Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Köteles vagyok visszavenni?

Köteles vagyok visszavenni?

Figyelt kérdés

Eladtam egy terméket, amit a vásárló megtekinthetett működés közben, nem volt vele gondja, megvette. Hív másnap, hogy nem működik, visszahozná.

Felajánlottam, hogy megnézem, mi lehet a baja, de ő csak vissza akarná adni és kéri a pénzt.

Lehetséges, hogy a probléma megvolt már a vásárlás napján is, csak nem nézte pont azt egyikünk sem. Lehetséges, hogy nála ment tökre.

Jogosan kérem tőle, hogy megnézhessem és tesztelhessem erre a problémára a dolgot, és csak azután adnám vissza a pénzt, ha a probléma valós? Vagy vegyem vissza szó nélkül...

Köszi a válaszokat.

2016. jún. 3. 12:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Most olvasom még egyszer:

"Felajánlottam, hogy megnézem, mi lehet a baja, de ő csak vissza akarná adni és kéri a pénzt."

Igen, ez eléggé gyanús, semmiképpen nem szabad visszavenned, esélyes, hogy szétcseszte.

2016. jún. 3. 21:45
 12/14 Hominida ***** válasza:

#7, ezeket te honnan tudod? Mert én nem látom sehol leírva. És azt sem láttam, hallottam, hogy az eladó mit mondott el az áruról előre, azt sem, hogy a vevő mit mondott, és így tovább.

Egyébként nem ez az egyetlen rendelet dönt, az egész szerződésjog rendelkezésünkre áll, hogy életünk végéig haszontalan vitákat rendezzünk az alapján a számítástechnika rovatban egy adásvételről, amely során az eladó örül, hogy megszabadult egy árutól, a fene tudja, hogy milyen körülmények között.

2016. jún. 3. 22:10
 13/14 A kérdező kommentje:
Úgy tartottam korrektnek, hogy bemutatom neki a cuccot pl működés közben is. Nem az volt a problémám, hogy visszahozná, hanem úgy tette volna, hogy meg se nézhetem. Szerettem volna megállapítani, hogy tényleg fennállt a gond eladásnál, vagy esetleg ő tett vele valamit. De nem ment bele. Így nem gondolom, hogy jogos a kérése. Engem is megilletett volna a lehetőség arra, hogy átnézzem visszavételnél. Végül kiderült, hogy nincs semmi baj az áruval, jól működik, úgy, ahogy kell, csupán nem így gondolta... Ez már nem az én problémám...
2016. jún. 3. 22:47
 14/14 anonim ***** válasza:
na most már érdekel! mi is ez és mi vele a baja a júzernek? :D
2016. jún. 4. 12:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!