Az IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL hibaüzenettel járó kékhalált okozhatja valamilyen vírus?
Nem telepítettem fel új programot vagy drivert. Nem régi gép, fél éves sincs és eddig nem hisztizett semmit, újratéve is pár hónapja volt. Mikor bedobta a kék képernyőt elég sokáig számlált, aztán újraindult. A megszokottnál kb. tízszer hosszabb idő alatt sikerült betöltenie és közölte, hogy várjak, mert lefagyott. Utóbbi miatt gyanakszok arra, hogy vírusos lehet. (Mielőtt megjelent volna, éppen egy játék ment egyszerre kétszer is, ami gondolom szépen zabálta a memóriát. Hűtő volt alatta.)
Windows 7, Sony Vaio SVF15 Fit.
A kissé értelmetlen leíráson kívül sajnos nem emlékszek semmire, csak a hibakódra.
Szia.
A kék halált, nagy valószinűség szerint hardver okozza és nem virus.
Ha készitett dump fájlt a géped a kék halál alkalmával, akkor ki tudod deriteni, melyik hardver (illetve a hozzá nem passzoló sys vagy exe fájl) a ludas :
A sys vagy exe fájl neve alapján lehet továbblépni (google keresés)
Sok sikert.
Üdv.
"Hűtő volt alatta" - gondolom laptopról van szó.
Mi volt az a 2 játék ami futott, mert ha pl 2 Assassin's Creed játékot futtatsz, nem csodálom hogy kékhalálozott.
Lehet túlmelegedett,túlterhelted, akár a memot is.
Ha kis játékról van szó, akkor vidikari/memória probléma lehet.
(Nekem is volt már ilyen hibaüzenet, nálam pl a hangkártya kezdett szarakodni.)
Közben sikerült kideríteni, hogy az ntoskrnl.exe okozta a hibát, de azóta újratelepítettem a gépet.
Igen, laptopról van szó, a játék neve pedig IMVU. Azért nem írtam oda, mert magyarok közül (tudtommal) kevesen ismerik.
Köszönöm szépen a válaszokat! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!