éve létezik már annak ellenére hogy sosem sikerült jelentős részesedést elérnie, valószínűtlen hogy eltűnne. A kicsomagoló rész freeware, így az biztosan megtalálható lesz szoftverarchívumokban és igen, elég sok program kezeli.

Én mondjuk 7-zipet használnék, jobb és nyílt forráskódú.

2016. szept. 20. 13:01
 3/17 A kérdező kommentje:

Azért a kérdésnek több része is van szóval fel ismernék így í jövő oprendszerei?

https://www.youtube.com/watch?v=BY_v8PcYeH8

2016. szept. 20. 13:31
 4/17 anonim ***** válasza:
Annak idején (10-15 éve) én is írogattam CD-ket, DVD-ket az utókornak... ma már a nagy része nem olvasható... :D beláttam, baromság az egész. Van ugyanakkor 8 éves terabájtos vinyóm, ami a mai napig megbízhatóan megy 24/7-ben (és vannak rajta bizony 15 éves adatok is). Erre van csak szükséged, meg egy backup vinyóra, ha nagyon őrizgetni akarod az adataidat. De egy földrengés, tűzvész, zavargás, háború bármikor eliminálhatja az adataidat (igaz, téged is), úgyhogy sztem felesleges ezen kattogni.
2016. szept. 20. 13:32
 5/17 anonim ***** válasza:

A jövő operációs rendszerei még a lemezt se fogják felismerni, mert nem lesz.:D

Mindenki felhőben fog élni.:D

2016. szept. 20. 13:41
 6/17 kovpet ***** válasza:

# 5: És szerinted a felhőben nincsenek operációs rendszerek és diszkek? :) A storage alatt is, meg a cluster alatt is.

Kérdező: használj szabványos megoldásokat, open source szoftverekkel és azokat le tudod majd fordítani bármikor.

2016. szept. 20. 13:48
 7/17 PresidentEvil ***** válasza:

.

Kezdjük azzal, hogy ez a módszer nem titkosít semmit, egy picit tapasztaltabb ember számára nem okoz problémát, csak nézd át a batch file-t, a legtitokzatosabb elem benne az átnevezés. Ne sufnimódszerrel védd a dolgaidat.

A WinRAR nem egyik napról a másikra fog eltűnni, kereskedelmi termék, folyamatosan frissítik majd, amíg érdemes. Az új oprendszerek alatt is menni fog, ha meg nem, arról tudni fogsz, ha tájékozódsz és lesz időd áttérni valami másra. Használd bátran, csak engedélyezd a recovery record használatát, hogy a meghibásodott archive-okat is ki tudd csomagolni/meg tudd javítani és máris ezerszer biztonságosabb lesz, mint a 7zip, ami képtelen erre.

2016. szept. 20. 13:54
 8/17 A kérdező kommentje:

Na azért ne szaladjunk el annyira a kalaktikus scifi irodalomig.

Nekem vannak 15éves cd/dvd aminek semmi baja ugyan úgy örzik az underground ot és a Diablót.

Egy 5-10éves ciklusra érdekel a téma. 10nél semmiképpen sem több. Nah és maradjunk az általam ki jelölt keretnél. DVD sima nem bluray stb csak sima. Adat jelszóval le védve. Ilyen egyszerű. A youtube be mutatott módszer és a sima 7zip vagy winraros védelem érdekel. 5-10 éven belül ki jön e olyan oprendszer amin nem lehet be hozni ezeket az adatokat. Mert pl nem ismeri fel vagy bármi. Változhat e esetleg annyit a világ hogy kimegy a winrar a piacról?

2016. szept. 20. 13:58
 9/17 anonim ***** válasza:
Titkosíts aes256-tal, az 30 év múlva is tuti lesz!
2016. szept. 20. 15:17
 10/17 A kérdező kommentje:
Azt hogy?
2016. szept. 20. 15:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!