Ha többen használunk egy számítógépet akkor hogyan állíthatom be, hogy egy második lemezen lévő adott mappát csak én érhessek el?
- Folder Lock
- Folder Protect
- Hide Folders
- IObit ProtectedFolder
Miért nem jó a Windows jogosultságkezelése? Én otthonra is mindenkinek külön felhasználói fiókot hozok létre, így pl. a böngészőben is elmenthetik a jelszavukat és egyéb áldásos hozadéka is van. Pl. az is, hogy nem férnek hozzá egymás fájljaihoz, csak ha tényleg szükséges.
Nem szeretik a win jogosultságkezelést, mert bonyolult és könnyű elrontani valamit.
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__6..
Nomeg ez csak adott rendszerben jelent biztonságot, vagy inkább odaköti a védett cuccot.
Válallati környezetben ez így ideális, odahaza ha pl kiveszem a hdd fiókot, máris bajban vagyok.
Vagy fűfavirág megnézheti a cuccomat, mert a jogok nem értlemesek más rendszerben, vagy én magam sem tudok vele mit kezdeni, ha bekapcsoltam az ntfs titkosítást rá.
Sőt ha elpusztul a rendszerem, vele pusztul az adat, ami válalati környezetben megintcsak egy nonszensz, odahaza midnennapos "baleset".
Valószínűleg minden falhasználó egyenrangú félként szeretné használni a gépet és a kérdező csak bizonyos mappa elérését szeretné mások számára lehetetlenné tenni. Erre nem a legjobb megoldás fiókok létrehozása.
Ez igy nem lehetséges.
Ha mindeki rendszergazda(és ettől "egyenlő"), akkor mindeki meg tud tenni bármit.
Ha mindenki flehasználó, akkor mindekinek a jogai szabályozottak-korlátozottak, de rendszergazdának lennie kell olyankor is, tehát máris van egy kiemelt valaki, aki mindenhez és bármihez hozzáférhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!