Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Garanciális linuxos laptopra...

Garanciális linuxos laptopra rárakhatom garancia vesztés nélkül a windows-t?

Figyelt kérdés
Egy notebook-ot szeretnék vásárolni, de nem tudom ha megcselekszem ezt, nem-e veszítem a garanciát. Nem ismerem a linuxot, számomra nehezen kiismerhető. Én is mint a legtöbb ember, a windows-t tanultam meg használni és használom mai napig is.

2015. okt. 6. 20:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
61%

Az utolsó mondatot kifejtem:az emberek lusta megtanulni egy új OS-t,inkább szenvednek a Windows-zal és itt könyörögnek a segítségért mert lelassul stb. Nem akarom elvenni a kedved tőle de ez van.Mióta én Linux-ot használok azóta minden ezzel kapcsolatos problémám megszűnt,max játékra használom a Windows-t másra nem.

Amúgy rá lehet tenni garanciavesztés nélkül.

A Linux-ról egy rövid felvilágosítás:egy kernel melyre különböző disztrók épülnek.GNU/Linux a kernel neve és arra építkeznek.Elég változatosak.Gondolom Linpust raktak rá GUI nélkül.

2015. okt. 6. 20:33
 2/20 anonim ***** válasza:
82%
A garancia a hardverre vonatkozik, nem a szoftverre. Bármilyen rendszert telepíthetsz rá.
2015. okt. 6. 20:51
 3/20 anonim ***** válasza:
69%

Látom nem sajnáltátok a mínuszt de engem nem is inkább az érdekel.Hanem az hogy ki miben nem ért 1-et.Ha nem így lenne akkor nem írtam volna le.Pedig így van.Rengeteg kérdés jön a Windows lefagyásairól,összeomlásairól,lelassulásairól.Valószínűleg ezzel nem értetek 1-et.Nem akarok vitatkozni de akkor mondjátok már meg miért jön ennyi kérdés a Windows-ról?Nem hiszem hogy azért mert annyira jó.7 évig használtam,kitapasztalta a bugjait,problémáit úgy hogy ezt nem oktalanul írtam le.Sajnos rá vagyunk kényszerítve a használatára mert erre van a legtöbb program meg minden.De akkor is az emberek merjenek újat kipróbálni hisz nincs veszteni való.

Kérdező:Bocs az OFF-ért de én nem szeretem ha valaki oktalanul lepontoz mert csak egyszerűen nem ért hozzá.

2015. okt. 6. 21:05
 4/20 anonim ***** válasza:
87%

Tény, hogy nem veszítesz vele garanciát, de én is azt javaslom, hogy ha netezésre, irodai használatra, filmnézésre, zenehallgatásra használod, akkor bátran próbálj ki egy (felhasználóbarát) linux mintet. Pl xfce felülettel. Nem ismered? ÉS? A windows-t sem ismerted korábban... szóval nem kell félni az ismeretlentől, mert bár hazudnék ha azt mondanám nincs hátránya (mindennek van) de kevesebb mint a windowsnak. Általános felhasználásra biztonságosabb (alapból szigorúbb a jogosultságkezelése) és később sem lassul be a használattól. Tehát egy próbát megér!

Windows fanok jöhetnek engem is lepontozni! ;)

2015. okt. 6. 22:06
 5/20 anonim ***** válasza:
91%
Én nyomattam a ződet mindkettőtöknek.
2015. okt. 7. 16:09
 6/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ. Lehet azt választom, de akkor mindenképp letörlöm a linux rendszert róla. A kérdésre megkaptam a választ.
2015. okt. 7. 17:40
 7/20 anonim ***** válasza:
93%

Előre szólók hogy nem pontoztam le senkit, én semmi bajon a Linux-al, én is szoktam használni.

Ellenben Windows 7 is van a gépemen, ami már 3 éve nem volt egyszer sem újratelepítve, de a mai napig teljesen stabilan, megbízhatóan működik pedig rendszeresen van használva. Ha le is fagy, akkor is egy harmadik fél programja miatt.

A legtöbb Windows Error valójában User error. Minden vackot feltelepítenek, vírusvédelem nincs, frissítéseket nem rakják fel, a jogtisztaságról meg ne is beszéljünk inkább.

2015. okt. 7. 20:20
 8/20 anonim ***** válasza:
73%

#7 Valóban sok "user error" van, de az oprendszernek az is a sebezhetőségét jelenti, ha ez könnyen előfordulhat!

(pl linux alatt ha "kárt akarsz tenni" akkor előbb futtatási jogot kell adnod, majd rendszergazdai joggal indítanod és plusz jelszót megadnod. windows-nál ez "gyári" beállítások mellett egy dupla kattintás.)

Ha gyerekeknek készítünk egy játszó szobát és a földre rakjuk a konnektort (sőt még csavarhúzót is adunk mellé) akkor a gyerek a hülye ha megrázza az áram vagy a szülő a felelőtlen?

Az pedig kétségtelen, hogy a linux esetében a registry hiánya nagy előny ha a lassulásról beszélünk! Sok program könnyedén telepíthető és TELJESEN eltávolítható mindenféle beépülés nélkül és csak az lassítja a gép indulását aminek valóban be kell töltődnie induláskor.

Nem mondom, hogy a windows rossz, ennek is megvan a maga helye a piacon csak indokolatlan az a hatalmas hype ami a windows körül forog. Egy túlmisztifikált rendszer, ami sokak számára az etalont jelenti, pedig minden rendszer másban jó! Persze vannak kifogások: "mer ezt ismerem" ezért ezt használom, de valójában inkább úgy mondanám, hogy azért használják mert mást nem is ismernek! Attól, hogy valaki látott egy ubuntut (Unity-vel) még nem ismeri a linuxot és legfőképp nem lehetne leszűrni azt a következtetést hogy nehezen kiismerhető vagy hogy bonyolultabb. Egy XFCE felület pl eléggé hasonlít az XP-ből megszokott kezelésre ( [link] ), jobban mint az egekig magasztalt win10! Tehát továbbra is azt mondom, hogy nem kell félni az újtól...

2015. okt. 8. 13:24
 9/20 anonim ***** válasza:
25%
micsoda linux-próféták vannak itt lol
2015. okt. 8. 16:16
 10/20 anonim ***** válasza:

#9.Aki még életében nem használt az nem tudja miről van szó.Akkor inkább ne trolkodj itt és mielőtt hozzáírsz valami ehhez a témához valamit gondold át.(Windows VS Linux vitának sosem lesz vége)Én meg írhatnám azt hogy kb. az Userek 95%-ka meg Windows fan .(5%-ból is 1% a Linux disztrókat használó User)

#8.Lehet hogy hasonlít az XP-re de én nem ahhoz mérem.A kinézet meg nem számít.A Gnome 3 forkok bughalmazok.XCFE,Mate meg a KDE használható esetleg még az ICEWM meg az LXDE.

A vitát én lezárom.Leírtam ide amit akartam.Használja mindenki azt amelyiket szeretné.Nem lehet eldönteni.De egyre többen használnak Linux-ot és egyre jobb lesz.Míg a Windows nem igen fejlődik.Előbb-utóbb kiderül melyik a jobb.A Linux-nak a legnagyobb problémája hogy 1000 féle forkja van.Amik közül csak pár disztró él és használható.

2015. okt. 8. 16:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!