Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mi szívhatja el a szabad...

Mi szívhatja el a szabad helyet a C: lemezen?

Figyelt kérdés

Az utóbbi időben vettem észre, hogy folyamatosan tűnik el a szabad hely a C: lemezről. Ez azért különös, mert nem pakolok rá semmit, és ami rajta van, abból is próbálok minél többet átrakni a D: lemezre. (amúgy egy merevlemezről van szó, 2 részre bontva, a C: re raktam anno a windows-t, és az alapprogramokat, a d-re meg mindent ami sok helyet foglal)

Lefuttattam az Avast Internet Security gyors keresést, nem talált semmi fenyegetőt.

Készítettem egy képet is, jobb gombbal a C: lemezen belül lemértem mennyit foglalhatnak az ottani fájlok. 39 gb-ot írt, szóval 50 gb-nak simán szabadnak kéne lennie. Ha viszont kívülről mérem le, azt írja, csak 6,05 gb szabad hely van. 1 héttel ez előtt még 11gb volt, azelőtt 13gb. Folyamatosan fogy, és nem értem, hogy miért. A windows lemeztöredezettségmentesítő szerint 0% töredezett a C: lemezen, Auslogic Disk Defrag szerint is csak 1%, szóval nem sok.

kép:

[link]

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ebben a helyzetben mi a teendő. Előre is köszönöm a segítségeteket!

2015. máj. 2. 12:09
 1/7 anonim ***** válasza:

CCleaner-t alkalmaztad?

Elképzelhető, hogy túl sok felesleges szemét foglalja el a C: meghajtót.

Futtasd le az említett programot, ami kitörli a felesleges fájlokat, rendet rak a registry-ben is.

Miután a rendszertirztítás megvan, indítsd újra a gépet, elvileg fel kell, hogy szabaduljon az a sok gigányi terület, amennyire neked szükséged van!

2015. máj. 2. 12:17
 2/7 anonim ***** válasza:
2015. máj. 2. 12:20
 3/7 A kérdező kommentje:

Sikerült 2 gb-ot törölni, ezzel a két módszerrel, de ez nem elég :(

Azért köszi.

2015. máj. 2. 12:53
 4/7 Gábor_79 ***** válasza:
2015. máj. 2. 20:28
 5/7 anonim ***** válasza:

Telepítsd újra, aztán particionáld. C-re kerüljön a rendszer, minden saját cuccod D-re.

Ha Google Chrome a böngésződ, naponta futtass le Ccleanert.

Legyen megbízható, teljes körű védelem, pl. Eset Smart Security8. Akár újságkóddal is használhatod.

2015. máj. 2. 21:30
 6/7 anonim ***** válasza:

Futtasd le ezt az online scannert.

[link]

2015. máj. 2. 21:31
 7/7 A kérdező kommentje:

Gábor_79

Ezer köszönet, 52%-ra volt állítva, fogalmam sincs miért. Életemben nem nyúltam hozzá, nem is tudtam, hogy ilyen van. Levettem 8%-ra, és most a szabad hely 47 gb.

Azt írja, csak a C:-n van csak bekapcsolva a rendszervédelem, kapcsoljam be a D: lemezen is?

21:30

Neked is köszi a tanácsodat, bár én megvagyok elégedve az Avast-al (annak se az alap ingyen verziója van meg, hanem egy professzionális változat). Újratelepítés meg nekem is járt a fejemben, de reménykedtem, hogy nem lesz szükséges, ugyebár eléggé macerás.

2015. máj. 3. 09:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!