Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Vírus okozhatja, vagy mi?

Vírus okozhatja, vagy mi?

Figyelt kérdés

A gép folyamatosan dolgozik, a hangján is hallani, meg a led is fel-felvillan, néha folyamatosan világít, a kurzorjel is megbénul olyankor egy rövid időre, mintha lefagyna.

Viszont a kijelzés szerint a teljesítmény 1-5 %-on van, esetleg 8-on, a memória 25-30-on.

Átvizsgálta az Avast, NOD32, Malwarebites, Spybot. Találtak ezt-azt, de a jelenség nem szűnt meg.

Mitől lehet?

2014. dec. 11. 21:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Az, hogy dolgozik a HDD vagy SSD? Ez a dolguk. Van, hogy valamit keres a gép, vagy te keresel, 1000 oka lehet ennek a "jelenségnek". Például lehet, hogy régi az op. rendszer. Mikor tetted fel? Belasslhat. Vagy, mi fut a háttérben? Lehet nem eszi a program a procit, ramot, de lehet hogy kicsit meghajtja a gépet. És írhatnák még sorokat, de minek? Ha zavar tedd újra a Windowsot és kész.
2014. dec. 11. 22:00
 2/10 coopper ***** válasza:
100%

Szia.

Nagy valószinűség szerint nem virus. Ha az lenne zábálná a procit meg a memóriát.

Tippelek : Valamelyik hardverhez nem megfelelő driver van felpakolva és ez okozza a gondot.

Próbáld felrakni legalább a video és hangkártyához a legújabb gyári drivert.

Sok sikert.

üdv.

2014. dec. 11. 22:31
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Ha annyit értenék hozzá, hogy újra tudnám rakni a gépet, akkor biztos nem kérdezősködnék itt. :)

Kb. másfél éves gép, azóta van rajta W7, szimpla netezésre van használva, semmi komoly hajtás.

2-3 hete van ez a probléma.

Azt találom furcsának, hogy a kijelzés szerint csak pár %-on dolgozik a gép, mégis annyira pörög, hogy a kurzort is lefogja, mintha rövid időkre lefagyna. Amikor semmi más nem fut rajta, csak mondjuk ezt az oldalt nézem.

2014. dec. 12. 05:18
 4/10 anonim ***** válasza:
Szia! Valószínűleg az oprendszer probléma lehet, tele van szeméttel. újra kéne rakni, ha esetleg nem oldja meg akkor lehet gondolkodni nem melegszik e túl pl a vidkari vagy cpu mert olyankor egyből visszavesz a teljesítményből, kipucolni sem árt a gépet mert sokszor a por ami az okozója.
2014. dec. 12. 20:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszi.

Portalanítva kb. 2 hónapja volt. Túlmelegedés talán nem valószínű, mert bekapcsolás után pár perc után már csinálja.

2014. dec. 13. 05:08
 6/10 anonim válasza:

Próbáld meg felrakni a Windows Doctort(full verziót), és ez talán megoldja a problémádat. Futtas le mindent benne amit kell.Ez kitakarítja a gépedből az összes szemetet, és több funkciója van még.

Esetleg a Ccleanert is felrakhatod, hasonló mint a win doctor.

2014. dec. 18. 17:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi, a CCleanert rendszeresen használom.
2014. dec. 18. 21:01
 8/10 anonim válasza:

Esetleg a folyamatokban keresni kell olyan dolgot amit nem nagyon tudod, hogy mi az.Nekem is volt olyan sokszor, hogy valami nem stimmelt és dolgozott a vinyó rendesen alap állapotban.Lehet, hogy esetleg valami automatikus frissítés dolgozik(több proginak is van)

Vagy megpróbálhatod azt hogy kikapcsolod a gépet, áramtalanítod(kihúzod a dugót) :)), kiveszed a bios elemet a gépből és rövidre zárod a két érintkezőt mikozben megnyomod a főkapcsoló gombot(a gépét).

Elvileg így elfelejti a gép a baját.

2014. dec. 18. 21:16
 9/10 A kérdező kommentje:

"Esetleg a folyamatokban keresni kell olyan dolgot amit nem nagyon tudod, hogy mi az."

Nem lesz nehéz találni, mert szinte semmiről nem tudom, hogy mi az. :)

Nem sokat értek a géphez sajnos, úgyhogy a többi dolog is olyan nekem, mintha kínaiul írtál volna.

Én is gondoltam állandó frissítésekre, de ahhoz túl gyakorinak és zabálósnak tűnnek.

2014. dec. 18. 21:24
 10/10 anonim válasza:
Akkor sztem szólj valami ismerősnek vagy olyannak aki ért a géphez és ő majd megmondja.Lehet párat kattint és már jó is lesz. :)))
2014. dec. 18. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!