Köteles vagyok visszavenni?
Eladtam egy terméket, amit a vásárló megtekinthetett működés közben, nem volt vele gondja, megvette. Hív másnap, hogy nem működik, visszahozná.
Felajánlottam, hogy megnézem, mi lehet a baja, de ő csak vissza akarná adni és kéri a pénzt.
Lehetséges, hogy a probléma megvolt már a vásárlás napján is, csak nem nézte pont azt egyikünk sem. Lehetséges, hogy nála ment tökre.
Jogosan kérem tőle, hogy megnézhessem és tesztelhessem erre a problémára a dolgot, és csak azután adnám vissza a pénzt, ha a probléma valós? Vagy vegyem vissza szó nélkül...
Köszi a válaszokat.
Ha empatikus akarsz lenni, vedd vissza, de egyébként nem vagy köteles. Ez a hátulütője ha használtan vesz valaki valamit, ez benne van a pakliban. Ha már egyszer megvette, még az is jófejség tőled hogy felajánlottad hogy megnézed.
Persze a vásárló szemszögéből nézve elég szomorú a helyzet, hisz neki úgy tűnhet, hogy te szándékosan adtál túl az általad tudott problémával rendelkező terméket. Viszont nem tehet semmit, hisz nem tudja bizonyítani, hogy eleve baj volt az eszközzel, és te ezt nem árultad el neki.
A problémára rájöttem, ami nem is az, csak a működési elve nem tetszik a vásárlónak. A cucc hibátlan, úgy működik, ahogy kell, hibátlan. Csak neki nem tetszik... :S Pf.
Köszi a segítséget.
Igen ez egyik félnek se kellemes. Nem adtál rá próbagaranciát, szóval törvényileg nem tartalmazol visszafizetéssel. Viszont meg kell nézni, és a hozzáállása is számít.
Nemrég eladtam a laptopom amit 1 évig hibátlanul használtam, nem adtam rá próbagaranciát, hát nem akkor romlott el az a szar mikor az új tulaj próbálgatta? Fórumról jól ismerem a tulajt, rendes hozzáértő szervizes számtalan elégedett kuncsafttal. Nem jóskapista bütyök falváról. Nem is kért semmit, írta hogy elromlott de vesz bele új videokártyát. Na mondanom se kell marha korrekt volt, nem jött habzó szájjal. A fele összeget az új kártyának álltam én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!